- (12 stron)
-
- 1
- 2
- 3
- →
- Ostatnia »
Obwodnica Golubia-Dobrzynia juś niedługo.
Napisano 16 styczeń 2010 - 14:49 #1
Napisano 16 styczeń 2010 - 19:39 #6
Napisano 16 styczeń 2010 - 20:24 #7
Napisano 18 styczeń 2010 - 13:09 #8
Użytkownik Gość dnia 16.01.2010, 19:24:42 napisał
Trzymam za tę inwestycję kciuki. A gdy już będzie, to koniecznie dla ciężkich samochodów musi być zakaz wjazdu na dzisiejszą Hallera, no chyba że dostawa.
Napisano 23 styczeń 2010 - 09:46 #13
Użytkownik :( dnia 16.01.2010, 18:39:18 napisał
Kolego. Obwodnica to droga, która omija miasto. Średnicówka to droga przecinająca miasto, by szybciej z niego wyjecać. Poza tym czym Wy się podniecacie. Jest rok wyborczy. Na radnych sejmiku też głosujemy, to zaczynają punktować. Poza tym sama procedura poprzedzająca budowę trwa wieki. Popatrm,y ma obweonicę Kowalewa. o którą walczą od lat. Spójrzmy na obwodnicę Wąbrzeźna, która kosztowała grube miliony. Nawet jeśli sięgniemy po środki z zewnątrz to skąd weżniemy na wkład własny??? Przypominam, że niedawno upadła sprawa sprzedaży PEC i trzeba będzie szukać pieniędzy z innych źródeł.
Napisano 23 styczeń 2010 - 13:05 #14
Użytkownik droga dnia 23.01.2010, 08:46:50 napisał
To, że jest rok wyborczy, tylko uwiarygadnia sprawę. Mi tam obojetnie z jakiej motywacji powstanie obwodnica, byle powstała. I jeśli będzie to za sprawa Całbeckiego i Tasarza, to nawet chociażby za to, oddam na nich głos. Ty tak piszesz, jakbyś nie chciał tej obwodnicy. Ze nazwa nie ta, że rok wyborczy, a Kowalewo to długo, Wąbrzeżno dużo pieniędzy... To wszystko zgoda, ale więcej optymizmu . To tylko świadczy o tym, że sprawa nie jest łatwa, jak niektórzy mówią ,że tak jest. Podpiszą umowę, zastrzegą w niej terminy i podział finansowania, ustalą kary za nie wywiązanie się stron z umowy, to już bęzie konkret. A z tego co wiem Kowalewo wytycza trasę, m y ją już mamy. Coś czuję, że to G-D wcześniej rozpocznie swą budowę. Czemu tak niektórzy się zachwycali, że kowalewo zaczyna dyskutować o obwodnicy? Jak wytykali ,że my nie. Gdy jest informacja wiarygodna, że wiosną tego roku będzie podpisana umowa na budowę, to jakby niektórym nie w smak. Tak przynajmniej odebrałem wpis 'drogiego". Jeśli się mylę, to prze[praszam.
Napisano 23 styczeń 2010 - 13:37 #15
Napisano 23 styczeń 2010 - 13:59 #16
Użytkownik Gość dnia 16.01.2010, 19:24:42 napisał
Czekam na podpisanie umowy. Mam nadzieję, że dojdzie do skutku. A że to kosztowna inwestycja, to wiadomo, więc rozumię, że realizacja trochę potrwa, ale w umowie powini być przedstawiony harmonogram prac, aby wszyscy mogli widzieć co , gdzie i kiedy.
Napisano 23 styczeń 2010 - 14:34 #17
Użytkownik Gość dnia 23.01.2010, 12:37:51 napisał
Tasarz ma nowe hasło wyborcze obwodnica. Ja mu nie wierzę przed wyborami PO obieca wszystko bo poparcie spada. A jaka jest pewność, że ten marszałek co obiecał to po tegorocznych wyborach będzie marszałkiem nadal. Miał razem z Tasarzem całą kadencję na rozpoczęcie reaizacji ( czasu było tyle,że mogli ją już wybudować) a teraz pod konieć kadencji to niech nie obiecują gruszek na wierzbie.
Najpierw osiołek a teraz obwodnica PANIE BURMISTRZU WSTYD GADAĆ TAKIE GŁUPOTY
Napisano 23 styczeń 2010 - 20:54 #18
Użytkownik Gość dnia 23.01.2010, 12:59:38 napisał
Wiem, że prac wykonawcze, budowa, już w przyszłym roku. W tym przygotowanie projektów wykonawczych.
Napisano 23 styczeń 2010 - 21:00 #19
Użytkownik Gość dnia 23.01.2010, 12:05:42 napisał
Nie startuję i sukces Tasarza w sprawie obwodnicy, będzie i moim sukcesem. A gdyby władze samorządowe miały się zmienić, np. w województwie, to UMOWY zawierają Urzędy a nie osoby prywatne , a jest tzw. ciągłośc władzy, czyli odpowiedzialności i obowiązków prawnych. Ale lepiej, aby się nie zmieniały.
Napisano 23 styczeń 2010 - 21:11 #20
Użytkownik ziut dnia 23.01.2010, 20:00:15 napisał
Każdy chciałby obwodnicy, ale ten Wasz optymizm mnie poraża. Dajecie się nabierać na sztuczki polityków
Podaj jakieś szczegóły, dokument, podpis...cokolwiek, co potwierdziłoby informację o obwodnicy!
Już w pierwszym poście czytamy tylko o jakimś forum samorządowym, czyli czymś, co nawet nie jest określone w żadnej ustawie. I na tym forum pan Całbecki "zapewnia" że w Golubiu będzie obwodnica. Co to znaczy "padło zapewnienie"?
To nic nie znaczy.
Co do ciągłości władzy to nie osłabiajcie mnie. Przykład? Reforma służby zdrowia. Najpierw kasy chorych, potem jeden fundusz, teraz jeden fundusz, a oddziały regionalne. A już mówiło się o prywatyzacji... Gdzie tu ciągłość? Każda ekipa rządzi po swojemu.
Chcesz "przykład z dołu"? Proszę bardzo- sprawa stopnia wodnego w Nieszawie. Co minister to inna odpowiedź, taktyka i koncepcje.
- (12 stron)
-
- 1
- 2
- 3
- →
- Ostatnia »

Użytkownicy
Pomoc
Napisz nowy temat
Dodaj odpowiedź
Do góry