Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

Poziom rozmowy posłów, prezydentów naszego miasta

29 odpowiedzi w tym temacie

#1 artix

artix

Tomasz Węgrzyn

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 2401 postów

Napisano 13 luty 2012 - 01:36:03

Dołączona grafika

#2 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 13 luty 2012 - 08:44:33

To jest Twoje prywatne zdanie. Reforma emerytalna jest potrzebna i jeżeli jesteś inteligentnym patriotą powinieneś mieć tego świadomość. Jeżeli rząd PO ustanowiłby dla wszystkich emeryturę w wieku 40 - 50 lat (w zależności od grupy zawodowej) to kto wtedy będzie na nią pracować?
Napisz, ile masz lat? Przypuśćmy 50 - jeżeli jesteś wojskowym, policjantem, strażnikiem czy nauczycielem przysługuje Tobie emerytura i ją zaczynasz pobierać.
Więc Ty - 50 lat - emerytura. Twój ojciec 70 lat - też emerytura. Twój dziadek - 90 lat - też emerytura. Wiek społeczeństwa się wydłuża. To jest związane z postępem medycyny i zdrowszego trybu życia. Kto więc ma pracować na Twoją, ojca i dziadka emeryturę? - Twój syn - jedna osoba ma wypracować dochody dla trzech seniorów rodziny.
Nawet PIS - przeciwnik PO nie krytykuje tej reformy i uważa ją za niezbędną. Proponuje tylko poprawki - ulgi dla matek, które urodziły np. 3 dzieci - to za wychowanie każdego np. 3 letni krótszy okres pracy zawodowej.
Podobnie z uzgodnieniem praw Internetu. Chyba wystarczy przeczytać to Forum, żeby mieć świadomość jak można zniszczyć drugiego człowieka nagonką.

#3 ~Antex~

~Antex~
  • Goście

Napisano 13 luty 2012 - 09:23:56

Poziom ten sam co na forum, jakość też.

#4 ~obserwator~

~obserwator~
  • Goście

Napisano 13 luty 2012 - 10:38:10

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 13 luty 2012 - 08:44:33 napisał

To jest Twoje prywatne zdanie. Reforma emerytalna jest potrzebna i jeżeli jesteś inteligentnym patriotą powinieneś mieć tego świadomość. Jeżeli rząd PO ustanowiłby dla wszystkich emeryturę w wieku 40 - 50 lat (w zależności od grupy zawodowej) to kto wtedy będzie na nią pracować?
Napisz, ile masz lat? Przypuśćmy 50 - jeżeli jesteś wojskowym, policjantem, strażnikiem czy nauczycielem przysługuje Tobie emerytura i ją zaczynasz pobierać.
Więc Ty - 50 lat - emerytura. Twój ojciec 70 lat - też emerytura. Twój dziadek - 90 lat - też emerytura. Wiek społeczeństwa się wydłuża. To jest związane z postępem medycyny i zdrowszego trybu życia. Kto więc ma pracować na Twoją, ojca i dziadka emeryturę? - Twój syn - jedna osoba ma wypracować dochody dla trzech seniorów rodziny.
Nawet PIS - przeciwnik PO nie krytykuje tej reformy i uważa ją za niezbędną. Proponuje tylko poprawki - ulgi dla matek, które urodziły np. 3 dzieci - to za wychowanie każdego np. 3 letni krótszy okres pracy zawodowej.
Podobnie z uzgodnieniem praw Internetu. Chyba wystarczy przeczytać to Forum, żeby mieć świadomość jak można zniszczyć drugiego człowieka nagonką.
A czy ty jesteś inteligentnym patriotą? Dawni lektorzy PZPR robili to co ty teraz, byli tubą jedynej racji. Człowieku nie wciskaj ludziom głupoty, chyba że to twoja praca sowicie wynagradzana.

#5 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 13 luty 2012 - 11:45:47

Przeczytałem i nie wiem co twoim zdaniem artix w tym śmiesznego, żeby zrywać boki.Szymański a bardziej Ślusarski wypunktowali słabego Pawłowskiego i członka palikotowego. Śmieszne było "demonstrowanie" w 3 osoby i zapalanie zniczów (co miało oznaczać?nie wiem). Pomysłem na dobrobyt Palikotów jest acta, palenie marichuany i ściąganie krzyży??nie...dziękuję.

#6 artix

artix

Tomasz Węgrzyn

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 2401 postów

Napisano 13 luty 2012 - 12:07:09

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 13 luty 2012 - 11:45:47 napisał

Przeczytałem i nie wiem co twoim zdaniem artix w tym śmiesznego, żeby zrywać boki.Szymański a bardziej Ślusarski wypunktowali słabego Pawłowskiego i członka palikotowego. Śmieszne było "demonstrowanie" w 3 osoby i zapalanie zniczów (co miało oznaczać?nie wiem). Pomysłem na dobrobyt Palikotów jest acta, palenie marichuany i ściąganie krzyży??nie...dziękuję.

na publicznym profilu niejako wizytówce :)
Ludzie piszą różne rzeczy i to można zrozumieć, że sobie nawet czasem poprzeklinają.

..... przyrównywanie zniczy do jasełek? ironiczne docinki? ze strony urzędnika miejskiego?

polityk powinien się pilnować to kompromitacja. Dali się zwyczajnie podejść :P)

Użytkownik artix edytował ten post 13 luty 2012 - 12:08:44

#7 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 13 luty 2012 - 12:30:06

Bo zwykły śmiertelnik nie wie, że polityk ma być profesjonalny, on zakłada że ok. jest zwykłe rozszczekanie, odszczekiwanie - kto mocniej i celniej w podbrzusze, ten lepszy. Zgadzam się z Atrixem - ich obowiązują inne standarty rozmowy, a nie język przekupek, pełen jadu,docinek, szyderstwa. Tacy właśnie są jak mówią -zawsze arogancko lub śmiesznie.

#8 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 13 luty 2012 - 12:46:03

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 13 luty 2012 - 12:30:06 napisał

Bo zwykły śmiertelnik nie wie, że polityk ma być profesjonalny, on zakłada że ok. jest zwykłe rozszczekanie, odszczekiwanie - kto mocniej i celniej w podbrzusze, ten lepszy. Zgadzam się z Atrixem - ich obowiązują inne standarty rozmowy, a nie język przekupek, pełen jadu,docinek, szyderstwa. Tacy właśnie są jak mówią -zawsze arogancko lub śmiesznie.

a ja proponuję żeby artix aka Tomasz Węgrzyn aka Remigiusz Żurawski wystawił swoją twarz podczas wyborów i spróbował sił. Krytykować jest łatwo...

#9 artix

artix

Tomasz Węgrzyn

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 2401 postów

Napisano 13 luty 2012 - 13:05:59

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 13 luty 2012 - 12:46:03 napisał

a ja proponuję żeby artix aka Tomasz Węgrzyn aka Remigiusz Żurawski wystawił swoją twarz podczas wyborów i spróbował sił. Krytykować jest łatwo...

Znowu podchody - żenujące takie zagrywki są :)
ten Pan pisze oficjalnie i pod swoim nazwiskiem także na tym forum:)

Co do wyborów? cóż nie każdy musi być politykiem. Politykom wydaje się, że coś stanowią, znaczą, a prawda jest taka, że 98% ludzi ma z ich zachowań i pustych gestów kabaret. Po co pchać się do "Szopki" jak to określa sam siebie Pan poseł Szymański?
Kogo on w niej gra? jakaś konkretna rola:)

Jedni grają w szopkach inni zajmują się praca a nie opowiadaniem bajek :)
Dyskusja często jak to Grudziądzka PO już prezentował o niczym? jest stratą czasu.

Pewnie jest fajnie dostawać pieniądze za nic nierobienie.
Ale niektórzy maja większe ambicje:) w tym ja niż dostawanie pieniędzy za bycie klownem.

Będę na emeryturze wtedy zajmę się polityką bo to domena ludzi co mają dużo czasu i się nudzą i nie mają już w życiu nic do zrobienia!:)

Użytkownik artix edytował ten post 13 luty 2012 - 13:12:10

#10 artix

artix

Tomasz Węgrzyn

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 2401 postów

Napisano 13 luty 2012 - 13:14:40

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 13 luty 2012 - 12:30:06 napisał

Zgadza się, oni pokazali w tej dyskusji na facebooku swoją prawdziwą twarz:)
każdy może ocenić z kim ma do czynienie czy z politykiem, czy podwórkowym .. i tu sobie sami dopowiedzcie. Ja uważam, że to drugie zdecydowanie... chyba, że to miało być dowcipne? no ale widać słabo im wychodzi ten dowcip:P)

I co gorsza to nie dotyczy jednej osoby, ale całej grupy... wszyscy jak widać w tamtej dyskusji i innych też pokazują swoją "klasę". Zwyczajnie swój ciągnie do swego w każdym względzie także mentalności, poziomu kultury itd.

Jak to zawsze powiadam, jak ktoś idzie do polityki to powinien mieć żelazne nerwy, Ci Panowie dając się podejść publicznie w takich rozmowach pokazują, że raczej takich nerwów nie mają.

Ale co do zasady: "jeśli ktoś zna swoją wartość i jest do niej przekonany? nie musi tego potwierdzać odbijaniem ataków na siebie" im zwyczajnie puszczają nerwy:)

Jedyny z rozpoznawalnym poczuciem ironicznego humoru to jest jeszcze Prezydent Ślusarki, ale jego włączanie się do takich pogranicznych rozmówek jest dla mnie trochę zadziwiające, bo jednak trochę wyżej go oceniałem:P)

Użytkownik artix edytował ten post 13 luty 2012 - 13:22:19

#11 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 13 luty 2012 - 13:17:04

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 13 luty 2012 - 08:44:33 napisał

Łatwo nie sprzeciwiać się podniesieniu wieku emerytalnego gdy siedzi się na stołku i pracuje głową. Gorzej jest jak całe życie pracuje się fizycznie sześć - siedem dni w tygodniu za 1000 zł miesięcznie. Marzy się wtedy o tym żeby odpocząć. W naszym mieście jest ogromne bezrobocie ,trudno znaleśc prace młodemu a co dopiero komuś po 50 roku życia ,nie będę wspominał o starszych ludziach.Dlaczego oszczędności szuka się tylko w kieszeni przeciętnego polaka. Dlaczego pan premier nie powie dość wypłacania znacznie za wysokich pensji posłom , politykom , nie ukróci diet itp. Dlaczego mówiąc o podwyższeni wieku podpiera się polityką innych państw akurat w tym konkretnym wypadku. Dlaczego nie zmieni wysokości świadczeń rodzinnych bo przecież w innych krajach są wyższe , dlaczego polityka socjalna naszego państwa zatrzymała się na kwocie 351 zł. przeciez w innych państwach pomoc jest znacznie wyzsza. Stypendium socjalne dla uczniów wynosi 75 zł dla tych co maja 200 zł na osobę w rodzinie a 93 zł dla tych co mają mniej niż 200 .W tym roku szkolnym nie można bylo dołączyć faktur za książki. Jeśli ma nam się lepiej żyć oszczędności powinny zacząć się od elity rządzącej naszym krajem. Emeryci którzy mają przywilej pójścia na emeryturę wcześniej np nauczyciele , policja , wojsko nie powinni dorabiać a jesli tak to przy ich zatrudnieniu nie powinno być żadnej ulgi.Lata pracy a nie wiek biologiczny .

#12 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 13 luty 2012 - 13:22:01

Proponuję przeczytać artykuł w dzisiejszym "Fakcie". Ziemkiewicz naprawdę w mocnych słowach opisał działania Tuska i PO.Do celu ..by żyło się lepiej!!!

#13 milo

milo

Swojak

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 382 postów

Napisano 13 luty 2012 - 13:35:48

Wyświetl postUżytkownik artix dnia 13 luty 2012 - 13:05:59 napisał

...polityką bo to domena ludzi co mają dużo czasu i się nudzą i nie mają już w życiu nic do zrobienia!:)
Wypisz wymaluj nasz prezydent wuefista i szerokie grono nauczycieli, które ma za dużo wolnego czasu i się zabiera za to, za co nie powinno.

#14 ~x~

~x~
  • Goście

Napisano 13 luty 2012 - 13:38:37

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 13 luty 2012 - 12:46:03 napisał

Ale też strach pomysleć jaki byłby swiat gdyby nie krytyka.

#15 artix

artix

Tomasz Węgrzyn

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 2401 postów

Napisano 13 luty 2012 - 13:58:19

Wyświetl postUżytkownik x dnia 13 luty 2012 - 13:38:37 napisał

Ale też strach pomysleć jaki byłby swiat gdyby nie krytyka.

Pewnie i tak. Problem w tym, że Pan Żurawski jest bardzo silnie związany z Platforma i raczej krytyka z jego ust w stronę PO? :) science fiction

sam zgodziłem się po długich namowach gryzdać dla pisemka tylko dlatego, że treści ukazują się w Wirtualnej Polsce, więc jest sens się trochę pomęczyć. Niestety linia polityczna nie do końca mi odpowiada, chociaż dano mi "wolną wolę" i za to szacunek!

Użytkownik artix edytował ten post 13 luty 2012 - 14:01:47

#16 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 13 luty 2012 - 19:16:07

Dobry artykuł. Potwierdzam.

#17 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 13 luty 2012 - 21:02:45

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 13 luty 2012 - 13:17:04 napisał

Łatwo nie sprzeciwiać się podniesieniu wieku emerytalnego gdy siedzi się na stołku i pracuje głową. Gorzej jest jak całe życie pracuje się fizycznie sześć - siedem dni w tygodniu za 1000 zł miesięcznie. Marzy się wtedy o tym żeby odpocząć. W naszym mieście jest ogromne bezrobocie ,trudno znaleśc prace młodemu a co dopiero komuś po 50 roku życia ,nie będę wspominał o starszych ludziach.Dlaczego oszczędności szuka się tylko w kieszeni przeciętnego polaka. Dlaczego pan premier nie powie dość wypłacania znacznie za wysokich pensji posłom , politykom , nie ukróci diet itp. Dlaczego mówiąc o podwyższeni wieku podpiera się polityką innych państw akurat w tym konkretnym wypadku. Dlaczego nie zmieni wysokości świadczeń rodzinnych bo przecież w innych krajach są wyższe , dlaczego polityka socjalna naszego państwa zatrzymała się na kwocie 351 zł. przeciez w innych państwach pomoc jest znacznie wyzsza. Stypendium socjalne dla uczniów wynosi 75 zł dla tych co maja 200 zł na osobę w rodzinie a 93 zł dla tych co mają mniej niż 200 .W tym roku szkolnym nie można bylo dołączyć faktur za książki. Jeśli ma nam się lepiej żyć oszczędności powinny zacząć się od elity rządzącej naszym krajem. Emeryci którzy mają przywilej pójścia na emeryturę wcześniej np nauczyciele , policja , wojsko nie powinni dorabiać a jesli tak to przy ich zatrudnieniu nie powinno być żadnej ulgi.Lata pracy a nie wiek biologiczny .

Wiem. Prawda. Mi też jest ciężko. Politycy powinni zacząć od swoich dochodów. Taki, który pracowałby za grosze - działałby dla kraju. A tak to politycy pracują nie dla kraju tylko dla własnej kieszeni. Tak było, jest i będzie. I u polityków i na innych stanowiskach. Wszędzie prywata. Ale reformy też muszą być, żeby nie było kolejnego - czwartego zaboru.

#18 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 13 luty 2012 - 21:14:25

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 13 luty 2012 - 21:02:45 napisał

Wiem. Prawda. Mi też jest ciężko. Politycy powinni zacząć od swoich dochodów. Taki, który pracowałby za grosze - działałby dla kraju. A tak to politycy pracują nie dla kraju tylko dla własnej kieszeni. Tak było, jest i będzie. I u polityków i na innych stanowiskach. Wszędzie prywata. Ale reformy też muszą być, żeby nie było kolejnego - czwartego zaboru.

Reforma reformą ale nie kosztem robola. Już dzisiaj np w sklepie 30 latka to staruszka , w zakładach pracy potrzebują młodych silnych a nie takich którym trzeba pomagać bo jest im za ciężko ponieważ ie mają siły , są zmęczeni. Moja sąsiadka pracowała 35 lat fizycznie , przeszła na emerytura w wieku 60 lat ma zgrabiałe ręce , jest zgarbiona , ma smutne oczy i zmęczoną twarz ,emerytura starcza jej na opłaty i lekarstwa na bardzo skromne życie .Cieszy się jednak ze nie musi pracować bo mówi że nie dałaby juz rady. To jest twoja reforma

#19 cezbak

cezbak

Swojak

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 371 postów

Napisano 13 luty 2012 - 21:35:12

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 13 luty 2012 - 13:17:04 napisał

Łatwo nie sprzeciwiać się podniesieniu wieku emerytalnego gdy siedzi się na stołku i pracuje głową. Gorzej jest jak całe życie pracuje się fizycznie sześć - siedem dni w tygodniu za 1000 zł miesięcznie. ...
Ja pracuję, jak to napisałeś, "głową". Uwierz mi, że to też nie relaks, często kiedy przyjdę do domu to czuję się "wypluty". Pracę fizyczną znam również - każda rodzi inne problemy.
W kwestii emerytury mam mieszane uczucia. W pewnym sensie zgadzam się, że ponieważ żyjemy rzeczywiście dłużej, to może i przesunięcie wieku emerytalnego ma jakiś sens. Kiedy jednak zauważyłem jaki "pasztet" chce nam zafundować rząd to od razu moja tolerancja znacznie zmalała. Okazuje się bowiem, że służby mundurowe, korpus sędziowsko-prokuratorski ma nie zostać "dotknięty" tą reformą (ostatnio słyszę że wyłączeni mają być również rolnicy) - mają "prawa nabyte" - to jak po przepracowaniu 30 lat mam nazwać swoje uprawnienia - BYŁYMI?, bo przez tyle lat płacenia składek i podatków nic "nie nabyłem"?.
Tak postawiona forma tej reformy budzi już mój ostry sprzeciw. Wygląda bowiem na to, że za całą reformę mają zapłacić wyłącznie płatnicy ZUS.

#20 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 13 luty 2012 - 21:39:09

jeśli wydłuża się czas odejścia na emeryturę to jednocześnie blokuje się stanowiska dla młodych ludzi. Jeśli wiek emerytalny byłby skrócony, albo pozostał na tym samym poziomie co obecnie to ludzie młodzi wcześniej mogliby zastępować starszych na ich stanowiskach i jednocześnie pracować na ich emerytury przy znacznie mniejszym bezrobociu. Oczywiście należałoby dopilnować, że jeśli ktoś pobiera emeryturę to nie może jednocześnie być zatrudnionym i w dalszym ciągu "zajmować miejsca" młodszemu pokoleniu. Można by w ten sposób dogodzić starszym, którzy swoje już wypracowali, a jednocześnie zmniejszyć bezrobocie wśród młodszych. Dlaczego do tego się nie dąży? Czy to nie jest lepszym rozwiązaniem?

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

użytkowników, gości, anonimowych