Skocz do zawartości

PO chce mieć wpływ na wybór wójtów i burmistrzów lokalni działacze już rozdają karty

~~Obserwator~~

• Grupa Goście

Napisano 06 luty 2010 - 18:39 #1

To jeszcze tajemnica ,ale jak to bywa w Platformie Obywatelskiej są już przecieki.Panowie z PO chcieli by zmienić burmistrza w Kowalewie Pomorskim,wójtów w Golubiu-Dobrzyniu i Radominie.Wójtowie w Ciechocinie i Zbójnie mają spokój ponieważ w wyborach parlamentarnych w 2007 roku poparli ówczesnego kandydata czyli burmistrza miasta Golubia-Dobrzynia Romana T.Pojawili się już kandydaci , którzy mają chrapkę na posady.Plany ambitne i biada tym , którzy myślą inaczej ,tylko czy wyborcy dokonają takiego wyboru.Dziwię się panom z Ciechocina i Zbójna , którzy wywodzą się z innych opcji politycznych a teraz przylgneli do PO.NO CÓŻ POWODZENIA.
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 06 luty 2010 - 19:00 #2

Partie polityczne powinny odwalić się od samorządów. Niech skupią się na sprawach całego kraju, a stanowiska w terenie zostawią lokalnym bezpartyjnym działaczom-spolecznikom.
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 06 luty 2010 - 19:07 #3

Wyświetl postUżytkownik ~Obserwator~ dnia 6.02.2010, 17:39:28 napisał

To jeszcze tajemnica ,ale jak to bywa w Platformie Obywatelskiej są już przecieki.Panowie z PO chcieli by zmienić burmistrza w Kowalewie Pomorskim,wójtów w Golubiu-Dobrzyniu i Radominie.Wójtowie w Ciechocinie i Zbójnie mają spokój ponieważ w wyborach parlamentarnych w 2007 roku poparli ówczesnego kandydata czyli burmistrza miasta Golubia-Dobrzynia Romana T.Pojawili się już kandydaci , którzy mają chrapkę na posady.Plany ambitne i biada tym , którzy myślą inaczej ,tylko czy wyborcy dokonają takiego wyboru.Dziwię się panom z Ciechocina i Zbójna , którzy wywodzą się z innych opcji politycznych a teraz przylgneli do PO.NO CÓŻ POWODZENIA.

O ile pamiętam, wójt gminy, pan Dębiec był popierany przez pana Romana Tasarz i na odwrót. Za to nie przypominam sobie, aby miało to miejsce w wypadku Zbójna i Ciechocina. Znowu ktoś kłamie. Wybory, to wolny wybór i każdy z kandydatów ma jakieś poglądy polityczne, nawet jeśli będzie udawał, że ich nie ma. To ludzie wybierają, nie partie. Nie wiesz o tym? /Domyślam się, że nie jesteś zwolennikiem PO, bo twój ton jest manipulacyjny i propagandowy. Czemu nie podajesz swojej przynależności partyjnej lub sympatii politycznych. Tak byłoby uczciwiej /.
0

~~obserwator~~

• Grupa Goście

Napisano 06 luty 2010 - 19:36 #4

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 6.02.2010, 18:07:55 napisał

O ile pamiętam, wójt gminy, pan Dębiec był popierany przez pana Romana Tasarz i na odwrót. Za to nie przypominam sobie, aby miało to miejsce w wypadku Zbójna i Ciechocina. Znowu ktoś kłamie. Wybory, to wolny wybór i każdy z kandydatów ma jakieś poglądy polityczne, nawet jeśli będzie udawał, że ich nie ma. To ludzie wybierają, nie partie. Nie wiesz o tym? /Domyślam się, że nie jesteś zwolennikiem PO, bo twój ton jest manipulacyjny i propagandowy. Czemu nie podajesz swojej przynależności partyjnej lub sympatii politycznych. Tak byłoby uczciwiej /.

Nikt nie kłamie i nikt też nie manipuluje,wystarczy otworzyć gazetę pomorską z października 2007 i tam przeczytasz kto kogo popierał.Nie ma nic gorszego jak utrata pamięci.Pofatyguj się , znajdź ten egzemplarz gazety i wtedy sobie przypomnisz.Wydaje mi się,że ktoś znowu chce ukryć prawdę pisząc o manipulacji i propagandzie. :o
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 06 luty 2010 - 19:46 #5

Wyświetl postUżytkownik ~obserwator~ dnia 6.02.2010, 18:36:36 napisał

Nikt nie kłamie i nikt też nie manipuluje,wystarczy otworzyć gazetę pomorską z października 2007 i tam przeczytasz kto kogo popierał.Nie ma nic gorszego jak utrata pamięci.Pofatyguj się , znajdź ten egzemplarz gazety i wtedy sobie przypomnisz.Wydaje mi się,że ktoś znowu chce ukryć prawdę pisząc o manipulacji i propagandzie. :o

W 2007 były wybory do sejmu. Wydawało mi się, że mówimy o wyborach samorządowych. O ile zgadzam się, że wybory na wójtów, burmistrzów powinne byc niepolityczne , o tyle do sejmu innych niż polityczne nie ma. Tak samo do samorządu wojewódzkiego i w dużym stopniu, powiatowego. Dalej twierdzę, że manipulujesz lub co najmniej mieszasz, nakładasz jedno na drugie, a to jest manipulacja. No i nie podałeś sympatykiem, czy członkiem jakiej partii jesteś. Uświadomię ci jeszcze, że SLD próbowało wyrzuci z funkcji Tasarza w 2002 i 2006, a na przykład Samoobrona Kończalskego w 2006. No i co z tego wynikło? Więcej rzetelności i uczciwości, proszę.
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 06 luty 2010 - 19:59 #6

Śmieszny ten wasz atak na PO. Tak jakby PiS czy SLD nie robiło dokładnie tego, co zarzucacie PO.
0

~~obserwator~~

• Grupa Goście

Napisano 06 luty 2010 - 21:12 #7

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 6.02.2010, 18:46:25 napisał

W 2007 były wybory do sejmu. Wydawało mi się, że mówimy o wyborach samorządowych. O ile zgadzam się, że wybory na wójtów, burmistrzów powinne byc niepolityczne , o tyle do sejmu innych niż polityczne nie ma. Tak samo do samorządu wojewódzkiego i w dużym stopniu, powiatowego. Dalej twierdzę, że manipulujesz lub co najmniej mieszasz, nakładasz jedno na drugie, a to jest manipulacja. No i nie podałeś sympatykiem, czy członkiem jakiej partii jesteś. Uświadomię ci jeszcze, że SLD próbowało wyrzuci z funkcji Tasarza w 2002 i 2006, a na przykład Samoobrona Kończalskego w 2006. No i co z tego wynikło? Więcej rzetelności i uczciwości, proszę.

Nie czytasz uważnie,dlatego mylisz wybory samorządowe w 2006 gdzie rzeczywiście Panowie Tasarz i Dębiec popierali się wzajemnie.Pisałem o wyborach parlamentarnych w 2007 gdzie Tasarz był kandydatem PO na posła.Nie wracaj do lat 2002,2006 ,ja piszę co jest grane obecnie.Żadnych manipulacji a ty uparcie drążysz swoje odwracając rzeczywistość.Masz rację nie jestem sypatykiem PO i dopowiem więcej żadnej innej partii.Nie wymuszaj ażebym się określił,którą partię popieram.Wyborcy lada moment sami zauważą to zjawisko parcia po władzę, przez kogo i gdzie. :lol:
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 06 luty 2010 - 22:14 #8

Wyświetl postUżytkownik ~Obserwator~ dnia 6.02.2010, 17:39:28 napisał

Również w PiSie i w SLD od dawna już krążą nazwiska tych, którzy by chcieli tu i ówdzie przejąć stery. I co w tym dziwnego? Dlaczego tylko czepiasz się PO? Przecież to normalne, że każda partia by chciała widzieć przy władzy swoich ludzi. Zobacz ruchy w Samoobronie. Komuchy już od lat nogami przebierają, jak i PiSowcy. Myślisz że Amerykę odkryłeś? A kogo w PO mają popierać ? Przeciwników? Żeby im bruździli i wszystko blokowali? Tylko samobójca poprze wroga :(
0

~gosc~

• Grupa Goście

Napisano 07 luty 2010 - 00:33 #9

"lokalnym bezpartyjnym działaczom-spolecznikom" - to istnieją tacy? bardzo wątpię; samorządy są tak samo skażone polityką politykierstwem jak parlament
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 07 luty 2010 - 00:46 #10

Wyświetl postUżytkownik gosc dnia 6.02.2010, 23:33:10 napisał

"lokalnym bezpartyjnym działaczom-spolecznikom" - to istnieją tacy? bardzo wątpię; samorządy są tak samo skażone polityką politykierstwem jak parlament

A ty jesteś obojnakiem politycznym, czy transwestytą?
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 07 luty 2010 - 11:57 #11

W wyborach parlamentarnych głosowałem za PO. Teraz bardzo, bradzo żałuję i czasami myślę , dlaczego idąc na te wybory nie złamałem sobie nogi. Wtedy byłbym przynajmniej wobec siebie usprawiedliwiony. W wyborach samorządowych nigdy nie kierowałem się tym skąd, z jakiego ugrupowania dana osoba kandyduje. Znam prawie wszystkich w tym mieście i wiem co sobą prezentują. To wszystko i Wam też radzę aby w ten sposób postępować. politytka to w Warszawie u nas zwykłe ludzkie sprawy są do załatwienia.
0

~gosc~

• Grupa Goście

Napisano 07 luty 2010 - 12:04 #12

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 6.02.2010, 23:46:48 napisał

A ty jesteś obojnakiem politycznym, czy transwestytą?

ani jednym, ani drugim...
za to jestem dobrze wychowany, więc nie napiszę, za kogo uważam takich jak ty
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 08 luty 2010 - 16:52 #13

Wyświetl postUżytkownik gosc dnia 7.02.2010, 11:04:01 napisał

ani jednym, ani drugim...
za to jestem dobrze wychowany, więc nie napiszę, za kogo uważam takich jak ty

do diabła z polityką
0

~UFO~