Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

• Zamknięty Temat jest zamknięty
937 odpowiedzi w tym temacie

#1 ~Marcin~

~Marcin~
  • Goście

Napisano 10 luty 2012 - 12:30:08

Po gębach tych wiejskich radnych widać, że góra podstawówkę "ino" mają, więc kogo tu przekonywać do potrzeby edukacji? Szkoda czasu i zachodu. Ważne tylko dla nich, że dopłaty z Unii lecą :D :D :D

#2 ~zobro~

~zobro~
  • Goście

Napisano 11 luty 2012 - 17:59:51

Wreszcie się wam wzieli za te leniwe wykształcone dupy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Chodzi już pogłoska że ta szkoła jest przygotowywana pod przejęcie przez prywatnego biznesmena .

#3 ~Mikołaj~

~Mikołaj~
  • Goście

Napisano 12 luty 2012 - 09:40:15

Mam pytanie, czy ktoś widział na sesji Pana Posła Sosnowskiego?, bo ja Go nie widziałem. Proszono Go o interwencję w sprawie szkół, bo jako były nauczyciel, a nawet były dyrektor SP w Zasadach powinien coś w tej sprawie zrobić. To co Gmina Świedziebnia już nie jest"Jego Małą Ojczyzną", już jej "nie kocha"?

#4 ~musza~

~musza~
  • Goście

Napisano 12 luty 2012 - 09:44:43

Straus powinien być przewodniczącym Komisji Oświaty,by ma najwięcej tam do powiedzenia i zawsze walczył o dobro szkół.Mosakowski nie potrafi poprawnie skleić zdania i jest sługą Gminy.

#5 ~musza~

~musza~
  • Goście

Napisano 12 luty 2012 - 10:07:26

Wyświetl postUżytkownik Mikołaj dnia 12 luty 2012 - 09:40:15 napisał

Mam pytanie, czy ktoś widział na sesji Pana Posła Sosnowskiego?, bo ja Go nie widziałem. Proszono Go o interwencję w sprawie szkół, bo jako były nauczyciel, a nawet były dyrektor SP w Zasadach powinien coś w tej sprawie zrobić. To co Gmina Świedziebnia już nie jest"Jego Małą Ojczyzną", już jej "nie kocha"?
Pan Poseł zawsze znajdzie czas na imprezkę typu walne zebranie straży pożarnej czytaj strażacka popijawa w której niedawno uczestniczył.W tak ważnej sprawie dla gminy i społeczeństwa,które dało mu mandat poselski, nawet nie raczył się wypowiedzieć,jak zwykle schował głowę w przysłowiowy piasek.Radni PSL rozpoczeli likwidację szkół w gminie,pomiętajcie o tym przy wyborach.

#6 ~Marcin~

~Marcin~
  • Goście

Napisano 12 luty 2012 - 12:18:27

Wyświetl postUżytkownik Leon dnia 11 luty 2012 - 07:20:56 napisał

Zgadza się, ale są pytania bez "odpowiedzi", które w swoim pytaniu są obraźliwej treści.
Zawsze pytanie można zadać w inny sposób.

Czy obraźliwe jest pytanie o zarobki Wójta albo o zadłużenie gminy?

#7 ~Rafał B.~

~Rafał B.~
  • Goście

Napisano 12 luty 2012 - 15:17:47

Wyświetl postUżytkownik Mikołaj dnia 12 luty 2012 - 09:40:15 napisał

Poseł Sosnowski potrzebuje tylko naszych głosów jak są wybory, wpadnie także zawsze chętnie na jakąś imprezę, ale jak coś się dziej to już go nie ma zawsze, trzeba takim ludziom jak on powiedzieć "SPADAJ FRA...E". Całe to PSL jest do bani. Mojego głosu już nie dostaną, bo to banda, co się martwi tylko o swoje stołki i swoje rodziny.

#8 ~marek~

~marek~
  • Goście

Napisano 12 luty 2012 - 16:55:57

Wyświetl postUżytkownik Rafał B. dnia 12 luty 2012 - 15:17:47 napisał

Poseł Sosnowski potrzebuje tylko naszych głosów jak są wybory, wpadnie także zawsze chętnie na jakąś imprezę, ale jak coś się dziej to już go nie ma zawsze, trzeba takim ludziom jak on powiedzieć "SPADAJ FRA...E". Całe to PSL jest do bani. Mojego głosu już nie dostaną, bo to banda, co się martwi tylko o swoje stołki i swoje rodziny.
Tylko radni PiS bronili szłół.Radni PSL,jak zawsze,usłużni władzom gminy.

#9 tuitam

tuitam

Nowy

• Użytkownicy
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 12 luty 2012 - 18:08:15

Ale czy zamyka się szkołę gdzie uczęszcza prawie 100 dzieci.

#10 ~ja~

~ja~
  • Goście

Napisano 12 luty 2012 - 20:56:09

Wyświetl postUżytkownik tuitam dnia 12 luty 2012 - 18:08:15 napisał

Ale czy zamyka się szkołę gdzie uczęszcza prawie 100 dzieci.
wlaśnie, to chyba jakaś ciekawsza sprawa bo niemal 100 osobowa szkoła na wsi to wdzisiejszych czasach przy 6 oddziałach dość dobry wynik. Kolejna sprawa to sposób w jaki się to robi zero odpowiedzi na wiele merytorycznych pytań klapki na oczach i ręka do góry.

#11 ~szymek~

~szymek~
  • Goście

Napisano 13 luty 2012 - 09:53:27

Byłem na ostatniej sesji .To żenujące , co się tam działo. Jaki obraz Gminy nam to daje? Dobrze ,że media mają wyczucie smaku i nie podali do wiadomości wypowiedzi naszych ,,mądrych'' i ,,elokwentnych'' radnych. To lepsze od kabaretu. Jezeli chcecie sie pośmiać, zapraszamy na sesję do Świedziebni. Ps . Chyba ubliżyłem kabaretom .Przepraszam.

#12 ~J 23~

~J 23~
  • Goście

Napisano 13 luty 2012 - 09:59:31

Wyświetl postUżytkownik Marcin dnia 10 luty 2012 - 12:30:08 napisał

Po gębach tych wiejskich radnych widać, że góra podstawówkę "ino" mają, więc kogo tu przekonywać do potrzeby edukacji? Szkoda czasu i zachodu. Ważne tylko dla nich, że dopłaty z Unii lecą :D :D :D
Proszę nie obrażać Pana Mosakowskiego, bo podobno ma ukazać się w Gazecie Wyborczej Jego wywiad-rzeka pod tytułem ,,Nu wieta...".

#13 ~zdzisław~

~zdzisław~
  • Goście

Napisano 13 luty 2012 - 16:29:31

Nie mieszkam w Świedziebni ale miałem przyjemność tam gościć radni mają swoje 5 minut ale niestety żle wykorzystane rozumiem że radni na wsi są ze wsi ale na litość niektorym przydałaby się odrobina krytycyzmu jak można być radnym nie umiejąc się wypowiedzieć i proszę nie udzielajcie wiecej głosu komuś takiemu wręcz powinien mieć zakaz bo to żenujące a poszło niestety w Polskę

#14 ~{ zima}~

~{ zima}~
  • Goście

Napisano 13 luty 2012 - 17:47:26

Zgadzam się ze Zdzisławem.Cała Polska obejrzała to żenujace przedstawienie pod nazwą"SESJA".Byłam tam,słyszałam i widziałam.Słusznie zauważyła Pani z Warszawy - nikt z panów radnych, ani Wójt nie był przygotowany do podjęcia dyskusji z bądź co bądź ich wyborcami a wręcz zlekceważono ich.Bo jak można było nie udzielić wiążących odpowiedzi na zadawane pytania?Jak mógł Pan Przewodniczący Rady nie odczytać petycji jaką złożyli Rodzice?Dużo jest jeszcze:jak i dlaczego.Dziwi mnie fakt,że długi jakie ma gmina próbuje się spłacać kosztem szkół,nauczycieli a pszede wszystkim kosztem dzieci i ich rodziców.A może jest to przykrywka do innych ruchów kadrowych.

#15 ~baobab~

~baobab~
  • Goście

Napisano 13 luty 2012 - 20:59:27

jedno jest pewne nie chodzi o oszczędności i pewnie ich nie będzie, a cała gmina trąbi o gotowych stanowiskach dla pewnych osób wiadomo z kim związanych...takie sprawy jak likwidacja czy reorganizacja szkół odpowiedzialni ludzi planują 2-3 lata a tu wszystko nagle na szybko i nieprofesjonalnie zresztą od kogo oczekiwać tego ostatniego...

#16 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 14 luty 2012 - 20:31:54

Oglądałam ,,Zbliżenia" o 18.30 i jestem pod ogromnym wrażeniem.Wielkie brawa dla rodziców, którzy tak walczą o szkołę w Michałkach.Całym sercem jestem z Nimi, trzymam kciuki. Nie poddawajcie się!

#17 ~Zosia~

~Zosia~
  • Goście

Napisano 14 luty 2012 - 23:14:36

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 14 luty 2012 - 20:31:54 napisał

Oglądałam ,,Zbliżenia" o 18.30 i jestem pod ogromnym wrażeniem.Wielkie brawa dla rodziców, którzy tak walczą o szkołę w Michałkach.Całym sercem jestem z Nimi, trzymam kciuki. Nie poddawajcie się!

Rodzice są zdeterminowni, bo walczą o swoje dzieci. Jak jedna z matek stwierdziła, "to są dzieci i one nie mogą się bronić". Kto ich pyta o zdanie, Pan Wójt podejmuje decyzję, bo tak chce, bo żeby osiągnąć cel, trzeba znisazczyć wszystko po drodze.

#18 ~closter~

~closter~
  • Goście

Napisano 15 luty 2012 - 11:41:20

Szlag mnie trafia jak czytam czy słyszę, że brakuje na szkolnictwo, na zdrowie i sojal dla biednych. Niech Ci wszycy włodarze ruszą głową i wezmą się do roboty, to na pewno znajdą się pieniadze. A Ci wszyscy beznadziejni zarządzający nauczyli się, że najlepiej i najwygodniej powiedzieć, że jest krysyz. Takie argumentacje powodują u mnie odruch wymiotny.

#19 ~zysiu~

~zysiu~
  • Goście

Napisano 15 luty 2012 - 13:24:48

Socjal do roboty!!!! nic wam sie nie chce , a po kase to odrazu morda sie śmieje .
Postawa rodziców jest godna pożałowania.

#20 ~szkolny~

~szkolny~
  • Goście

Napisano 15 luty 2012 - 13:31:55

Nic tylko by narzekali , .....
Nie rozumiecie ze potrzebne są pieniadze na inne cele np remonty dróg ,chodników i inne .
ŻAL.!!!!
Świedziebnia i tak jest jedną z najbiedniejszych gmin w polsce , .....
a tej lisicy to już lepiej nie komentować

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

użytkowników, gości, anonimowych