Gazeta Pomorska
 1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
ocena samorządowców
~Gość~
wpis 4.02.2010, 19:16:11
Wpis #1
Goście

Ostatnio w Pomorskiej trwa akcja oceniania samorządowców. Na stronach forum znalazełm już wcześniej pórbę ich oceny . Oto niektóre z nich. "Nie długo już ruszy kampania wyborcza czas przyjrzeć się obecnym radnym. Proponuję aby zwrócić uwagę na dwóch oryginalnych starszych panów radnych siedzących po prawej stronie ekranu. Pierwszy czytający nieudolnie z kartki do, którego milusio aczkolwiek pogardliwie Burmistrz zwraca się "mój ty kochany Józiu, masz wszystko napisane na karteczce więc zanieś ją do refereatu iwestycji czyli innymi słowy " nie zawracaj mi tutaj d-y. I drugiego który nie czyta a tylko analizuje i nie pisze tylko redaguje. Ciekawe czy tego analizowania i redagowania nauczył się wsypując węgiel do pieca będąc palaczem. Oczywiście nie mam nic przeciwko palaczom.

No i nastgępny równie ciekawy:

Rzeczywiście Ci dwaj nie brylujuą elokwencją ale chociaż to drobne rzeczy to jednak coś robią dla mieszkańców i jest to widoczne. Jest jeden AS w radzie, który odmiennie wypowiada długo i to na wszystkie tematy, na wszytkim się zna, mówi składnie zawieszając głos powodując konsternację bo nie wiadomo czy się dusi czy zbiera myśli. Ale tylko mówi nic nie robi. Teraz widziałem jak kawałek chodnika jest kładzone ale na osiedlu, gdzie on mieszka. A ja głupi głosując myślałem, że okręg ma więcej ulic. Więcej już tego błedu nie popełnię. Takich intelektuyalistów wolałbym zastąpić tymi co analizują albo czytają z kartki i przede wszystkim coś działają.

Nic dodać nic ująć.
Go to the top of the pageraport

+Quote Post
~GOŚĆ.~
wpis 4.02.2010, 19:50:23
Wpis #2
Goście

[quote name='Gość' date='4.02.2010, 19:16:11' post='311592']
Ostatnio w Pomorskiej trwa akcja oceniania samorządowców. Na stronach forum znalazełm już wcześniej pórbę ich oceny . Oto niektóre z nich. "Nie długo już ruszy kampania wyborcza czas przyjrzeć się obecnym radnym. Proponuję aby zwrócić uwagę na dwóch oryginalnych starszych panów radnych siedzących po prawej stronie ekranu. Pierwszy czytający nieudolnie z kartki do, którego milusio aczkolwiek pogardliwie Burmistrz zwraca się "mój ty kochany Józiu, masz wszystko napisane na karteczce więc zanieś ją do refereatu iwestycji czyli innymi słowy " nie zawracaj mi tutaj d-y. I drugiego który nie czyta a tylko analizuje i nie pisze tylko redaguje. Ciekawe czy tego analizowania i redagowania nauczył się wsypując węgiel do pieca będąc palaczem. Oczywiście nie mam nic przeciwko palaczom.

Gdybyś był tak bystrym obserwatorem, jak ci się wydaje to zauważył byś CELNE pytanie jakie zadał na sesji ten ,,palacz,, i odpowiedż jaką uzyskał.

+Quote Post
~Gość~
wpis 4.02.2010, 22:50:10
Wpis #3
Goście

Uważam,że mamy mądrą radę i burmistrza. Zdecydowana większość działa zgodnie i nie widzę politykowania. To mi się podoba.

+Quote Post
~Gość~
wpis 5.02.2010, 12:36:20
Wpis #4
Goście

CYTAT(Gość @ 4.02.2010, 22:50:10) *
Uważam,że mamy mądrą radę i burmistrza. Zdecydowana większość działa zgodnie i nie widzę politykowania. To mi się podoba.

Właśnie. Brak zgody i współpracy w Ciechocinie, paraliżuje na najbliższy rok rozwój gminy, o innych samorządach nie wspominając. Nie dajcie się intrygantom, podpuszczaczom i innym kandydatom, dla których im gorzej tym lepiej.

+Quote Post
~Gość~
wpis 5.02.2010, 22:46:23
Wpis #5
Goście

CYTAT(Gość @ 5.02.2010, 12:36:20) *
Właśnie. Brak zgody i współpracy w Ciechocinie, paraliżuje na najbliższy rok rozwój gminy, o innych samorządach nie wspominając. Nie dajcie się intrygantom, podpuszczaczom i innym kandydatom, dla których im gorzej tym lepiej.

Zgoda co do najistotniejszych spraw miasta, czego dowodem ostatnia sesja budżetowa, praca, praca i jeszcze raz praca, a nie politykierstwo, intrygi dworskie, szczucie, insynuacje, kłótnie, to chyba największa wartość tego samorządu. Od razu widać tego efekty w rozwoju miasta, jego wizerunku i pozyskiwanych funduszach. Tasarz nie dzieli ludzi ze względu na to z jakiego komitetu startowali. Każdy kto chce współpracować i pracować na rzecz miasta , ma taką możliwość. I odwrotnie, jeśli ktoś się nie nadaje, nawet , gdy startował z jego komitetu, wypada, jak ten radny, który przed decyzją o zbyciu udziałów PEC, miał już kupca... kumpla, a drugi chce zostać burmistrzem, do czego oczywiście ma prawo, i rok przed wyborami uznał, że lepiej opłaci się być w opozycji , być na "nie ", jeśli nawet jest to podrzynanie gałęzi , na której siedzi. /Głosowanie przeciw budżetowi, w którym jest remont ul. Brodnickiej w70% z funduszy zewnętrznych czy 4 mln na odbudowę Golubskiej części miasta, gdzie 85% to też pieniądze ze zewnetrzne, a jest to jego okręg wyborczy !!!/.

+Quote Post
~Gość~
wpis 6.02.2010, 08:28:22
Wpis #6
Goście

Kolejny raz, tym razem przy uchwale budżetowej zabrał głos radny Leszek Ż. Jak zwykle zawieszał głos, mówil powoli i zarazem jak to zwykle bywa u historyków znał dokładnie daty tylko nie zbyt dokładnie fakty, których dotyczą. Mówił,że w dniu 21.04.1994 roku była dyskusja o doprowadzeniu gazu do Golubia-Dobrzynia z Rypina. To jest bardzo ciekawe bo Rypin nigdy nie miał i nie ma nadal gazu ziemnego. To jest ta wirygodność wybranych przez nas radnych.

+Quote Post
~Gość~
wpis 6.02.2010, 08:31:16
Wpis #7
Goście

Ciekwym jest, że na sesji dotyczącej budżetu radny Radecki stwierdził, że o podatkach lokalnych dowiedział się z prasy. Jak dobrze pamiętam to podatki miejskie były głosowane w listopadzie i ten radny był za ich przyjęciem. Chyba rok wyborczy ruszył na dobre.

+Quote Post
~Gość~
wpis 6.02.2010, 11:42:35
Wpis #8
Goście

CYTAT(Gość @ 6.02.2010, 08:28:22) *
Kolejny raz, tym razem przy uchwale budżetowej zabrał głos radny Leszek Ż. Jak zwykle zawieszał głos, mówil powoli i zarazem jak to zwykle bywa u historyków znał dokładnie daty tylko nie zbyt dokładnie fakty, których dotyczą. Mówił,że w dniu 21.04.1994 roku była dyskusja o doprowadzeniu gazu do Golubia-Dobrzynia z Rypina. To jest bardzo ciekawe bo Rypin nigdy nie miał i nie ma nadal gazu ziemnego. To jest ta wirygodność wybranych przez nas radnych.

A to jest to uogólnianie. Forumowicz ,proszę sprawdzić wpis wyżej, mówi o jednym radnym i o jednej, ewentualnej pomyłce, czy niewiedzy. A wnioski jakie?Podważona wiarygodność we wszystkim i wszystkich radnych. To naprawde jest nieuczciwe i nie uprawnione. I dedektywem nasz gośc nigdy nie powinien zostać.

+Quote Post
~Gość~
wpis 6.02.2010, 13:07:36
Wpis #9
Goście

Tak naprawdę to tylko wiarygodym jest kilku radnych. Owszem to jest uogólnienie (należy przeprosić wszystkich, których to nie dotyczy) ale przecież pod tym wpisem znalazł się drugi wpis, który świadczy o tym, że kolejny radny nie wie o czym mówi. Proszę sobie przypmnieć "prawdy" radnego Leszka Ż. jego odmienna interpretacja przysłowia "co się odwlecze to uciecze" itp. To są przepraszam "leśne dziadki" niech idą na spokojną i urokliwą emeryturę i nie załatwiają za nas i dla nas młodszych naszych dalszych losów. Boi się radny Kazimierz R. decyzji na przyszłe lata, a co zrobił przez te wszystkie kadencje? a ile mu tak naprawdę tych kadnecji jeszcze zostało (tu przepraszam) Skoro Burmistrz ma peweną racjonalną wizję rozwoju miasta, to dlaczego te" stare pryki" (tu też przepraszam) to próbują zahamować. Myślałem, że młody, ambitny z Golubia coś wniesie do tej rady. Okazuje się, że jest tylko przeciwko - na zasadzie " nie bo nie" .

+Quote Post
~Gość~
wpis 6.02.2010, 13:31:54
Wpis #10
Goście

Masz rację ten radny nie wie po co przychodzi na sesję. Wszyscy, którzy go znają wiedzą , że jest gadułą, chociż nie koniecznie na temat. Na ostatniej sesji też zaistniał mówiąc o osobie, która mna order maiasta i tylko przewodniczący uchronił go porzed kompromitacją, bo nie o tą osboę chodziło. Barwo za tę inicjatywę na wpłaenie kwoty na tę osobę. Mam tylko pewne wątpliwoąści jak tego dokonać w sensie prawno-skrabowym. Tego pewnie sam pezwodniczący proponując rowzwiązanie nie wziął pod uwagę. Darowizna bowiem wymaga uwzględnienia tego w zeznaniach podatkowych i nie wszyscy są do darowizn na równych zasadach uprawnieni. Panie przewodniczący aczkolwiek inicjatywa wspałaniała ROZWIĄZANIE NIE KONIECZNIE.

+Quote Post
~GOŚĆ.~
wpis 6.02.2010, 13:33:24
Wpis #11
Goście

Zgadzam się ze zdaniem mojego poprzednika, że ci starsi radni powinni odejść, bo nic nowego nie wnoszą, ale proszę zwócić uwagę na panią radną która jest młoda, ma wykształcenie prawnicze i nie wnosi nawet 1 procentu tego co te ,,stare pryki,, - a co to znaczy stare pryki to nie wiem. Osobiście wolę oglądać i słuchać pana radnego Radeckiego, czy radnego który jako opozycjonista jest beznadziejny, niż nic nigdy nie mówiącą, ale młodą i wykształconą radną.

+Quote Post
~winnetou~
wpis 6.02.2010, 13:43:05
Wpis #12
Goście

Co wy chcecie od starych ludzi? Przecież nawet już dawni Indianie mieli swoją radę - starszyznę, złożoną właśnie z najstarszych a więc najbardziej doświadczonych życiowo Indian i to oni decydowali o życiu plemienia . Oni doceniali mądrość starych ludzi, a wy co? Się tylko wyśmiewacie. Nieładnie tak sad.gif

+Quote Post
~Gość~
wpis 6.02.2010, 13:56:48
Wpis #13
Goście

Słusznie zauważyłeś, że dawni> mamy teraz XXI wiek. A Ci dawni" nich odpoczywają, chodzą na spacery dotelanieją się. a nie siedzą w niedotlenionych pomieszczeniach i pierdzielą głupoty. My sami dużo młodsi bradziej sobie poradzimy bez tak zwanych dobrych rad. Straszym Panom 9 i Paniom) dziękujemy i życzymu spokojnej straości. My młodsi sami byśmy chcieli sobie budować ten nasz los bo Wy (tzw. starsi ) nam tego losu przez te Wasze 60,70- czy 80 lat nie zbudowaliście. Więc (chociaż od tego nie powinno się budować zdania) do domku i nie zabierać głosu. Bo jak stare przysłowie mówi, oczywiście zgodnie z interpretacją radnego L.Ż. "dzieci i stracy głosu nie mają"

+Quote Post
~winnetou~
wpis 6.02.2010, 14:47:09
Wpis #14
Goście

CYTAT(Gość @ 6.02.2010, 13:56:48) *
Słusznie zauważyłeś, że dawni> mamy teraz XXI wiek. A Ci dawni" nich odpoczywają, chodzą na spacery dotelanieją się. a nie siedzą w niedotlenionych pomieszczeniach i pierdzielą głupoty. My sami dużo młodsi bradziej sobie poradzimy bez tak zwanych dobrych rad. Straszym Panom 9 i Paniom) dziękujemy i życzymu spokojnej straości. My młodsi sami byśmy chcieli sobie budować ten nasz los bo Wy (tzw. starsi ) nam tego losu przez te Wasze 60,70- czy 80 lat nie zbudowaliście. Więc (chociaż od tego nie powinno się budować zdania) do domku i nie zabierać głosu. Bo jak stare przysłowie mówi, oczywiście zgodnie z interpretacją radnego L.Ż. "dzieci i stracy głosu nie mają"

Czy to znaczy, że kiedyś starzy ludzie byli mądrzejsi a dziś nie? Przy dzisiejszym stanie medycyny, warunkach życia, witaminach, wyżywieniu - chyba dziś ci starzy mają lepszą kondycję psychiczną , niż kiedyś. Czyż nie?

+Quote Post
~Gość~
wpis 6.02.2010, 16:17:52
Wpis #15
Goście

Ty chyba nie wiesz o czym piszesz. Kiedyś było inaczej i teraz też. Ci dwaj satrsi Panowie ( L.Ż. i K.R.) byli dyrektorami Liceum. Czy ta Szkoła wygląda trak samo jak za ich sprawowania władzy ( kiedyś się nazwyała chyba Marcelego Nowotki) . Skoro nie potrafią chociażby zbliżyć się mentalnie do czasów obecnie obowiązujących niech się poprostu wycofają z obecności. Jest tyle do zrobienia , np. na Osiedlu Zwycięstwa można odsieżać - oczywiście tylko dla zdrowia. Przesiadywanie w niedotlenionych poimieszczeaniach to na prawdę nie zdrowo. Z wyrazami szacunku ale Panowie opamiętajcie się, ja już nie chcę słyszęc Waszych wywodów. Panie Burmistrzuy do przodu, jestem za Panem. Nie patrz Pan za tymi stetryczałymi Panami tylko naprzód. Będę za Panwem głosował.

+Quote Post
~winnetou~
wpis 6.02.2010, 17:33:58
Wpis #16
Goście

CYTAT(Gość @ 6.02.2010, 16:17:52) *
Ty chyba nie wiesz o czym piszesz. Kiedyś było inaczej i teraz też. Ci dwaj satrsi Panowie ( L.Ż. i K.R.) byli dyrektorami Liceum. Czy ta Szkoła wygląda trak samo jak za ich sprawowania władzy ( kiedyś się nazwyała chyba Marcelego Nowotki) . Skoro nie potrafią chociażby zbliżyć się mentalnie do czasów obecnie obowiązujących niech się poprostu wycofają z obecności. Jest tyle do zrobienia , np. na Osiedlu Zwycięstwa można odsieżać - oczywiście tylko dla zdrowia. Przesiadywanie w niedotlenionych poimieszczeaniach to na prawdę nie zdrowo. Z wyrazami szacunku ale Panowie opamiętajcie się, ja już nie chcę słyszęc Waszych wywodów. Panie Burmistrzuy do przodu, jestem za Panem. Nie patrz Pan za tymi stetryczałymi Panami tylko naprzód. Będę za Panwem głosował.

Czy to znaczy, że proponujesz tym starszym panom odśnieżanie łopatą zamiast siedzenie na sesji i obradowanie? Jak komu duszno to zawsze można okno otworzyć. Ale to chyba nieludzkie tak starszych ludzi do łopaty o odśnieżania gonić sad.gif

+Quote Post
~Gość~
wpis 7.02.2010, 11:04:47
Wpis #17
Goście

Jak już tu ktoś pisał ten siwiuteńki Pan już ma zadyszkę i często się dusi, ale nikomu nie przyszło do głowy żeby okno otworzyć. Przy odnieżaniu zawsze można pooddychać i w razie potrzeby odpocząć. A tak nawiasem mówiąc to ja nie chcę żeby Ci "stracy" układali mi życie w mieście. Niech za to się wezmą ludzie, którzy trochę inaczej patrzą na życie. Oni już mieli tyle lat żeby zrobić coś dla nas i jaki nam zgotowali los. Niech każdy sobie przypmomni.

+Quote Post
~winntou~
wpis 7.02.2010, 11:34:38
Wpis #18
Goście

CYTAT(Gość @ 7.02.2010, 11:04:47) *
Jak już tu ktoś pisał ten siwiuteńki Pan już ma zadyszkę i często się dusi, ale nikomu nie przyszło do głowy żeby okno otworzyć. Przy odnieżaniu zawsze można pooddychać i w razie potrzeby odpocząć. A tak nawiasem mówiąc to ja nie chcę żeby Ci "stracy" układali mi życie w mieście. Niech za to się wezmą ludzie, którzy trochę inaczej patrzą na życie. Oni już mieli tyle lat żeby zrobić coś dla nas i jaki nam zgotowali los. Niech każdy sobie przypmomni.

A co z mądrością życiową starszyzny? tak na zatracenie sad.gif

+Quote Post
~Gość~
wpis 7.02.2010, 11:44:08
Wpis #19
Goście

Nie pieprz, tylko przygotuj się i wystartuj. Mamy demokrację i decydują wyborcy. Natomiast argumenty "wiekowe", do których masz prawo, są delikatnie mówiąc mało eleganckie, a nie elegancko - rasistowskie , do tego są czynione pod osłoną anonimowości, a dotyczą ludzi nie anonimowych. To wszystko dużo mówią o tobie. Może to jest przyczyna, dla której wyborcy cię nie akceptują.

+Quote Post
~Gość~
wpis 7.02.2010, 12:12:49
Wpis #20
Goście

A ile ty masz lat, że tak mądrujesz i nalatujesz tak na starszych ludzi ?

+Quote Post

1 2 3 >
Fast ReplyReply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 11.03.2010 - 22:54

Portal www.pomorska.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez internautów. Więcej informacji w regulaminie forum.

Media Regionalne sp. z o. o. zastrzega, że dalsze rozpowszechnianie materiałów opublikowanych w portalu www.pomorska.pl jest zabronione bez zachowania warunków korzystania z treści. Podstawa prawna: art. 25 ust. 1 pkt 1 b ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.

Wszelkie prawa zastrzeżone. Media Regionalne sp. z o.o. w Warszawie. 2001-2009.

Skin designed by H-Designer, Copyright 2007, All rights reserved. www.H-Designer.com