A co w sytuacji gdy na urlopie jest żona - czy ja mogę skorzystać. Śledze to w kilku miejscach i różnie piszą. Znalazłem nieco informacji o tutaj: http://forum.prawnik...ski-t71358.html - ale wole się upewnić.
Urlop ojcowski - tatuś też zostanie z maluchem :: zobacz komentowany artykuł
Rozpoczęty przez
~lisek~
, sty 08 2010 23:30:23
2 odpowiedzi w tym temacie
#1 ~lisek~
Napisano 08 styczeń 2010 - 23:30:23
#2 ~Eryk~
Napisano 09 sierpień 2010 - 20:46:47
mi urodziło się dziecko nieco ponad trzy tyg. temu i też naczytałem się w siecii sprzeacznych opinii i to niestety na różńych portalach pseudo poradniczo-prawnych. To straszne, że siec jest wypoełniona takimi bezwartościowaymi poradami, które tylko wprowadzają człowieka w błąd. Skonsultowałem się z moją znajomą, która spoecjalisuje się w prawie pracy i ona twierdzi, że urlop ojcowski może być wziąety niezależnie oid urlopu matki. Zresztą większość serwisów, które zawierają aktualne informacje, przedstawia włąśnie takie stanowisko. Np. w miarę wyczerpujhące inform acje znalałem na www.ewnioski.pl. I tam też piszą, że matka może być na urlopie razem z ojcem.
#3 ~TataMai~
Napisano 09 listopad 2011 - 14:06:04
Hej, z tym newsami w sieci łatwo się przejechać - ja szukałem info na portalach dla rodziców - polecam zajrzeć na www.urlopojcowski.info - jest tam nawet całkiem miłe narzędzie - kalkulator urlopu ojcowskiego. Poczytać można
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
użytkowników, gości, anonimowych

Zgłoś do usunięcia