Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

TAK DLA ACTA!

35 odpowiedzi w tym temacie

#1 ~Wojciech1962~

~Wojciech1962~
  • Goście

Napisano 23 styczeń 2012 - 17:46:02

TAK DLA ACTA!!! Podpisanie tego typu układu jest koniecznością. Ten układ, ma głownie na celu bronić konta bankowe przed atakami hakerów. Propaganda sieje nieprawdę, że jest to ograniczenie wolności w Internecie. Powtarzam, raz jeszcze, układ ten ma na celu zwiększenie bezpieczeństwa w sieci, jaką jest Internet. To bardzo potrzebna i wielce odważna deyczja. Dlatego, my Polacy, młodzi Polacy, myślaćy, wiemy, że zawarcie tego typu okładu przyniesie wiele korzyści. Aleplujemy o jak najsszybsze podpisanie tego dokumentu. To właśnie dzięki niemu, będzie mniej wirusów i ataków hakerskich. Ten układ ma głównie na celu ochornę słabszych, szarych obywwateli. TAK DLA ACTA!!!

#2 ~burek~

~burek~
  • Goście

Napisano 23 styczeń 2012 - 20:16:34

Nie dla ACTA!!! Jako młody obywatel zgłaszam stanowczy sprzeciw. Nie chcę, aby ktoś zaglądał w mój prywatny świat, ani zamykał stron internetowych, z których jako wolna osoba mogę korzystać. Poza tym czy przeprowadzono debatę lub referendum w sprawie ACTA? Dlaczego tak późno staje się o tym głośno? Naród jest niedoinformowany, a w państwie demokratycznym tego być nie powinno!I przede wszystkim dlaczego rozmowy w sprawie ACTA prowadzone są za zamkniętymi drzwiami?To wszystko jest podejrzane.

#3 ~QWQ~

~QWQ~
  • Goście

Napisano 23 styczeń 2012 - 21:05:00

Panie Wojciechu myli się pan tu nie chodzi o konta bankowe lecz o coś innego ...Proponuję panu dokładniej się dowiedzieć na czym polega "ACTA" Tak więc proszę pana o nie wypisywanie (za przeproszeniem) głupot.

#4 ~Catonymous~

~Catonymous~
  • Goście

Napisano 23 styczeń 2012 - 21:09:05

jestem pewien ze minimum 80% korzystajacych z internetu nie popiera ACTA.Wszystko chodzi tak na prawde o kase bo gdy kazdy film,program,gre trzeba bedzie kupowac ludzie zbankrutuja. Acta to ubezwlasnowolnienie i jestem przeciwny takim ustawom nie liczacym sie ze zdaniem obywateli.

#5 ~Robert~

~Robert~
  • Goście

Napisano 23 styczeń 2012 - 21:37:08

Jako informatyk, mogę śmiało powiedzieć, że wprowadzenie ACTA jest konieczne. Dziś, rozmawiając z informatykami, a wielu z nich ma doktorat z tej dzidziny, jesteśmy dumni, że władza wpadła na tak gienialny pomysł. Powiem, tak: Niektórzy przeciwnicy ACTA niczym nie różnicą się od kiboli. Mam nadzieję, że tak jak w przypadku kiboli, rząd da sobie radę również z tę kwestią.

#6 ~jarkomłedo~

~jarkomłedo~
  • Goście

Napisano 23 styczeń 2012 - 21:38:20

ZDECYDOWANE TAK DLA ACTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Piękne słowo WOLNOŚĆ nie może być wytrychem dla kradnących, siejących oszczerstwa, nękających, czerpiących zyski z pedofilii czy innych rzeczy.
Dosyć już chyba przyzwolenia na to co dzieje się w necie?!

#7 ~QWQ~

~QWQ~
  • Goście

Napisano 23 styczeń 2012 - 23:39:03

Wyświetl postUżytkownik Robert dnia 23 styczeń 2012 - 21:37:08 napisał

Jako informatyk, mogę śmiało powiedzieć, że wprowadzenie ACTA jest konieczne. Dziś, rozmawiając z informatykami, a wielu z nich ma doktorat z tej dzidziny, jesteśmy dumni, że władza wpadła na tak gienialny pomysł. Powiem, tak: Niektórzy przeciwnicy ACTA niczym nie różnicą się od kiboli. Mam nadzieję, że tak jak w przypadku kiboli, rząd da sobie radę również z tę kwestią.

Jaki jest + tego że Rząd i cały świat to podpiszą? I proszę też o nie mieszanie kiboli do tego bo to jest inny rozdział.

#8 ~BATER~

~BATER~
  • Goście

Napisano 24 styczeń 2012 - 00:05:51

Wyświetl postUżytkownik QWQ dnia 23 styczeń 2012 - 23:39:03 napisał

Jaki jest + tego że Rząd i cały świat to podpiszą? I proszę też o nie mieszanie kiboli do tego bo to jest inny rozdział.

oTÓŻ NIE!!!!
Rozdział może inny ale tej samej "książki!!!!"
Każda przestrzeń musi mieć swoje prawa,
a wolność musi iść w parze z odpowiedzialnością.
TAK DLA ACTA!!!!!

#9 ~qwq~

~qwq~
  • Goście

Napisano 24 styczeń 2012 - 00:16:47

Wyświetl postUżytkownik BATER dnia 24 styczeń 2012 - 00:05:51 napisał

oTÓŻ NIE!!!!
Rozdział może inny ale tej samej "książki!!!!"
Każda przestrzeń musi mieć swoje prawa,
a wolność musi iść w parze z odpowiedzialnością.
TAK DLA ACTA!!!!!
Zapytam się jeszcze raz "Jaki jest + tego że Rząd i cały świat to podpiszą?"

#10 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 24 styczeń 2012 - 08:52:37

Wyświetl postUżytkownik qwq dnia 24 styczeń 2012 - 00:16:47 napisał

Zapytam się jeszcze raz "Jaki jest + tego że Rząd i cały świat to podpiszą?"
http://kontrowersje....blog/matkakurka

#11 piotr2

piotr2

Swojak

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 175 postów

Napisano 24 styczeń 2012 - 08:56:56

STOP ACTA, bo to potencjalne kneblowanie internetu. Popierać te przepisy mogą tylko ludzie powiązani z rządem, a nie normalni użytkownicy netu.

#12 ~TAK~

~TAK~
  • Goście

Napisano 24 styczeń 2012 - 09:16:19

Wyświetl postUżytkownik piotr2 dnia 24 styczeń 2012 - 08:56:56 napisał

STOP ACTA, bo to potencjalne kneblowanie internetu. Popierać te przepisy mogą tylko ludzie powiązani z rządem, a nie normalni użytkownicy netu.

Przykro mi, ale nie rozumiesz, że ważda przstrzeń publiczna musi mieć jasne zasady działania, w tym prawne.
Jestem za TAK, bo nie wolno pozwolić na bezkarny zywioł pedofilii, kradzieży intelektualnej itd.

#13 piotr2

piotr2

Swojak

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 175 postów

Napisano 24 styczeń 2012 - 09:22:52

Prawo polskie jest wystarczające w tej materii i nie widzę powodu wprowadzania dodatkowych restrykcji pod dyktando Ameryki.

#14 ~simon~

~simon~
  • Goście

Napisano 24 styczeń 2012 - 10:28:36

Wyświetl postUżytkownik Wojciech1962 dnia 23 styczeń 2012 - 17:46:02 napisał

(...) Aleplujemy o jak najsszybsze podpisanie tego dokumentu. To właśnie dzięki niemu, będzie mniej wirusów i ataków hakerskich. (...)
No faktycznie, trochę się aż splułeś :lol: Kto Ci takich głupot nawciskał??? Akurat z tworzeniem i rozpowszechnianiem wirusów oraz atakami hakerskimi ACTA nie ma nic wspólnego. Wygląda na to, że Twoja wiedza o internecie jest zbliżona do mojej wiedzy o... topografii księżyca ;)

Wyświetl postUżytkownik Wojciech1962 dnia 23 styczeń 2012 - 17:46:02 napisał

(...) Ten układ ma głównie na celu ochornę słabszych, szarych obywwateli. TAK DLA ACTA!!!
Gó...zik prawda! Ten układ ma na celu przede wszystkim nabijanie kabzy korporacjom, stojącym między twórcami a "szarym obywatelem", konsumentem tej twórczości. Twórcy też na tym wiele nie zyskają, w każdym razie pyłek tego, co zyskają korporacje. ACTA ma na celu pogłębienie i tak już rażących nierówności w redystrybucji pieniądza pomiędzy wąską grupą bogatych tego świata, a "słabą, szarą" i coraz biedniejszą masą zwykłych ludzi, prościej mówiąc pogłębić przepływ pieniądza od biednych do bogatych.
Swój interes w tym układzie zwietrzyli również politycy, którym się marzy cenzura blokująca ich krytykę i utrudniająca ujawnianie ich przekrętów. Nierzadko politycy (szczególnie w USA i krajach najwyżej rozwiniętych) są też na usługach lub przynajmniej pod silnymi wpływami tychże korporacji.

NIE dla ACTA i dla potajemnego, niedemokratycznego, budzącego podejrzenia korupcyjne sposobu wprowadzania tego "prawa"!

#15 ~Iwa~

~Iwa~
  • Goście

Napisano 24 styczeń 2012 - 11:16:33

Nie dla ACTA. Zdajecie sobie sprawę, że te regulacje prawne będą chronić tylko stowarzyszenia? Dla zwykłego obywatela, nie zrzeszonego w żadnej instytucji nie będą stanowić żadnej ochrony. Tak więc dla przykładu, jeśli nagrasz jakiś utwór jako osoba prywatna, wrzucisz na youtube i ktoś go wykorzysta - zrobi to bezkarnie!

#16 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 24 styczeń 2012 - 12:15:16

dzisiaj ACTA jutro obrączki na raczki z chipem i jesteśmy niewolnikami.A jak bym opatentowawszy sracze to jak wy byście srali na pole?....wszystko opatentować, nadać prawa autorskie-i będzie cicho....bo nikt nic już nie będzie mógł.

#17 ~QWQ~

~QWQ~
  • Goście

Napisano 24 styczeń 2012 - 12:56:23

~Gość~ #10
Napisano dziś, 08:52:37 Dziękuję.Właśnie tak rząd się chroni hasłami.

~TAK~ #12
Napisano dziś, 09:16:19 Nie zdziwiłbym się gdy nagle ci internet odłączyli lub do domu przyszło by ABW.Moja rada możesz z niej skorzystać lub nie zapoznaj się dokładnie z ACTA.Ciekawi mnie też czy wszystko masz legalne na kompie(od A do Z + Ź i Ż)

NIE dla ACTA Wolność musi być.

#18 ~Iwa~

~Iwa~
  • Goście

Napisano 24 styczeń 2012 - 13:31:24

Osobie która jest taka zachwycona podpisaniem ACTA chciałabym życzyć aby zawsze było stać ją na leki, ponieważ to porozumienie zawiera w sobie takie niebezpieczeństwo jak zwiększenie monopolu na wiele produktów, także na leki. Wystarczy, że jakiś większy koncern zastrzeże sobie skład jakiegoś leku i jego tańsze odpowiedniki staną się w tym momencie podróbkami. Przemysł muzyczny i media to tylko wierzchołek góry lodowej. ACTA to niebezpieczne narzędzie jakie nasz rząd włożył w ręce dużym potentatom

#19 ~obywatel~

~obywatel~
  • Goście

Napisano 24 styczeń 2012 - 18:31:16

jako naród zarządajmy referendum w sprawie ACTA!

#20 ~QWQ~

~QWQ~
  • Goście

Napisano 24 styczeń 2012 - 19:43:41

Taa.. :)

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

użytkowników, gości, anonimowych