Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

Wywiad z Wójtem Ciechocina - ciekawe,co powiedział nasz ulubieniec....

1266 odpowiedzi w tym temacie

#1 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 03 luty 2011 - 10:30:18

No tak,dziś w internecie na stronie www.pomorska.pl ukaże się wywiad z wójtem gminy Ciechocin.
Szczery wywiad,bez ściemy i oczywiście wywiad będzie świetny!!!!
Jednak jeżeli ktoś napisze,że wywiad był BEZ LIPY,to będzie w***wiony na wójta,że on po prostu mówi szczerą prawdę:)
Zachęcam do komentowania po przeczytaniu wywiadu!

#2 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 04 luty 2011 - 14:02:04

Fajny wywiad,fajne pomysły wójta C do zrealizowania,tylko że całe Miliszewy są Wójtowi C przeciwne!Wczoraj w CGD radny Miliszew powiedział na sesji,że raz mówi tak,że zrobi przedszkole,innym razem że świetlicę.Tak nie powinno być!Mieszkańcy powinni dostać jasną informację od Wójta.Moim zdaniem jak wójt nie zlikwiduje Miliszew,to zlikwiduje Świętosław,a jak nie,to Ciechocin!!!Po prostu czeski film...Aż mi się śmiać chce z wójta C!!!

#3 ~gość~

~gość~
  • Goście

Napisano 04 luty 2011 - 16:07:55

wywiat fajny tylko ktoś rozmawiał z mieszkańcami i z nauczycielami co zarabiają po 4z kawałkiem tys.
moim zdaniem CGD jest stronnicze . Ciekawe jak by mieszkańcy gminy Ciechocin referendum w sprawie wójta chcieli zrobić co?

#4 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 04 luty 2011 - 17:04:35

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 04 luty 2011 - 14:02:04 napisał

Fajny wywiad,fajne pomysły wójta C do zrealizowania,tylko że całe Miliszewy są Wójtowi C przeciwne!Wczoraj w CGD radny Miliszew powiedział na sesji,że raz mówi tak,że zrobi przedszkole,innym razem że świetlicę.Tak nie powinno być!Mieszkańcy powinni dostać jasną informację od Wójta.Moim zdaniem jak wójt nie zlikwiduje Miliszew,to zlikwiduje Świętosław,a jak nie,to Ciechocin!!!Po prostu czeski film...Aż mi się śmiać chce z wójta C!!!

Wójt ma całkowitą rację,nie stać mieszkańców gminy na utrzymywaniu tyle szkół,co za tym idzie ogromne dopłaty do wynagrodzeń dla nauczycieli,których jest stanowczo za dużo.

#5 ~;)~

~;)~
  • Goście

Napisano 04 luty 2011 - 17:09:42

Wyświetl postUżytkownik gość dnia 04 luty 2011 - 16:07:55 napisał

wywiat fajny tylko ktoś rozmawiał z mieszkańcami i z nauczycielami co zarabiają po 4z kawałkiem tys.
moim zdaniem CGD jest stronnicze . Ciekawe jak by mieszkańcy gminy Ciechocin referendum w sprawie wójta chcieli zrobić co?
Jak na razie wójt jeszcze nie zaszedł ludziom za mocno za skórę! Mają teraz co chcieli tj. święty spokój od telewizji i gazet(według wójta tendencyjnej)! Gmina będzie cienko przędła ale wójt zrzuca to na starą opozycję. Gadką zamąci w głowie a imprezami (za pieniądze gminy) przekupi! I wszyscy 'zadowoleni"! Pewno do czasu!

#6 ~gość~

~gość~
  • Goście

Napisano 04 luty 2011 - 19:06:44

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 04 luty 2011 - 17:04:35 napisał

Wójt ma całkowitą rację,nie stać mieszkańców gminy na utrzymywaniu tyle szkół,co za tym idzie ogromne dopłaty do wynagrodzeń dla nauczycieli,których jest stanowczo za dużo.
Wójt nie ma wogóle racji i kłamie w "żywe oczy"wmawiając mieszkańcom gminy kolejne kłamstwa.Nie wierzę aby nauczyciele zarabiali po 4 tys to kolejny stek kłamstw wojta C.Kłamie tekże mówiąc ze kazdy w Miliszewach nauczyciel jest dyplomowanym z tego co wydało sie na zebraniu wiejskim tylko jeden nauczyciel jest dyplpmowany i napewno nie zarabia 4 tys!!!Szkoły są potrzebne, w małej szkole dzieci rozwijają sie dużo lepiej niż w dużych molochach.DRODZY MIESZKAŃCY NIE POZWÓLMY ABY WÓJT C ZLIKWIDOWAŁ SZKOŁĘ W MILISZEWACH, PONIEWAZ JESLI TO MU SIE UDA TO NASTĘPNYM JEGO KROKIEM BĘDZIE LIKWIDACJA SZKOŁY W ŚWIETOSŁAWIU.KAŻDY RODZIC PRAGNIE ABY JEGO DZIECI UCZYŁY SIE W ODPOWIEDNICH WARUMKACH I PRZEZ WYKSZTAŁCONYCH NAUCZYCIELI DLATEGO NIE MOŻEMY POZWOLIC ABY PLANY WÓJTA DOSZŁY DO SKUTKU!!!

#7 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 04 luty 2011 - 19:53:23

Wyświetl postUżytkownik gość dnia 04 luty 2011 - 19:06:44 napisał

Wójt nie ma wogóle racji i kłamie w "żywe oczy"wmawiając mieszkańcom gminy kolejne kłamstwa.Nie wierzę aby nauczyciele zarabiali po 4 tys to kolejny stek kłamstw wojta C.Kłamie tekże mówiąc ze kazdy w Miliszewach nauczyciel jest dyplomowanym z tego co wydało sie na zebraniu wiejskim tylko jeden nauczyciel jest dyplpmowany i napewno nie zarabia 4 tys!!!Szkoły są potrzebne, w małej szkole dzieci rozwijają sie dużo lepiej niż w dużych molochach.DRODZY MIESZKAŃCY NIE POZWÓLMY ABY WÓJT C ZLIKWIDOWAŁ SZKOŁĘ W MILISZEWACH, PONIEWAZ JESLI TO MU SIE UDA TO NASTĘPNYM JEGO KROKIEM BĘDZIE LIKWIDACJA SZKOŁY W ŚWIETOSŁAWIU.KAŻDY RODZIC PRAGNIE ABY JEGO DZIECI UCZYŁY SIE W ODPOWIEDNICH WARUMKACH I PRZEZ WYKSZTAŁCONYCH NAUCZYCIELI DLATEGO NIE MOŻEMY POZWOLIC ABY PLANY WÓJTA DOSZŁY DO SKUTKU!!!

Oprócz wynagrodzenia zasadniczego,wysługi lat,policz sobie wszystkie dodatki oraz trzynastki,nagrody,fundusz socjalny, o ile się nie myle to wynosi 37,5% oraz mieszkaniowy itp. A przede wszystkim każdy dzień w roku płatny!,policz sobie ile roboczogodzin pracują w roku,nadmienię tylko,że 18-ście godz. dydaktycznych. Więc zanim coś napiszesz pomyśl lepiej! - powiedz mi jaka grupa zawodowa ma takie przywileje? - odpowiem ci tylko nauczyciele i to tylko w Polsce,nigdzie na świecie tak dobrze nie ma.
Jestem jak najbardziej za dobrze wykształconymi nauczycielami,dlatego powinna być weryfikacja kadry nauczycielskiej. Jak sama nazwa wskazuje nauczyciel powinien być dobrze przygotowany do zawodu a takie możliwości dają mu tylko dobre dzienne studia - i są to wyłącznie moje osobiste spostrzeżenia i moje zdanie na ten temat.

#8 ~gość~

~gość~
  • Goście

Napisano 04 luty 2011 - 20:07:02

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 04 luty 2011 - 19:53:23 napisał

Oprócz wynagrodzenia zasadniczego,wysługi lat,policz sobie wszystkie dodatki oraz trzynastki,nagrody,fundusz socjalny, o ile się nie myle to wynosi 37,5% oraz mieszkaniowy itp. A przede wszystkim każdy dzień w roku płatny!,policz sobie ile roboczogodzin pracują w roku,nadmienię tylko,że 18-ście godz. dydaktycznych. Więc zanim coś napiszesz pomyśl lepiej! - powiedz mi jaka grupa zawodowa ma takie przywileje? - odpowiem ci tylko nauczyciele i to tylko w Polsce,nigdzie na świecie tak dobrze nie ma.
Jestem jak najbardziej za dobrze wykształconymi nauczycielami,dlatego powinna być weryfikacja kadry nauczycielskiej. Jak sama nazwa wskazuje nauczyciel powinien być dobrze przygotowany do zawodu a takie możliwości dają mu tylko dobre dzienne studia - i są to wyłącznie moje osobiste spostrzeżenia i moje zdanie na ten temat.
Czy tylko nauczyciele otrzymuja wynagrodzenia zasadniczego,wysługi lat, dodatki oraz trzynastki,nagrody,fundusz socjalny. W każdym większym zakładzie pracy obowiazuja takie same zasady w szczególnosci w zakładach państwowych, wiec nie opowiadaj mi tu ze tylko nauczyciele otrzymuja takie wysokie wynagrodzenia.Kazdy także ma płatne urlopy, i inne dni wolne od pracy swięta , soboty niedziele itp mysle tu o osobach pracujacych np w urzedach , szpitalach itp.Więc nie mów ze nauczyciele tak wiele zarabiaja i maja takie swietne warunki pracy.Skoro tak jest wspaniale byc nauczycielem to dlaczego sam nim nie jestes! Nie kazdy potrafi pracowac w tym zawodzie poniewaz trzeba miec nie tylko wiedze ale trzeba potrafic ta wiedze przekazac.Dzisiaj uczniowie maja wieksze prawa niz nauczyciele wiec nie tak łatwo wykonywac tez zawód i to za takie wynagrodzenia.4 tys to jest wymysł pana C lepiej niech powie ile sam zarabia za to ze niszyczy zdrowie i nerwy innym ludzi!

#9 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 04 luty 2011 - 20:31:48

Ile jest dzieci-uczniów w szkole w Miliszewach?

#10 ~gość~

~gość~
  • Goście

Napisano 04 luty 2011 - 20:37:27

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 04 luty 2011 - 19:53:23 napisał

Oprócz wynagrodzenia zasadniczego,wysługi lat,policz sobie wszystkie dodatki oraz trzynastki,nagrody,fundusz socjalny, o ile się nie myle to wynosi 37,5% oraz mieszkaniowy itp.

37,5% dokładnie niczym pracownik urzędu ;p

#11 ~gość???~

~gość???~
  • Goście

Napisano 04 luty 2011 - 21:13:00

Przeczkola też nie będzie w elgiszewie tylko niech się projekt unijny skończy będzie za drogie w utrzymaniu dla gminy . Wprowadzi się opłatę rodzice sami zrezygnują poco walczyć z wsią wójtowi ?
A w pomorskiej jaki uśmiechnięty pan wójt tylko 6 rozdaje i mówi o demokracji i że dorośli .

#12 ~- gość -~

~- gość -~
  • Goście

Napisano 04 luty 2011 - 21:47:52

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 04 luty 2011 - 20:31:48 napisał

Ile jest dzieci-uczniów w szkole w Miliszewach?

Ja też jestem ciekaw,ile jest dzieci-uczniów w Miliszewach,i ile uczy się w jednym oddziale?

#13 ~-!!!-~

~-!!!-~
  • Goście

Napisano 04 luty 2011 - 22:09:09

Wyświetl postUżytkownik gość dnia 04 luty 2011 - 20:07:02 napisał

Czy tylko nauczyciele otrzymuja wynagrodzenia zasadniczego,wysługi lat, dodatki oraz trzynastki,nagrody,fundusz socjalny. W każdym większym zakładzie pracy obowiazuja takie same zasady w szczególnosci w zakładach państwowych, wiec nie opowiadaj mi tu ze tylko nauczyciele otrzymuja takie wysokie wynagrodzenia.Kazdy także ma płatne urlopy, i inne dni wolne od pracy swięta , soboty niedziele itp mysle tu o osobach pracujacych np w urzedach , szpitalach itp.Więc nie mów ze nauczyciele tak wiele zarabiaja i maja takie swietne warunki pracy.Skoro tak jest wspaniale byc nauczycielem to dlaczego sam nim nie jestes! Nie kazdy potrafi pracowac w tym zawodzie poniewaz trzeba miec nie tylko wiedze ale trzeba potrafic ta wiedze przekazac.Dzisiaj uczniowie maja wieksze prawa niz nauczyciele wiec nie tak łatwo wykonywac tez zawód i to za takie wynagrodzenia.4 tys to jest wymysł pana C lepiej niech powie ile sam zarabia za to ze niszyczy zdrowie i nerwy innym ludzi!

Bzdury piszesz, w żadnych zakładach nawet tych państwowych nie ma trzynastek i nie wypłacany jest też fundusz socjalny,który jest o wiele,wiele niższy.
Dam ci przykład,moja dobra znajoma ukończyła z wyróznieniem Filologię Polską na Uniwersytecie Warszawskim(studia dzienne)a,że pochodzi z okolic G-D i tu założyła rodzinę,próbowała znależc pracę,wszędzie chodziła prosiła i co? nie znalazło się dla niej miejsca! - a dlaczego? dopowiedz sobie,dlaczego?. Przecież młoda,świetnie wykształcona i po dobrej uczelni.

#14 ~kasia~

~kasia~
  • Goście

Napisano 04 luty 2011 - 22:14:42

84

#15 ~Kasia~

~Kasia~
  • Goście

Napisano 04 luty 2011 - 22:17:51

O ile mi wiadomo w szkole w Miliszewach z oddziałem przedszkolnym jest 84 dzieci a nie 70 jak podano w gazetach po co tyle kłamstw jaki jest w tym cel

#16 ~gość~

~gość~
  • Goście

Napisano 04 luty 2011 - 22:22:29

Wyświetl postUżytkownik Kasia dnia 04 luty 2011 - 22:17:51 napisał

O ile mi wiadomo w szkole w Miliszewach z oddziałem przedszkolnym jest 84 dzieci a nie 70 jak podano w gazetach po co tyle kłamstw jaki jest w tym cel
Cel jest tylko jeden zniszyć szkołę i zwolnić nauczycieli na czele z panią dyrektor .oto cel pana C.Mściwość tego pana nie zna granic.

#17 ~gość~

~gość~
  • Goście

Napisano 04 luty 2011 - 22:31:11

Wyświetl postUżytkownik gość dnia 04 luty 2011 - 22:22:29 napisał

Cel jest tylko jeden zniszyć szkołę i zwolnić nauczycieli na czele z panią dyrektor .oto cel pana C.Mściwość tego pana nie zna granic.

No i dobrze....! Aaaa! o kogo bardziej chodzi o dzieci? czy o nauczycieli na czele z p.dyrektor?

#18 ~gość???~

~gość???~
  • Goście

Napisano 05 luty 2011 - 08:15:45

Wyświetl postUżytkownik gość dnia 04 luty 2011 - 22:31:11 napisał

No i dobrze....! Aaaa! o kogo bardziej chodzi o dzieci? czy o nauczycieli na czele z p.dyrektor?

A ciekawe jak ty byś się bronił co? Jak by mieli cię zwolnić. To co wszystko po ZAMYKAĆ w ramach oszczędności tak
a może trzeba innego rozwiązania dla gminy może obniżyć pensje pracownikom gminy ? Diety radnym oraz panu wójtowi . ciekawe ile by się znalazło może około 400 tysięcy co ? jak na szkołę tyle idzie .a budżet 1300000 tyś .

#19 ~smutny~

~smutny~
  • Goście

Napisano 05 luty 2011 - 09:31:20

Zamknięcie szkoły to ostateczność, dlaczego nie szuka się innych rozwiązań!!!biedne nasze dzieci...i dlaczego chcą przenieść dzieci do szkoły w Świetosławiu gdzie jest najniższy poziom nauczania...to smutne...

#20 ~gość~

~gość~
  • Goście

Napisano 05 luty 2011 - 14:40:21

Wyświetl postUżytkownik smutny dnia 05 luty 2011 - 09:31:20 napisał

Zamknięcie szkoły to ostateczność, dlaczego nie szuka się innych rozwiązań!!!biedne nasze dzieci...i dlaczego chcą przenieść dzieci do szkoły w Świetosławiu gdzie jest najniższy poziom nauczania...to smutne...
Kto Ci wmówił ,że w szkole w Świetosławiu jest najniższy poziom, widać to kolejny stek kłamstw wójta C.Świętosław w ubiegłym roku miał najwyższy wynik sprawdzianu klas VI w gminie, uczniowie chodzą do najlepszych szkól średnich w Toruniu i kończą studia dzienne także na jedej z najlepszych uczelni w kraju.Widac jestes słabo zorientowany jeśli chodzi o Szkołę w Świętosławiu.Jedynym błędem tej szkoły jest to że uczył sie tu wójt C który przynosi wstyd na cały kraj.Widać że zasady jakie wpajali mu nauczyciele poszły w las !!

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

użytkowników, gości, anonimowych