Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

"Pan Dyrektor Rydzyk ubogim zakonnikiem" :: zobacz komentowany artykuł

28 odpowiedzi w tym temacie

#1 Rafalski

Rafalski

Swojak

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 154 postów

Napisano 14 luty 2012 - 12:59:43

A tak w ogóle to pan Olszewski prócz pogaduszek na twitterze i brylowaniem przed kamerami robi coś pożytecznego dla swojego miasta czy regionu? :unsure:

#2 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 14 luty 2012 - 13:05:03

A fuj Pawełek ,jesteś taki malutki....

#3 ~tama~

~tama~
  • Goście

Napisano 14 luty 2012 - 13:09:18

ciasno zaszufladkowany ten POseł z Bydgoszczy; posłem się bywa a jest się...do końca.

#4 ~Ka~

~Ka~
  • Goście

Napisano 14 luty 2012 - 13:29:40

Tego zasr**ca z Torunia trzeba tępić, tępić i jeszcze raz tępić. To przez takich jak On i cała jego moherowa armia, która wszystko zawierza można już powiedzieć FANATYCZNIE bogu, kraj nie posuwa się do przodu. Wcale. Każdy liczy się z czarną mafią i ich słowem. In-vitro? Nie... bo Kościół. Aborcja? Nie, bo Kościół. Moim zdaniem cały ten Kościół niech się za przeproszeniem od***oli od polityki, bo nie życzę sobie, żeby goście żyjący w celibacie uczyli mnie jak mam postępować aby założyć świetnie prosperującą rodzinę.

#5 ~Luk~

~Luk~
  • Goście

Napisano 14 luty 2012 - 13:53:15

Rydzyk jaki jest, taki jest, ale że akurat na jego oficjalną krytykę "porwał" się poseł Olszewski, to mnie naprawdę rozbawiło :lol: Świadczy to tylko o braku samokrytycyzmu posła Olszewskiego i o jego "niskim poziomie", który sobą reprezentuje. Nie ma to, jak "przygaduje kocioł garnkowi"

#6 ~Piotr~

~Piotr~
  • Goście

Napisano 14 luty 2012 - 14:21:51

Też mi news do gazety. Proszę Was, nic ważniejszego się nie dzieje w regionie??

#7 Ringo

Ringo

Ringo

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 703 postów

Napisano 14 luty 2012 - 14:24:09

Kwestia tytułowania czy przez Pan czy przez Ojcze jest kwestią wtórną wobec wypowiedzi Brudzińskiego który gloryfikuje wypowiedź Rydzyka dot. płacenia podatków. Idąc tym tokiem myślenia to w wiezieniach też w większości czas spędzają katolicy gdyż jest ich potencjalnie i teoretycznie wiekszośc społeczeństwa /ponoc 97%/. Czy to oznacza że katolik to urodzony przestępca? Rydzyk chyba się zagalopował w tych swoich dywagacjach urażonego odmową przyznania koncesji.

Na marginesie dla katolików to może byc Ojciec a dla pozostałych członków społeczeństwa / nie wierzących lub też innych wyznań/ to Pan któremu ujmy ten zwrot nie powinien przynosic.

"I poznacie prawdę, a prawda was wyswobodzi"

(J.8.32.).

#8 ~Franz~

~Franz~
  • Goście

Napisano 14 luty 2012 - 14:46:36

Poseł napisał: "Pana nie śmieszy tekst, ze Rydzyk jest ubogim zakonnikiem??;)"

Jakie trzeba mieć problemy ze sobą, by do tych tematów wracać.. po pierwsze problem pieniędzy Rydzyka, które dostaje od ludzi, to Jego problem i tych co wpłacają... (temat zbiórki na stocznie, czy wszystko inne jeśli był nielegalny dotyczy/dotyczył sądów)... Ja się mogę zapytać, czemu ludzie wpłacają datki na kampanię konkretnej partii, czy PiS, czy PO etc, też są omamieni, jak tutaj zawsze się ripostuje...

Powstaje pytanie: Czy wszystkich również nie śmieszy tekst, że Pan Poseł nie jest ubogim człowiekiem, nie jest przepłacany i na Jego miejsce znalazło by się 1000 osób bardziej kompetentnych, za mniejsza pieniądze i z większa pasją?

#9 ~rydzyyk kretacz~

~rydzyyk kretacz~
  • Goście

Napisano 14 luty 2012 - 14:50:36

Olszewski ma racje.Rydzyk od dawna klamie na kazdym kroku i wyje z bolu ze przy wladzy jest PO bo jak bylo PIS to kasa leciala jak woda do jego gownianego radyjka i na odwierty.A teraz nie ma kasy i ojczulek klepie biede.I dobrze mu.Ojeciec kretacz

#10 ~Janek~

~Janek~
  • Goście

Napisano 14 luty 2012 - 15:02:36

Wyświetl postUżytkownik Luk dnia 14 luty 2012 - 13:53:15 napisał

Rydzyk jaki jest, taki jest, ale że akurat na jego oficjalną krytykę "porwał" się poseł Olszewski, to mnie naprawdę rozbawiło :lol: Świadczy to tylko o braku samokrytycyzmu posła Olszewskiego i o jego "niskim poziomie", który sobą reprezentuje. Nie ma to, jak "przygaduje kocioł garnkowi"

Masz rację, jak można pisać o Rydzyku, przecież on już jest prawie świętym. Może robić co chce i wara od niego.

#11 ~senior~

~senior~
  • Goście

Napisano 14 luty 2012 - 15:24:44

Platforma to jest to, co mogło się Polsce najgorzej trafić. A członkowie tej uwłaczającej polskości partii powinni się wstydzić chodzić po ulicy. Moze jeszcze nadejdzie ten czas, że będą chować głowy w czapkach. Jestem antykomunistą, ale formacja PZPR i jej następczyni SLD jest naprawdę choć w pewnej części bardziej ucywilizwowana niż PO.

#12 ~senior~

~senior~
  • Goście

Napisano 14 luty 2012 - 15:26:23

Platforma to jest to, co mogło się Polsce najgorzej trafić. A członkowie tej uwłaczającej polskości partii powinni się wstydzić chodzić po ulicy. Moze jeszcze nadejdzie ten czas, że będą chować głowy w czapkach. Jestem antykomunistą, ale formacja PZPR i jej następczyni SLD jest naprawdę choć w pewnej części bardziej ucywilizwowana niż PO.

#13 ~Luk~

~Luk~
  • Goście

Napisano 14 luty 2012 - 16:09:33

Wyświetl postUżytkownik Janek dnia 14 luty 2012 - 15:02:36 napisał

Masz rację, jak można pisać o Rydzyku, przecież on już jest prawie świętym. Może robić co chce i wara od niego.

Panie Janku ! Chyba nie zrozumiał Pan mojej wypowiedzi, proszę przeczytać jeszcze raz ze zrozumieniem...

#14 ~sten~

~sten~
  • Goście

Napisano 14 luty 2012 - 16:28:06

po co nam była Solidarność w 80r!!!! patrząc na to co się wyprawia w kraju.

#15 ~brusk-e~

~brusk-e~
  • Goście

Napisano 14 luty 2012 - 16:43:08

Dziwne jest to ,że P.Olszewski ma wiele rzeczy za złe o.Rydzykowi ,ja też nie lubię obłudy o.Rydzyka.

Jednak czy P.Olszewski nie jest hipokrytą widząc ,że przewodniczący regionu PO, T.Lenz jest dumny z ogólnoświatowych dzieł swojego ziomala, a CaUBecki zwany też marszałkiem niby z PO, nie siedziały w swoim fotelu gdyby nie POparcie i ojca rozgrywającego przed 6-laty?

Tak więc Pawle Olszewski najpierw porządek tutaj w regionie w swojej partii ,która w Toruniu chodzi na smyczy o. dyrektora a dopiero później inne sprawy.

Chcesz być ceniony przez bydgoszczan wyrzuć toruńska mafię z urzędu marszałkowskiego ,przenieś go do Bydgoszczy tak jak jest w całym kraju.
Zadbaj o obwodnicę S-5 ,dworce bydgoskie ,sprawiedliwy podział środków unijnych ,stop budowie spalarni-kolosa-truciciela w parku przemysłowym ,gdzie uniwersytet medyczny w Bydgoszczy ,jak długo miasto ojca dyrektora ma nas traktować jak kolonię?

To są istotne sprawy dla nas bydgoszczan o których zapominasz.

#16 ~570 tysięcy odprawy~

~570 tysięcy odprawy~
  • Goście

Napisano 14 luty 2012 - 17:05:05

Jak się nazywa ten gostek z PO, któremu Mucha z PO daje 570 tysięcy odprawy za przyglądanie się najdroższemu na świecie nieczynnemu stadionowi? Może o nim pogadajmy?
Przy pomocy kłamstw (choćby o mayvachu, którego o. Rydzyk nigdy nie miał), politycy próbują odrócić uwagę od prawdziwej kasy, a internauci idą za fałszywym tropem...

#17 ~olszewski POwiedz~

~olszewski POwiedz~
  • Goście

Napisano 14 luty 2012 - 17:33:12

Wyświetl postUżytkownik brusk-e dnia 14 luty 2012 - 16:43:08 napisał

Dziwne jest to ,że P.Olszewski ma wiele rzeczy za złe o.Rydzykowi ,ja też nie lubię obłudy o.Rydzyka.

Jednak czy P.Olszewski nie jest hipokrytą widząc ,że przewodniczący regionu PO, T.Lenz jest dumny z ogólnoświatowych dzieł swojego ziomala, a CaUBecki zwany też marszałkiem niby z PO, nie siedziałby w swoim fotelu gdyby nie POparcie i ojca rozgrywającego przed 6-laty?

Tak więc Pawle Olszewski najpierw porządek tutaj w regionie w swojej partii ,która w Toruniu chodzi na smyczy o. dyrektora a dopiero później inne sprawy.

Chcesz być ceniony przez bydgoszczan wyrzuć toruńska mafię z urzędu marszałkowskiego ,przenieś go do Bydgoszczy tak jak jest w całym kraju.
Zadbaj o obwodnicę S-5 ,dworce bydgoskie ,sprawiedliwy podział środków unijnych ,stop budowie spalarni-kolosa-truciciela w parku przemysłowym ,gdzie uniwersytet medyczny w Bydgoszczy ,jak długo miasto ojca dyrektora ma nas traktować jak kolonię?

To są istotne sprawy dla nas bydgoszczan o których zapominasz.

Pawle Olszewski zobacz jak rządzi, jak dzieli fundusze unijne, jak traktuje Bydgoszcz i powiat bydgoski twój kolega partyjny ulubieniec o.Rydzyka tzw marszałek P.Całbecki?

Co masz do POwiedzenia w tej sprawie?

http://bydgoszcz24.p...bydgoszcz-traci

#18 ~szakal~

~szakal~
  • Goście

Napisano 14 luty 2012 - 18:35:20

Wyświetl postUżytkownik senior dnia 14 luty 2012 - 15:24:44 napisał

Antykomuch? P. seniorze widac że ckni sie tobie za PRL-em skoro takie bzdety wypisujesz. Jeślisz faktycznie senior toż z żłobka, przedszkola, szkoły i pracy a nawet i mieszkania korzystałes dzieki nieboszce PZPR wiec nie dziwota że z nostalgią ja wspominasz. Nie te czasy to se nie wrati.

#19 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 14 luty 2012 - 18:42:11

Typowy wrzutka tematu zastępczego . Jak się robi gorąco w po /celowo z małej litery / to potrzeba czymś odwrócić uwagę .

#20 ~bezpartyjna~

~bezpartyjna~
  • Goście

Napisano 14 luty 2012 - 18:59:35

Dla mnie o.Rydzyk = pseudo-marszałek P.Całbecki ,te same metody udawanie prawie świętych ,skubanie owieczek i baranów dla budowy swoich imperiów w Toruniu.

Jeden ogrodził się, a drugi kupuje pałac dla siebie i swojego dworu byle ratować upadający UMK w Toruniu.
To są dzikie ,anty-cywilizowane metody odpychające wiernych od kościoła i od PO.

W dodatku obaj-o.Rydzyk i P.Całbecki są kolegami.
Całbecki dał WSKSiM o.założycielowi 1 mln euro na prowadzenie szkoleń pt.jak zdobywać fundusze i unijne

Czy to Olszewskiemu nie przeszkadza?

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

użytkowników, gości, anonimowych