Mobbing w toruńskim muzeum? Dyrektor: - To nas nie dotyczy :: zobacz komentowany artykuł
#141 ~Elik13~
Napisano 14 kwiecień 2011 - 21:26:37
#142 ~sqbanietz~
Napisano 14 kwiecień 2011 - 21:27:55
Użytkownik samba dnia 14 kwiecień 2011 - 21:06:44 napisał
Ale menażeria. Biolog - kierownik techniczny; ekonomista - fotograf; panienka z salonu samochodowego - w dziale promocji i ostatnio jeszcze jakieś trzy nowe mało znane osoby, okryte jak narazie tajemnicą. Czas pokaże, kto i zacz. A pracowników, muzealników z wykształcenia wywala się na bruk.
JAK JUŻ NAPISAŁEM:
DEBATA SCHODZI NA BOCZNY TOR, BRAKUJE JESZCZE OBRZUCENIA SIĘ WSZELAKIM SYFEM, WMIESZANIA DO TEGO PO, PiS, SMOLEŃSKA ..... DR DYREKTOR BARDZO SIĘ UCIESZY ŻE TEMAT GŁÓWNY ZOSTAŁ OD NIEGO ODSUNIĘTY. SAMBA TRZYNAŚCIE RAZY POMYŚL ZANIM DOTKNIESZ KLAWIATURY.
POZDRAWIAM
#143 ~franek~
Napisano 14 kwiecień 2011 - 21:31:27
Użytkownik samba dnia 14 kwiecień 2011 - 21:06:44 napisał
Ale menażeria. Biolog - kierownik techniczny; ekonomista - fotograf; panienka z salonu samochodowego - w dziale promocji i ostatnio jeszcze jakieś trzy nowe mało znane osoby, okryte jak narazie tajemnicą. Czas pokaże, kto i zacz. A pracowników, muzealników z wykształcenia wywala się na bruk.
Z niektórych Waszych wypowiedzi wychodzi że jesteście "muzealnicy" jedyni w swoim rodzaju. Rozumiem że w muzeum może pracować tylko "muzealnik". Śmiać mi się chce z Was.A co z Waszymi związkami zawodowymi? Jakoś nic o nich nie słychać. A może namówicie pozostałych pracowników na strajk ostrzegawczy ? To byłby jedyny dowód na to że tak źle się pracuje w Waszym zakładzie.
Więcej nie wejdę na to forum więc możecie sobie darować Wasze docinki odnośnie tego co napisałem.
#144 ~nie-tuman~
Napisano 14 kwiecień 2011 - 21:40:00
Użytkownik franek dnia 14 kwiecień 2011 - 21:31:27 napisał
A ja jako muzealnik szukam posady, oczywiście tylko kierowniczej, w elektrowni atomowej...
#145 ~samba~
Napisano 14 kwiecień 2011 - 21:42:51
Użytkownik sqbanietz dnia 14 kwiecień 2011 - 21:27:55 napisał
JAK JUŻ NAPISAŁEM:
DEBATA SCHODZI NA BOCZNY TOR, BRAKUJE JESZCZE OBRZUCENIA SIĘ WSZELAKIM SYFEM, WMIESZANIA DO TEGO PO, PiS, SMOLEŃSKA ..... DR DYREKTOR BARDZO SIĘ UCIESZY ŻE TEMAT GŁÓWNY ZOSTAŁ OD NIEGO ODSUNIĘTY. SAMBA TRZYNAŚCIE RAZY POMYŚL ZANIM DOTKNIESZ KLAWIATURY.
POZDRAWIAM
#146 ~nie-tuman~
Napisano 14 kwiecień 2011 - 21:45:30
Użytkownik remer dnia 14 kwiecień 2011 - 21:20:49 napisał
#147 ~emo~
Napisano 14 kwiecień 2011 - 21:55:15
Podżeganie i wzniecanie konfliktów między pracownikami technicznymi i obsługi, a pracownikami merytorycznymi jest na porządku dziennym. Inny przekaz do merytorycznych, inny do działu obsługi. Eskalowanie rzekomych nieporozumień i kreowanie siebie na "Zbawcę", który i płace podwyższył i "zrównał" wszystkich pracowników, i "nie pozwala" nikogo źle traktować. "Wszyscy Równi"... (ale jakoś dziwnie niektórzy równiejsi).
A w każdym pionie p. Rubnikowicz ma oddanych, gorliwych "wyznawców", którzy rewanżują się mistrzowi (za nagrodę, awansik, profity) sumiennym donoszeniem na innych oraz wymyślaniem "racjonalizatorskich" pomysłów (czasem są nawet bardziej gorliwi niż sam ON).
#148 ~nie-tuman~
Napisano 14 kwiecień 2011 - 21:57:23
Użytkownik sqbanietz dnia 14 kwiecień 2011 - 21:27:55 napisał
To racja, że odchodzimy do głównego wątku. To może o obchodach 150-lecia Muzeum? Czy ma to być święto MR (jak sądzę po trybie przygotowań) czy instytucji o wielkiej, lokalnej tradycji? Jak oceniacie przygotowania w tym kontekście? I rolę szefa?
#149 ~Gość~
Napisano 14 kwiecień 2011 - 22:08:39
#150 ~kluczwajd~
Napisano 14 kwiecień 2011 - 22:09:18
Kto chce się spotkać - miłośnicy Dyrektora czy opcja przeciwna? A drugiego zdania nie rozumiem. Czy muzealnicy pytają służby prasowe Urzędu Miasta o to, co dzieje się w Muzeum??? Może mi ktoś wyjaśni?
#151 ~kluczwajd~
Napisano 14 kwiecień 2011 - 22:20:29
Użytkownik Gość dnia 14 kwiecień 2011 - 22:08:39 napisał
Do tego dodam kwestię zabezpieczenia zbiorów na czas remontów, horror. Jestem materialnie (i merytorycznie oczywiście) odpowiedzialna za dużą kolekcję, ale na "przerzucanie" obiektów z 4 magazynów do coraz mniejszych pomieszczeń nie miałam wpływu. No i na tryb i tempo pracy, nie odpowiadające jakości tego, co "przerzucane". Zaoponowanie przeze mnie wobec prowadzenia kolejnych prac w zagęszczonym do granic możliwości magazynie skończyło się z pismem z "sakramentalnym" stwierdzeniem o działaniu na szkodę itp. itd. i utrudnianiu remontu. A wystarczyło inaczej zorganizować pracę, ale na to też nie miałam wpływu. (Na szczęście obiekty nie ucierpiały.)
Nie można ponosić odpowiedzialności, także materialnej (!), kiedy nie mam się wpływu na decyzje. A brak komunikacji uniemożliwia wypracowanie właściwych rozwiązań.
#152 ~bingo~
Napisano 14 kwiecień 2011 - 22:49:24
Napisano 14 kwiecień 2011 - 22:56:41
Użytkownik bingo dnia 14 kwiecień 2011 - 22:49:24 napisał
Napisano 14 kwiecień 2011 - 22:59:16
#155 ~DPŻ~
Napisano 14 kwiecień 2011 - 23:46:05
#156 ~lollapalooza~
Napisano 15 kwiecień 2011 - 06:14:09
Użytkownik sqbanietz dnia 14 kwiecień 2011 - 20:30:03 napisał
CZY DEBATA ABY NIE SCHODZI TROSZKĘ NA BOCZNY TOR?
POZDRAWIAM
#157 ~bolek~
Napisano 15 kwiecień 2011 - 06:36:15
A jak jest? Oferuję gówniane płace i wiem że za zatrudnienie każda świeża absolwentka WSzP UMK wystruga mi laseczkę. Reszta jest konsekwencją tegoż: mogę spokojnie straszyć zwolnieniami, dzielić nagrody jak mi czapka stoi i od czasu do czasu kogoś sponiewierać dla przykładu....
#158 ~arn_11~
Napisano 15 kwiecień 2011 - 06:46:36
Cytat
Cytat
Chciałoby się dalej odpowiedzieć DPŻ na tę litanię nieprawdy i charakterystycznych (m.in. dla seby) błędów w pisowni, ale nie powielajmy magla... Każdy kto czyta to forum może sobie już wyrobić zdanie na temat - czy mobbing był w MOT, czy go nie było? Nieznającym realiów pracy w muzeum chciałbym jeszcze podpowiedzieć, dlaczego chaos w pracach remontowych tak "boli" kustoszy. Otóż w odróżnieniu od pozostałych pracowników są oni materialnie odpowiedzialni za swe zbiory. Jeśli zatem podczas którejś z kolejnych przeprowadzek zbije się jakiś wazon, zaginie obrazek itd. to właśnie kustosz odpowiada ze swej pensji za ten fakt (przy okazji popieram postulat ujawnienia zarobków w MOT, bo z tego co wiem dysproporcje są szokujące).
Cytat
Tak naprawdę najbardziej "miażdżąca" dla MR byłaby analiza działalności merytorycznej muzeum, ale do jej zrozumienia (np. odróżnienia wystawy własnej od "wrzutu" z innego muzeum, kopii od oryginału itp) trzeba wiedzy, której radni zapewne nie posiadają, a pewnie też nie chcą posiadać. Proponowałbym zatem wrócić do pytań dla radnych (lub dziennikarzy) jakie mogliby zadać MR.
#159 ~arn_11~
Napisano 15 kwiecień 2011 - 09:50:13
http://www.pomorska....RUN01/250517720
http://torun.gra.fm/...uzeum-okregowym
#160 ~kluczwajd~
Napisano 15 kwiecień 2011 - 10:42:52
Zgadzam się ze stwierdzeniem, że jestem "za cienka" na "derektora". Nie mam stosownych koneksji rodzinnych, stolikowo-towarzyskich, partyjnych itp. itd., a żyję wystarczająco długo, żeby wiedzieć, ze kompetencje, dorobek i doświadczenie to za mało.
Swoje cele i priorytety określam sama i pozwólcie, że tak zostanie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Zgłoś do usunięcia