Gazeta Pomorska
 1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
operatorzy z ADABETU
~Gość~
wpis 1.02.2010, 14:27:59
Wpis #1
Goście

Szlag mnie trafia jak widzę cięzki sprzęt do odśnieżania z ADABETU. Operatorzy z tych maszyn za każdym razem śnieg z ulicy wpychaja mi we wjazd do moejej posesji. Za każdym razem, gdy zdążę odśnieżyć wjażd mam ponownie zaspę. To już syzyfowa praca. Kiedyś widziałem, jak operator odśnieżył drogę z Adabetu a śnieg, który miał na pługu wysypał w poprzek ulicy Wojska Polskiego tworząc zaspę. Nie wiem czy ktoś nadzoruje pracę tych ludzi bo oni sami nie mają pojęcia co robią. Nie dość, że Adabet w ciągu całego roku jest uciążliwym sąsiadem to jeszcze w zimie daje się porządnie we znaki.
Go to the top of the pageraport

+Quote Post
~Gość~
wpis 1.02.2010, 14:30:36
Wpis #2
Goście

CYTAT(Gość @ 1.02.2010, 14:27:59) *
Szlag mnie trafia jak widzę cięzki sprzęt do odśnieżania z ADABETU. Operatorzy z tych maszyn za każdym razem śnieg z ulicy wpychaja mi we wjazd do moejej posesji. Za każdym razem, gdy zdążę odśnieżyć wjażd mam ponownie zaspę. To już syzyfowa praca. Kiedyś widziałem, jak operator odśnieżył drogę z Adabetu a śnieg, który miał na pługu wysypał w poprzek ulicy Wojska Polskiego tworząc zaspę. Nie wiem czy ktoś nadzoruje pracę tych ludzi bo oni sami nie mają pojęcia co robią. Nie dość, że Adabet w ciągu całego roku jest uciążliwym sąsiadem to jeszcze w zimie daje się porządnie we znaki.

Zlikwidować , wygonić i narzekać, że nie ma miejsc pracy, zakładów...

+Quote Post
~ah~
wpis 1.02.2010, 15:29:50
Wpis #3
Goście

CYTAT(Gość @ 1.02.2010, 14:30:36) *
Zlikwidować , wygonić i narzekać, że nie ma miejsc pracy, zakładów...

Nie ku...a To już nie można zwrócić nawet uwagi. Wszystko traktujesz politycznie? Wystarczy, że ktoś z urzędu miasta zwróci się do Adabetu, żeby wyjaśnił sprawę operatorom. A jak nie to radzę temu Panu, który rozpoczął temat zadzwonić na Straż Miejską. Po coś przecie oni są.

+Quote Post
~Gość~
wpis 1.02.2010, 15:36:03
Wpis #4
Goście

CYTAT(ah @ 1.02.2010, 15:29:50) *
Nie ku...a To już nie można zwrócić nawet uwagi. Wszystko traktujesz politycznie? Wystarczy, że ktoś z urzędu miasta zwróci się do Adabetu, żeby wyjaśnił sprawę operatorom. A jak nie to radzę temu Panu, który rozpoczął temat zadzwonić na Straż Miejską. Po coś przecie oni są.

Właśnie, zadzwonić do SM lub Adamskiego, a nie wypisywać bezsensownie na forum, bo k... brzmi to politycznie, a nie merytorycznie.

+Quote Post
~af~
wpis 1.02.2010, 16:32:29
Wpis #5
Goście

CYTAT(Gość @ 1.02.2010, 15:36:03) *
Właśnie, zadzwonić do SM lub Adamskiego, a nie wypisywać bezsensownie na forum, bo k... brzmi to politycznie, a nie merytorycznie.

Polityczna to była odpowiedź, a nie samo postawienie problemu, bo człowiek chciał tylko, żeby mu nikt drogi nie zawalał. To kto jest, a kto chce być burmistrzem obchodzi go tak jak zeszłoroczny śnieg

+Quote Post
~Gość~
wpis 1.02.2010, 17:45:13
Wpis #6
Goście

CYTAT(Gość @ 1.02.2010, 14:27:59) *

A gdzie ty mieszkasz? W domku dla łabędzi? Pod mostkiem? O ile ja znam dojazd do adabetu to nie ma na dojeździe żadnej bramy to po pierwsze, po drugie operatorzy jak i cała firma to ludzie na poziomie i wystarczyłoby raz zwrócić uwagę albo porozmawiać z p. Adamskim a odśnieży gratis całą Wojska Polskiego łącznie z wywiezieniem śniegu, trzecia sprawa to betoniarnia była tam zawsze więc nie należało tam się budować lub kupować tam domu. A jeżeli czujesz się urażony lub poszkodowany bo zostałeś zwolniony z Adabetu to wypłacz się w rękaw swojej żonie a nie próbujesz oczerniać niewinnych niczemu ludzi unsure.gif .

+Quote Post
~ej~
wpis 1.02.2010, 17:50:47
Wpis #7
Goście

CYTAT(Gość @ 1.02.2010, 17:45:13) *
A gdzie ty mieszkasz? W domku dla łabędzi? Pod mostkiem? O ile ja znam dojazd do adabetu to nie ma na dojeździe żadnej bramy to po pierwsze, po drugie operatorzy jak i cała firma to ludzie na poziomie i wystarczyłoby raz zwrócić uwagę albo porozmawiać z p. Adamskim a odśnieży gratis całą Wojska Polskiego łącznie z wywiezieniem śniegu, trzecia sprawa to betoniarnia była tam zawsze więc nie należało tam się budować lub kupować tam domu. A jeżeli czujesz się urażony lub poszkodowany bo zostałeś zwolniony z Adabetu to wypłacz się w rękaw swojej żonie a nie próbujesz oczerniać niewinnych niczemu ludzi unsure.gif .

Ta odpowiedź żenada na poziomie mułu w Drwęcy

+Quote Post
~Gość~
wpis 1.02.2010, 18:29:04
Wpis #8
Goście

CYTAT(ej @ 1.02.2010, 17:50:47) *

Twoja prawda pływa po samym wierzchu Drwęcy. Wiesz dlaczego? Bo jest gówniana.

+Quote Post
~Gość~
wpis 1.02.2010, 18:45:06
Wpis #9
Goście

CYTAT(ej @ 1.02.2010, 17:50:47) *

Sam jesteś jak ten muł, mieszkam w sąsiedztwie adabetu i nigdy nie było z tą firmą problemów, a sam Pan Adamski (celowo pisze Pan przez duże P bo facet zasługuje na szacunek) jest człowiekiem bardzo zrównoważonym. Znam również operatorów i tak jak napisałem wcześniej wystarczy że zwróciłbyś im uwagę a na pewno nie zawalili by ci bramy a nawet wywieźli śnieg z podwórka, dlatego taki wpis uważam za krzyk rozpaczy po tym jak cię zwolniono z pracy.

+Quote Post
~Gość~
wpis 1.02.2010, 18:46:57
Wpis #10
Goście

CYTAT(Gość @ 1.02.2010, 18:45:06) *
Sam jesteś jak ten muł, mieszkam w sąsiedztwie adabetu i nigdy nie było z tą firmą problemów, a sam Pan Adamski (celowo pisze Pan przez duże P bo facet zasługuje na szacunek) jest człowiekiem bardzo zrównoważonym. Znam również operatorów i tak jak napisałem wcześniej wystarczy że zwróciłbyś im uwagę a na pewno nie zawalili by ci bramy a nawet wywieźli śnieg z podwórka, dlatego taki wpis uważam za krzyk rozpaczy po tym jak cię zwolniono z pracy.

Przestańwciskać to dziecko do czyjegoś brzucha! Skąd wiesz, że pisze to zwolniony pracownik?

+Quote Post
~Gość~
wpis 1.02.2010, 19:32:36
Wpis #11
Goście

Popatrzcie lepiej na chodniki od banku PKO do skrzyżowania przy kościele to jest dopiero k**** paranoja.

+Quote Post
~Gość~
wpis 1.02.2010, 21:56:25
Wpis #12
Goście

CYTAT(Gość @ 1.02.2010, 18:46:57) *
Przestańwciskać to dziecko do czyjegoś brzucha! Skąd wiesz, że pisze to zwolniony pracownik?

Bo tam nie ma bram do zasypania a jedna z najbliższych jest moja i nigdy nie była zasypana a już na pewno przez operatora adabetu więc te kity to dzieciom w przedszkolu sprzedaj.

+Quote Post
~Gość~
wpis 2.02.2010, 09:17:41
Wpis #13
Goście

Nie wiem o jakiej towjej bramie mówisz. Wszyscy sąsiedzi mieszkający na ul. Nowej i Wojska Polskiego psioczą sierczyście na te maszyny. Każdy bowiem musi po tych pseudooperatorach po kilka razy odśnieżać. Należy czytać ze zrozumieniem. Owszem betoniarnia była tu zawsze ale nie z prudukcją na taką masę.
Samochodów o takim tonażu też nie było, a drogi nie są przystosowane do takiego transportu. Pomieszkaj tu latem to się przekonasz jak o czwaretj rano masz pobudkę bo walą młotami i zdejmują fromy od betonów aż się cały budynek trzęsie. A co do pracowników to oni mają wykonywać polecenia, a nie myśleć, stąd zapewne takie a nie inne postępowanie.

+Quote Post
~Gość~
wpis 2.02.2010, 09:26:51
Wpis #14
Goście

Właśnie widziałem w sobotę jak ten pan jak piszesz przez duże "P" wykorzysuje swoich pracowników. Mając mnóstwo sprzętu spychacze, fadromy o co tam jeszcze zmusił pracowników aby bezpośredni zjazd do firmy odśnieżali łopatami. to był żenujący obrazek. Tak czynią obecni "zrównoważeni" przez duże "P" panowie nowobogaccy. Po co używać sprzętu, lepiej wykorzystać na maksa swoich roboli - nie obrażając oczywiście tych nieszczęśników, pokaując jednocześnie kto tu rządzi.

+Quote Post
~Gość~
wpis 2.02.2010, 09:26:58
Wpis #15
Goście

Jesteście oboje żałośni. Spotkajcie się w barze przy piwie i tam sobie dopierda****cie :/

+Quote Post
~Gość~
wpis 2.02.2010, 10:07:08
Wpis #16
Goście

Nikt nikogo tu na siłę nie zaciąga. Skoro ciebie to nie interesuje to pisz na inny temat. Ja potwierdzam, widziałem również dwóch pracowników jak zaiwaniali łopatami. Pracownikowi trzeba znaleźć pracę żeby nie zwariował.

+Quote Post
~:(~
wpis 2.02.2010, 10:15:15
Wpis #17
Goście

CYTAT(Gość @ 2.02.2010, 10:07:08) *
Nikt nikogo tu na siłę nie zaciąga. Skoro ciebie to nie interesuje to pisz na inny temat. Ja potwierdzam, widziałem również dwóch pracowników jak zaiwaniali łopatami. Pracownikowi trzeba znaleźć pracę żeby nie zwariował.

Zaglądając tu - łatwo dojść do wniosku, ze niektórzy z braku pracy czy innego zajęcia - już zwariowali sad.gif

+Quote Post
~Gość~
wpis 2.02.2010, 11:09:04
Wpis #18
Goście

CYTAT(Gość @ 2.02.2010, 09:26:51) *
Właśnie widziałem w sobotę jak ten pan jak piszesz przez duże "P" wykorzysuje swoich pracowników. Mając mnóstwo sprzętu spychacze, fadromy o co tam jeszcze zmusił pracowników aby bezpośredni zjazd do firmy odśnieżali łopatami. to był żenujący obrazek. Tak czynią obecni "zrównoważeni" przez duże "P" panowie nowobogaccy. Po co używać sprzętu, lepiej wykorzystać na maksa swoich roboli - nie obrażając oczywiście tych nieszczęśników, pokaując jednocześnie kto tu rządzi.

Twoim zdaniem lepiej jak by odśnieżył jeden operator i jedna maszyna a 10-ciu ludzi wysłaś do domu na bezpłatny tak? Jest zima a ludziom trzeba dać prace i na pewno taniej by było odśnieżć maszyną niż ludźmi, trzeba było ich spytać czy wolą odśnieżać i mieć pensje czy mieć wolne bezpłatne ale nie odśnieżać?

+Quote Post
~Gość~
wpis 2.02.2010, 11:10:57
Wpis #19
Goście

O zcym ty kretynie mówisz? to nie PRL.

+Quote Post
~Gość~
wpis 2.02.2010, 11:22:45
Wpis #20
Goście

CYTAT(Gość @ 2.02.2010, 09:17:41) *
Nie wiem o jakiej towjej bramie mówisz. Wszyscy sąsiedzi mieszkający na ul. Nowej i Wojska Polskiego psioczą sierczyście na te maszyny. Każdy bowiem musi po tych pseudooperatorach po kilka razy odśnieżać. Należy czytać ze zrozumieniem. Owszem betoniarnia była tu zawsze ale nie z prudukcją na taką masę.
Samochodów o takim tonażu też nie było, a drogi nie są przystosowane do takiego transportu. Pomieszkaj tu latem to się przekonasz jak o czwaretj rano masz pobudkę bo walą młotami i zdejmują fromy od betonów aż się cały budynek trzęsie. A co do pracowników to oni mają wykonywać polecenia, a nie myśleć, stąd zapewne takie a nie inne postępowanie.

Jak wk... są ci jaśniepaństwo nieroby, frustraci i zwyczajne szuje. Weż się jeden z drugim za robotę, załóż firmę, dorób się i bądż pracodawcą "wyzyskiwaczem" dla innych. Co do odśnieżani, to gdy nie odśnieżają, żle, odśnieżają, jeszcze gorzej. Siedzi taki nierób za firanką lub stoi z rękoma w kieszeni recenzuje, ocenia, wie wszystko najlepiej, tylko do roboty jakiejkolwiek nikt go nie chce. A sam sobie pożytecznego zajęcia też nie umie znależć .

+Quote Post

1 2 >
Fast ReplyReply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 12.03.2010 - 19:42

Portal www.pomorska.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez internautów. Więcej informacji w regulaminie forum.

Media Regionalne sp. z o. o. zastrzega, że dalsze rozpowszechnianie materiałów opublikowanych w portalu www.pomorska.pl jest zabronione bez zachowania warunków korzystania z treści. Podstawa prawna: art. 25 ust. 1 pkt 1 b ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.

Wszelkie prawa zastrzeżone. Media Regionalne sp. z o.o. w Warszawie. 2001-2009.

Skin designed by H-Designer, Copyright 2007, All rights reserved. www.H-Designer.com