Skocz do zawartości

• (5 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostatnia »

Sprawa "Vobro". Pikieta przed brodnickim sądem :: zobacz komentowany artykuł

~inny człowiek z brodnicy~

• Grupa Goście

Napisano 13 wrzesień 2008 - 13:07 #21

y jest układ towarzysko-biznesowy, pan panu lub pani to i owo, wzamian za przysługę, wspomniano pana z psl-u, nowość żadna, że ustawia znajomych i rodzinkę wszędzie, od starostwa, arimr, doradztwo rolnicze, piorin, krus tutejszy. Trzyma też sztamę z biznesem, no jakby nie patrzeć ktoś na kampanię wyborczą musi kasą rzucić. Odmienną sprawą jest pip i brat dyrektora, prowadzący firmę świadczącą usługi bhp, nieetyczne, niemoralne. Nie będę dokładał do tego "bagna" tutejszego kleru jeżdzącego dobrymi samochodami i spędzającego czas na kręgielni czy w inny luzacki spokój. Dla takich ludzi człowiek się nie liczy, własny ninteres, rachunek w banku, nieruchomości to jedyna wartość, a reszta...
0

~zły~

• Grupa Goście

Napisano 13 wrzesień 2008 - 13:52 #22

Zgadzam się z Tobą to jest troche pokręcone z tymi bhp'owcami.. ale z drugiej strony jak ten gościu-czytaj właściciel ma się bronić?? jak Pani Magdalena rozgłaśnia sprawe, bałamuci ludzi... Robi pikiety.. przecież sprawa była umożona. A co do powyższego postu to lepiej mi nie odpisujcie bo właśnie znam sie na przepisach bhp bo to miałem na studiach..dlatego zainteresowałem się tą sprawą.. jakbys Pani Aniu chciała zauważyć maszyny byly zabezpieczone.. miały fotokomórki, a że ktoś go nauczył tego, jakiś pracownik i to wykorzystywał wbrew przepisom.
Jak pisze sie w postach.. że kierownictwo zwracało uwagę.. na to także jest to wina pracownika zresztą prokuratura umożyło śledztwo.. to najlepiej do telewizji pójść.. jakbym powiedział skocz do studni to byś skoczyła.. i to by była wina mojego pracodawcy..??
0

~politycznie odmienny~

• Grupa Goście

Napisano 13 wrzesień 2008 - 14:00 #23

witam, w całej tej sprawie już nie chodzi o przyczyny i skutki dla rodziny pracownika, chodzi o zupełnie coś innego. Nic nie jest takie jak wygląda, Własciciel firmy jest tylko tłem, scenerią całej sprawy, układy polityczno-gospodarcze wyżej - województwo, moze niedługo krajowe, są tu w meritum sprawy. Może dyrektor PIP, pan wiceminister... Ktoś z kimś walczy, a każdy powód jest dobry żeby uderzyć przeciwnika, znalazł się brat urzędnika, jak wspaniale bedzie medialnie mocne i głosne prawda? W dodatku układ brodnicki, wszyscy się znają, czy potrzeba coś więcej żeby stworzyć kanwę spisku? Może po KRUS-ie, ARR kolej na wiceministra ? rozwój wypadków może być ciekawy, zawsze bedzie powód na dyscyplinowanie sojusznika rządu.
0

~zły~

• Grupa Goście

Napisano 13 wrzesień 2008 - 15:30 #24

A moze to sprawa nie ludzi a obcych z kosmosu??
0

~zly~

• Grupa Goście

Napisano 13 wrzesień 2008 - 15:36 #25

Hehe dobry jestes czytam z 4ty raz i nie moge zrozumiec,,:).. Troche rozumie ale nie zadązam:).. troche półsłówkami piszesz ale jest ok.. mam nadzieje, że nie jestes pewna osobą która na tym forum wypowiada się i zmienia nicki.. i udaje 100 ludzi, robiąc awantury i nie wiadomo co..
0

~~misia~~

• Grupa Goście

Napisano 13 wrzesień 2008 - 23:23 #26

Faktycznie, nie patrzyłam z tej strony i jak widać to jest jakaś prowokacja ze strony zmarłego. Wywoływanie całej sprawy. Robienie wszystko na pokaz. Nie pamiętam, żeby takie coś miało miejsce w Brodnicy. Ale jak widać ludzie nie są głupi i jeszcze niektórzy myślą i nie dadzą się. Troche za mocno prawdę pokazałeś ale z drugiej strony otworzyłeś oczy innym np. mi bo z tej stronie nie patrzyłam.

Pozdrawiam i składam ukłon..

Ania
0

~ania~

• Grupa Goście

Napisano 13 wrzesień 2008 - 23:37 #27

Faktycznie zły. Spojrzałam na to co piszesz. Faktycznie wszędzie są posty w internecie na ten temat. Już wiem o co Ci chodzi. Masz racje i zgadzam się z Tobą. Jakbyście wyszukali w internecie informacje. To wszystkie praktycznie pisze ta sama osoba. Jest to dość dziwne. A nawet rzec mogłabym, że na tym forum ta sama odpisuje osoba, która to wszystko broni, tylko pod innymi nickami. Nawet widać po postach.
"Solidaryzujcie się".. "przerwijmy zmowe milczenia" "po co sie wypowiadasz jak w tej sprawie nic nie wiesz" i to wszystko z agresja i pretensjami do swiata. Jak ktoś to widzi to może napisać. Bo już sama nie wiem..

Ania
0

~ania~

• Grupa Goście

Napisano 13 wrzesień 2008 - 23:43 #28

Już 3ci raz odpisuje. Bo miałam wyzwać Ciebie za to co piszesz, ale normalnie masz racje, jestem strasznie zmieszana. Chciałam odpisać, że wogóle poszanowania nie masz, ale nie mogę bo sie chociaż nie chce to musz z Tobą zgodzić..
0

~szukajacasprawiedliwosci~

• Grupa Goście

Napisano 14 wrzesień 2008 - 00:28 #29

Wiecie co?? niby po co Madzia miała by sama sobie odpisywać??
po ch***re??
zresztą to nie ona wrzuca wszystkie artykuły na strony www
tylko jej znajomi i osoby które starają sie jej pomóc...
A jeśli wam sie coś nie podoba to nie komentować
ważne że my wiemy o co walczymy a walczymy o PRAWDĘ!!!
nie chcemy aby firma Vobro upadła albo pracownicy zostali zwolnieni...
My chcemy po prostu wiedzieć co sie tam naprawdę stało...
0

~Ana~

• Grupa Goście

Napisano 14 wrzesień 2008 - 14:23 #30

hmmm,pewna część użytkowników tego forum zwróciła uwagę na ilość zamieszczonych postów w internecie-tekst Magdy jest ten sam- tyle że zamieszczony na kilku stronach przez jej znajomych-którzy jej wierzą :) natomiast, co do kwestii komentarzy-po raz trzeci się powtórzę,że to świadczy jedynie o ignorancji mieszkańców Brodnicy. Jak widać - poza Brodnicą bardziej się przejmujemy, co się u Was dzieje.przykre. Gdyby nie było przekrętów w tym wypadku,o których dziewczyna napisała, to by nie było całej tej akcji, i tyle! Teraz nagle Wam się przypomina,że to,co ona robi-to antyreklama-hmm-to jedynie konsekwencja kłamstw i znieczulicy. I nie myślicie o młodym chłopaku, który umarł,ani cierpieniu rodziny tylko o kosmitach, wariactwie Magdy albo o spiskach-też przykre-i Wy się jeszcze dziwicie,że ona tak postępuje.
0

~Olaw~

• Grupa Goście

Napisano 15 wrzesień 2008 - 01:44 #31

Ja się jej nie dziwie.. Ale poprostu jak widze osoby, kóre tak żle odpisują to poprosty chodzi o to, że ona wpływa na innych. Wywołuje burdy. Gdyby mogła to w ludzki sposób załatwić, a normalnie to drogą sądową, przez fakty a nie przez telewizje. Dla mnie to jest śmieszne, że wszyscy urzędnicy ryzykują karierą, sławą, Ci wszyscy prokuratorzy, żeby trzymać sztame dla jednej osoby.
0

~Olaw~

• Grupa Goście

Napisano 15 wrzesień 2008 - 01:49 #32

Chodzi mi o to, że ty bronisz tragedii bo to jest tragedia i zwracasz uwagę na tą nieszczęśliwą sytuację. Ale ta osoba zawiniła prawdopodobnie jak prokuratoura to poświadcza. A jak ktoś się nie może z tym zgodzić to właśnie tak się zachowuje. Ja jej współczuje. Ale jak czytam cały post to widać, poprostu - całe fakty. I widać nie pogodzenie się osoby z tym.
0

~Monika Gdańsk~

• Grupa Goście

Napisano 22 wrzesień 2008 - 22:51 #33

Czy Wy ludzie nie rozumiecie ze ta rodzina nie wszczyna żadnych burd na siłe? Jak byście się czuli jakby to ktoś bliśli waszemu sercu zginął a wy tqak naprawde nie wiedzielibyście dlaczego ,jak i po co? Wczytajcie sie pożadnie w ten artykuł może postawcie się na miejscu tej rodziny!! Tyle tajemnic układów czy to nie dziwne! Jak by ten właściciel z Vobro był czysty to by porozmawiał z Tą rodziną i z gazeta czy z telewizją. A po za tym nie znacie Polski i tego co tu się dzieje?? Naprawde dziwi mnie wasza oziębłość i to jak możecie pisać taki żeczy nie podoba wam sie to co pisze ta dziewczyna to nie interesujcie się a nie jeszcze ją drażnicie, pomyśleliście jak ona sie czuje czytając takie żeczy na swój temat??Jesteście okropni i bezduszni a nawet jak to tylko dlatego że jest jej żle to robi wam krzywde??NIE SĄDZE a ja myśle że tymi postami wy jej krzywde robicie.
ZASTANOWCIE sie naprawde!!
0

~politycznie odmienny~

• Grupa Goście

Napisano 26 wrzesień 2008 - 16:40 #34

znalazłem - http://www.brodnica..../czlonkowie.htm -- nazwiska, nazwiska czytajcie ze zrozumieniem
0

~zły~

• Grupa Goście

Napisano 28 wrzesień 2008 - 10:58 #35

Wyświetl postUżytkownik politycznie odmienny dnia 26.09.2008, 16:40 napisał

znalazłem - http://www.brodnica..../czlonkowie.htm -- nazwiska, nazwiska czytajcie ze zrozumieniem

Jesteś człowieku chory. Nawet Tobie psychiatra nie pomoże. Co to wogóle znaczy?? czytajcie ze zrozumieniem nazwiska nazwiska. Nie bedziesz na mnie wpływać i mi mózgu mącić. Sprawa jest umożona. Nie nawidze takiego zachowania. Zreszta widać w poście jak ludzie piszą. Sprawa teraz została umożona i z kasy nici bo to wina pracownika to róbcie pikiety. A i do tvn idź za to co napisałem!!!
0

~zły~

• Grupa Goście

Napisano 28 wrzesień 2008 - 11:04 #36

Wyświetl postUżytkownik politycznie odmienny dnia 13.09.2008, 14:00 napisał

...Nic nie jest takie jak wygląda, Własciciel firmy jest tylko tłem, scenerią całej sprawy, układy polityczno-gospodarcze wyżej - województwo

Dalej.. kraj, europa, kontynent, wielki spisek, kosmici a na końcu kononowicz i niczego nie będzie.
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 29 wrzesień 2008 - 08:25 #37

SPRAWA TOCZY SIE DALEJ! główny inspektor pracy ukarał insp. z torunia i nakazał rekontrolerę. Po niej bedzie mozna jeszcze raz wrócić do prokuratury. Pewnie już nie brodnickiej...
0

~politycznie-odmienny~

• Grupa Goście

Napisano 29 wrzesień 2008 - 08:35 #38

"..Sprawa jest umożona. Nie nawidze takiego zachowania..." Umorzona nie znaczy zakończona, a co zabolało? że sprawiedliwości rodzina szuka poza brodnicą? Coś mi się wydaje, że Zły osobiscie jest zaangażowany po stronie Złych, niesugeruję kogo. Ty nienawidzisz chyba siebie, że takie brednie piszesz, grunt się pali pod nogami co? I dobrze, niech sprawiedliwości wyjdzie jak to w VOBRO jest naprawdę
0

~Dobry a nie Zły~

• Grupa Goście

Napisano 30 wrzesień 2008 - 12:43 #39

Hahaha.. Ja nawet nie znam tych ludzi.. Tylko ty dajesz liste osób których nie znasz i piszesz zapamiętajcie to, czytajcie ze zrozumieniem.
Obrażasz ludzi po prostu. Dajesz liste 10 osob i nie wiadomo po co?? Weź lepiej przemyśl sytuację. A szukanie sprawiedliwości a obrażanie postronnych ludzi to różnica. Szukanie sprawiedliwości jak się nie widzi faktów. Nie będe już odpisywał także możesz kłamać i mącić. Bo tylko ja odpisuje a ludzie nie są głupi i widzą co ty wogóle wyprawiasz i nawet nie chcą nic pisać bo nie chcą mieć z Tobą do czynienia.. Dlatego jestem zły ale zamieniam sie w dobrego. I rób co chcesz.
0

~Z rypina~

• Grupa Goście

Napisano 02 październik 2008 - 03:10 #40

Nie powinno się kłócić w takiej sprawie. Zły trochę za mocno odkrywasz kulisy zbrodni. Moim zdaniem pokazanie listy osób, które nie mają wogóle do czynienia z sytuacją jest nie na miejscu. Zły obróciłeś koło o 180 st. Jak patrzeć na wszystkie posunięcia rodziny. To są one zniewalające, obrażające, zakłamane, poniżające godność. Np. częstowanie cukierkami, wysłanie listy ludzi nie mających wogóle miejsca z sytuacją, wygłaszanie wszędzie i rozpowszechnianie chabiących informacji: w internecie, w telewizji. Dlatego zły wiem o co Tobie chodzi. I jak napisałem na początku zasugerowany twoją opnią myśle też, że To nie jest zbrodnia a wypadek. I zgadzam się z Tobą ale nie powinieneś odpisywać bo i tak nie przetłumaczysz a pogłębiasz tragedię i nienawiść do samych siebie. Zresztą można to napisać do tych osób co to robią. Jak widać to oni specjalnie na złość robią, byle uprzykrzyć życie. Wystarczy w google wpisać tak jak napisałeś i widać, że wszędzie wiadomość jest kopiowana. A najlepszy tekst dnia to "idź do tvn za to co napisałem"
0

• (5 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostatnia »

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych