Skocz do zawartości

• (6 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »

Wybory 2010 Unisław

~lokalny patriota~

• Grupa Goście

Napisano 11 listopad 2009 - 20:12 #1

Witam

Prawda jest taka, że za rok wybory.
Czy macie juz jakieś swoje typy na nowego wójta w Unisławiu. Kto nim powinien zostać? Czy czas na radykalne zmiany?
0

~plecak10~

• Grupa Goście

Napisano 11 listopad 2009 - 23:24 #2

Czas zastanowić się szanowni Państwo co dalej z tą biedną mieściną.
W przyszłym roku wybory, zatem należało by popatrzeć na bieżącą
kadencję zarówno radnych jak i wójta. Pomyśleć i przedyskutować kogo
wybrać a kogo wybierać ponownie nie należy.
Jeżeli znacie dobrych kandydatów na radnych lub na wójta piszcie i
proponujcie.
Jeżeli macie spostrzeżenia co do obecnych radnych i wójta piszcie
również.
0

~oświatowiec~

• Grupa Goście

Napisano 12 listopad 2009 - 14:17 #3

Wyświetl postUżytkownik plecak10 dnia 11.11.2009, 22:24:15 napisał

Czas zastanowić się szanowni Państwo co dalej z tą biedną mieściną.
W przyszłym roku wybory, zatem należało by popatrzeć na bieżącą
kadencję zarówno radnych jak i wójta. Pomyśleć i przedyskutować kogo
wybrać a kogo wybierać ponownie nie należy.
Jeżeli znacie dobrych kandydatów na radnych lub na wójta piszcie i
proponujcie.
Jeżeli macie spostrzeżenia co do obecnych radnych i wójta piszcie
również.

0

~oświatowiec~

• Grupa Goście

Napisano 12 listopad 2009 - 14:21 #4

Jeszcze 15 lczy 20 lat temu Unisław był niekwestionowanym liderem regionu. Miejscowość aspirująca do statusu miasta. Dzisiaj szary ogon patrząc choćby na sąsiadów Dąbrowe, Łubiankę czy Kijewo zostaliśmy daleko w tyle - zatem wnioski nasówają się same.
0

Użytkownik nie jest zalogowany   fan unisławia 

• Nowy
  • Pip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 1
  • Rejestracja 17-listopad 09

Napisano 17 listopad 2009 - 09:38 #5

Jestem zdecydowanym przeciwnikiem wyboru na stanowisko wójta gminy Unisław obecnego wójta. Uważam że jest on osobą praktycznie nieaktywną działającą rutynowo w złym tego słowa znaczeniu, niereformowalną a tym samym nierozwojową oraz mało ambitną. Wymieniłbym jeszcze szereg innych negatywnych ocen, które potwierdzały by moje przekonanie , lecz juz te podane wyżej przeze mnie opinie prowadzą do faktu, że ogólnie gmina Unisław jest na szarym końcu pod każdym względem w województwie kujawsko-pomorskim.
Nowo wybrany wójt powienien być przede wszystkim odpowiednio wyedukowany co do pozyskiwania środków unijnych na rozwój gminy, mieć w tym kierunku doświadczenie praktyczne, powinien cechować sie ambicją, pracowitością i nowym spojrzeniem na rzeczywistość jaka istnieje w gminie,powiecie, województwie, kraju i w całej Unii Europejskiej. Powinien równiez znac teoretycznie, a w szczególności praktycznie zasady pracy samorządowej.
Według mojego rozeznania dwie, trzy osoby odpowiadają podanym przeze mnie cechom, a jako głównego kandydata rekomenduję z czystym sumieniem wszystkim mieszkańcom naszej gminy pana Jakuba Danielewicza obecnie bardzo dobrze działającego w Radzie Powiatu.
0

~LOKALNY~

• Grupa Goście

Napisano 17 listopad 2009 - 23:15 #6

Zgodzam się w 90% z przedmówcą. W Unisławiu potrzebny jest jednak dobry i mobilny gospodarz a nie przedłużenie jednej czy drugiej partii politycznej. Jaskółki ćwierkają o kilku osobach i kilka z nich jest faktycznie godnych uwagi, jednak pewne jest, że nie może to być osoba jak w tym przypaku powiązana silnie partyjnie.
0

~kajak~

• Grupa Goście

Napisano 18 listopad 2009 - 13:55 #7

Uważam, że przynależność partyjana, powiązania i sympatie polityczne w wyborach w takiej skali nie mają żadnego znaczenia. Głosować będziemy na człowieka, a nie jego sympatie. Potrzebny jest dobry gospodarz.
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 18 listopad 2009 - 18:04 #8

Oddamy Wam naszego z gminy Chełmża. Co jak co ale Kopiec będziecie mieli jak w banku :lol:
0

~KIER~

• Grupa Goście

Napisano 20 listopad 2009 - 22:10 #9

Oczywiście źe przynależność partyjna w takich wyborach nie ma żadnego znaczenia, zgadzam się, że głosujemy na człowieka a nie na partię. Znam wielu wójtów, którzy mają "legitymację partyjną" a Gminy, w których są włodarzami rewelacyjnie prosperują.
0

~leem~

• Grupa Goście

Napisano 21 listopad 2009 - 15:11 #10

Wcześnie zaczynacie dyskusję na ten temat ale to dobrze. Moim zdaniem wystarczy aby Wójt wziął się wreszcie za normalną robotę, a tak nie jest i już w tej kadencji nie będzie. "Gdy kota nie ma myszy harcują" - cały personel UG do galopu i będzie dużo lepiej. Nie spodziewajmy się, że pojawi się cudotwórca i jednym pociągnięciem różczki odmieni naszą gminę. Zmiany są jednak konieczne, bo aktualny marazm jest rozbrajający. Najgorsze dla mnie jest "utrącanie" wszelkich inicjatyw i ludzi aktywnych z powodów uporu i "klap na oczach" Naszych włodarzy a przede wszystkim Wójta.
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 27 listopad 2009 - 19:38 #11

Podam Wam listę osób o których słyszałem, że mają zamiar startować w wyborach na stanowisko wójta:
jednakże nie są to informację z pierwszej ręki zatem należy podejć do listy z pena tolerancją/;

Wiesław Kamiński
Roman Misiaszek
Beata Krzemińska
Mariusz Bartkowski
Jakub Danielewicz
Maria Pałucka
...... Tomaszewski
czy znacie może inne nazwiska?
0

~pijak~

• Grupa Goście

Napisano 07 styczeń 2010 - 15:40 #12

co do kandydatur na ójta w Unisławiu, to żaden "gołębiarz" nie może być!!!Tomaszewski jest nie przygotowany zawodowo, bez "jaj". Mamy na naszym terenie wykształconych ludzi, w kierunku samorządowców, więc sie zdecydujcie np. na Pana Kamińskiego lub podobnych. Jakiś Danielewicz , no cóz , a co on reprezentuje?Nowy Wójt powinien byc w miarę młody, energiczny,no i nie z Grzybna!!!!
0

~monte_verdi~

• Grupa Goście

Napisano 07 styczeń 2010 - 21:15 #13

a słyszeliscie o tym nauczycielu Majewskim, ktoryy tez jest radnym? podobno daje wojtowi popalic na sesjach, koniec koncow i tak wybierzecie Misiszka chocbyscie nie wiadomo jk na niego wyzywali tak jest co wybory
0

~sceptyk_b~

• Grupa Goście

Napisano 14 styczeń 2010 - 18:08 #14

Majewski? Z nauczycieli Bartkowski lepszy, przynajmniej z chórem ma wyniki. I bractwo historyczne, które tyle projektów wygrało. Zgadzam się też z przedmówcą, że Unisław i tak spowrotem wybierze Misiaszka.
0

~~ada~~

• Grupa Goście

Napisano 29 styczeń 2010 - 03:15 #15

Dnielewicz na wójta- facet na poziomie
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 30 styczeń 2010 - 01:43 #16

Ja słyszałem o takm nauczycielu - był moim wychowawcą.
NIECH ŚLEPY LOS BRONI UNISŁAW PRZED NIM I JEGO KOMPLEKSAMI
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 01 luty 2010 - 09:27 #17

Moim zdaniem jedyny w miarę rozsżdny kandydat z tej listy wspaniałych to Bartkowski. Ale jedno jest pewne - Każdy z nich chyba lepszy niż obency wójt. No może poza Krzemińską!!!.
0

~mobilny?~

• Grupa Goście

Napisano 01 luty 2010 - 11:25 #18

To który jest taki zakompleksiony? Majewski czy Bartkowski? Bo ja mam wrażenie, że obaj. I cięzko uznać który bardziej. Zgadzam się że koniec końców i tak wybierzecie Misiaszka
0

~unislawianka~

• Grupa Goście

Napisano 01 luty 2010 - 11:52 #19

Żadnego nauczyciela!!! Niech zaczną porządnie uczyc dzieci i młodzież. Bartkowski ze swoimi wyzwiskami niech dalej macha przed chórem / nie pamiętam nazwy/.
0

~autentyk~

• Grupa Goście

Napisano 01 luty 2010 - 17:26 #20

Szanowni forumowicze!!!
Czytając cały ten wątek od początku miałem wrażenie, że w końcu kulturalni ludzie zaczynają pisać coś poważnego i na poważnie. Ale jak widać nie trwało to długo. Zaraz jakiś anonimowy internauta, zaczyna wypisywać inwektywy i oszczerstwa i z fajnego wątku wkraczamy na byle jaką przepychankę ludzi, których jedynym atutem jest anonimowość. Znajdżcie sobie coś na wp i tam dajcie upust czemuś czego osobiście nie rozumię.
A co do wyborów to nie wiem, czy to już ostateczna lista ludzi, z których będziemy wybierać, mysle, że wyłoni się jeszcze jakiś "czarny koń" tych wyborów. Pewne jest jedno nie można patrzeć na ludzi w powyższy sposób, że ten nauczyciel a tamten patyjny. Oceniajcie ludzi po tym, co o nich wiemy. Zgadzam się z tymi przedmówcami, którzy widzą, że te rządy (mam tu na myśli p. Misiaszka) do niczego dobrego nie prowadzą. Czas zmianę pokoleń. Dal mnie na tej liście tylko dwa rozsądne nazwiska : Bartkowski i Danielewicz.
0

• (6 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych