Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

18 odpowiedzi w tym temacie

#1 ~moni~

~moni~
  • Goście

Napisano 03 luty 2012 - 09:13:19

no już bez przesady, karetka to nie taksówka, jeszcze tego by brakowało, jak facetowi się nie podobało, to mogli go w ogóle nie ruszać z domu. Ludzie to wieczni malkontenci! Niech sie cieszy że jak to w naszym kraju nie zapłacił w pierwszą stronę:D

#2 ~real~

~real~
  • Goście

Napisano 03 luty 2012 - 10:07:53

Bez przesady! Co tu jest nie ta? Wezwał karetkę, która zabrała go do szpitala, tam miał badania i nie został zakwalifikowany do szpitala. To jeszcze mieli go odwieźć? Ludzie w jakich czasach Wy żyjecie? Jak każdy by tak chciał, żeby go zawieźć, zrobić badania i odwieźć to bankructwo służby zdrowia po tygodniu! A widocznie nie był nawet na tyle chory żeby go do szpitala przyjąć... A czemu sąsiad, rodzina nie zawiozła? i ewentualnie poczekała i odwiozła? Najlepiej "bo mi sie należy..." Czemu nikt nie mówi o tym że w naszym kraju opieka lekarza rodzinnego to dno?! A kase biora i to sporą!

#3 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 03 luty 2012 - 11:04:08

Czy karetka to taksówka? Rozbestwili sie ludzie,że najlepiej wszystko im dać, nie dosc,że na jedzenie wymyślaja to nawet do szpitala pizamy ani środków czystosci nie wezmą. Najgorsi to pijacy zebrani z rynsztoka, nakarmisz, wykapiesz dojda do siebie a wtedy największe żądania i pretensje.A rodziny nie masz,żeby cie odebrała, jak planowałes i dzwoniłes po karetke to zapewne mogłes się liczyc ,ze udziela pomocy i wysla do domu a jak chciałes w szpitalu przezimowac, to ciekawe czy chociaz laczki zabrałeś? Zawsze sie ze soba bierze na wszelki wypadek pare groszy. wwstyd, by do gazet wypisywać taki żadania!

#4 ~ja~

~ja~
  • Goście

Napisano 03 luty 2012 - 11:07:49

A trzustkę ma pewnie walnięta przez chlanie wódy i innych wynalazków, więc na to ma pieniądze!!!skonczmy się uzalać nad pijakami!!!Ma za co chlać to i na taxi znajdzie kasę!!!

#5 ~krakus~

~krakus~
  • Goście

Napisano 03 luty 2012 - 13:33:44

A JAKBY TO BYL VIP TO CO TEZ BY GO Z KWITEM ODPRAWILI?

#6 ~Kasia~

~Kasia~
  • Goście

Napisano 03 luty 2012 - 17:34:49

Moim zdaniem jest ze płacimy zdrowotne i mieli prawo go odwiez karetka do domu przewozowa mamy takie prawo!!!W toruniu byłam kilka razy przywiezona karetka do szpitala i mieszkałam 18km od torunia i po badaniach dostałam wypis z izby przyjęc i sam lekarz mi powiedzał ze musze jeszcze chwil;ke poczekać bo karetka mnie za wiezie do domu wiec ten szpital inowrocławski jest niezorganizowany albo lekarzowi nie chciało sie wypisac skierowania na przewozówke bo pacjent ma takie prawo nawet teraz od roku mieszkam w toruniu i zdazyło mi sie ze karetka w nocy o 2.00 mnie odwiozła do domu dlamnie to brak słów...

#7 ~XXX~

~XXX~
  • Goście

Napisano 03 luty 2012 - 17:38:55

Wyświetl postUżytkownik ja dnia 03 luty 2012 - 11:07:49 napisał

A trzustkę ma pewnie walnięta przez chlanie wódy i innych wynalazków, więc na to ma pieniądze!!!skonczmy się uzalać nad pijakami!!!Ma za co chlać to i na taxi znajdzie kasę!!!
powiem ci ze tszustke sie nie ma tylko chorej od chlania wódki mam 30 lat i tez mam chora tszustke i nie chleje alkocholu zadnego jedynie co to popalam i tez nie mam fur pieniedzy bo rente tylko zdrowotna wiec nie gadaj jak dokladnie nie wiesz palancie jeden!!!!!!!!!!

#8 ~real~

~real~
  • Goście

Napisano 03 luty 2012 - 20:04:44

Wyświetl postUżytkownik Kasia dnia 03 luty 2012 - 17:34:49 napisał

Moim zdaniem jest ze płacimy zdrowotne i mieli prawo go odwiez karetka do domu przewozowa mamy takie prawo!!!W toruniu byłam kilka razy przywiezona karetka do szpitala i mieszkałam 18km od torunia i po badaniach dostałam wypis z izby przyjęc i sam lekarz mi powiedzał ze musze jeszcze chwil;ke poczekać bo karetka mnie za wiezie do domu wiec ten szpital inowrocławski jest niezorganizowany albo lekarzowi nie chciało sie wypisac skierowania na przewozówke bo pacjent ma takie prawo nawet teraz od roku mieszkam w toruniu i zdazyło mi sie ze karetka w nocy o 2.00 mnie odwiozła do domu dlamnie to brak słów...
Płacenie zdrowotnego nie jest za karetkę jako taxi!!!!!!!!

#9 ~Piotr~

~Piotr~
  • Goście

Napisano 03 luty 2012 - 20:53:13

Ok.rok temu mialem podobny problem.Dowiozła mnie karetka z domu do szpitala w nocy i po przebadaniu (ok.1.5 godz.)stwierdzono że mogę iść do domu.1 w nocy ,pada deszcz a ja w szlafroku i pidżamie wezwałem taxi i do bankomatu po pieniądze żeby załacić taksówkarzowi i tak wróciłem do domu na Nowe Osiedle.Także może przepraszam wszystkich którzy widzieli wtedy faceta w szlafroku w padającym deszczu w nocy i się wystraszyli...

#10 ~ino~

~ino~
  • Goście

Napisano 04 luty 2012 - 14:19:01

No co tam ludzie , najważniejsze , że szpital dobrze stoi finansowo... i dyrektor ma nagrody jako
manager .

#11 ~tomasz~

~tomasz~
  • Goście

Napisano 05 luty 2012 - 19:47:32

No strasznie chory ten pan julian musiał być... Jakby był chory to by w szpitalu go zostawili, a jakoś do gazety pójść to zdrowie miał... Śmieszne to jest. Wszystko się nierobom należy. A to że pismaki są niedouczone to widać... Sami na końcu jak byk napisali kiedy się karetka należy!!! I pan julian do tych ludzi nie należał. Karetka to nie taxi!!! Z jakiej racji ma odwozić jakiegoś nieroba??? Chory ma czekać, bo się jakiemuś julianowi należy?!?! Paranoja to miasto... Wiadomo po co artykuł, bo temat chwytny, znowu służba zdrowia najgorsza... Swoje za uszami mają, ale w tym przypadku sam autor tego "doniesienia" wyjaśnił, że nic mu się nie należało...

#12 ~coach outlet~

~coach outlet~
  • Goście

Napisano 14 marzec 2012 - 09:56:58

coach outlet handbags's special design and fashion is certainly and so eye-catching, I hope you are able to get much more attention towards the Cheap Coach Crossbody.The Bags that you can buy in [spam] tend to be affordable, feel comfortable knowing that they are simply promoting traditional Coach Handbags.

#13 ~coach factory outlet~

~coach factory outlet~
  • Goście

Napisano 14 marzec 2012 - 10:31:29

The coach factory outlet has been in business for many years. You can log in to find more information about its products and services.coach factory outlet online offer New Signature bags which is a the newest cool creation from Coach. The look is positively upscale. Gorgeous lightly textured black leather, beautiful for any season.

#14 ~Adam~

~Adam~
  • Goście

Napisano 18 kwiecień 2012 - 11:12:02

Dokładnie tak! Jeżeli pan Julian po 2 zastrzykach (pewnie ketonal 100 i no spa) miał wrócić do domu to nie zagrażało mu nic i mógł się dalej leczyc w POZ. Ambulanse coraz czesciej są traktowane jako taxi door to door.

#15 ~hops~

~hops~
  • Goście

Napisano 18 kwiecień 2012 - 11:25:41

Wyświetl postUżytkownik Kasia dnia 03 luty 2012 - 17:34:49 napisał

zdrowotne a nie taksówkowe. po drodze może jeszcze na zakupy mieli go podrzucić i poczekać oczywiście, a potem na gwizdkach jaśnie pana zawieźć do łóżka.
zdrowotne płacisz między innymi za lekarza POZ, a nie za wycieczki kartką.

#16 ~SOR~

~SOR~
  • Goście

Napisano 18 kwiecień 2012 - 11:35:20

www.facebook.com/KaretkaNieTaxi

ale przecież Panu Julianowi _SIĘ_NALEŻY_

szkoda gadać

#17 ~seba~

~seba~
  • Goście

Napisano 18 kwiecień 2012 - 11:59:27

Ale w czym problem? Szpital Inowrocławski istotnie wykazał się troską o kieszeń Pana Juliana. Za TAXI zapłacił tylko 50 zł. Za transport szpitalny do domu zapłaciłby przynajmniej 3 razy tyle. Szpital nie zapewnia darmowego powrotu do domu. Może błędem było to, iż Panu Julianowi nikt nie przedłożył kosztorysu takiego przejazdu. Wątpię, czy zaakceptował by go własnoręcznym podpisem.

#18 posteral

posteral

Nowy

• Użytkownicy
  • Pip
  • 7 postów

Napisano 18 kwiecień 2012 - 13:05:48

Ja kiedyś dostałem gips na nogę, ale nie miałem możliwości ani wypożyczenia ani kupna kul, była 21, a ja musiałem wracać do domu. Na całe szczęście pomógł mi kumpel.

#19 ~gość~

~gość~
  • Goście

Napisano 18 kwiecień 2012 - 14:46:31

jaki regulamin szpitala? NFZ płaci jeśli jest to SOR pacjent może w nim przebywać do 3 dni a nie 3 godzin. poza tym jeśli to przewlekłe zapalenie trzustki spowodowane jest ostrym piciem alkoholu to czemu pacjent się dziwi że został tak potraktowany. niby każdego człowieka powinno się traktować równo ale większość ludzi ze służby zdrowia ma uczulenie na alkoholików i to złe samopoczucie nie jest pierwszy ani ostatni raz a pacjent sam sobie na nie zasłużył.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

użytkowników, gości, anonimowych