Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

Najnowsze tematy

Wyświetl nową zawartość »

Mięso z marketów jest trujące


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 15 luty 2020 - 05:03:43

lidl, intermarche, pierdonka



#2 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 15 luty 2020 - 07:10:11

markety mają stałą kontrolę, gorzej z prywatnymi sklepikami.



#3 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 15 luty 2020 - 08:14:52

byle co jesz i byle co piszesz

 

Rodzinne gospodarstwa wypierane są przez ogromne korporacje. Udają one, że produkt jest z Polski. Jednak wszystkie komponenty i antybiotyki wprowadzane są do zakładu zza granicy. Przykładem może być tucz nakładczy. Tam przywożone są świnie i pasza z Danii, ale hodowane są one w naszym kraju. Czy jest to produkt polski?

Wyniki badań

Marcin Bustowski specjalnym miernikiem zbadał kilka produktów kupionych w polskich sklepach, ale także „ekologiczną kiełbasę”. Wyniki porażają. Miernik sprawdza zawartość na azotyny i azotany.

  • Ekologiczna kiełbasa za 40 zł/kg

1575 mg norma 200

  • Hot dog na stacji benzynowej

1124 mg norma 200

  • Mięso wieprzowe z supermarketu

710 mg norma 200

 



#4 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 15 luty 2020 - 08:19:29

Wszystko prawda

#5 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 28 luty 2020 - 20:21:47

to oczywiste



#6 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 05 marzec 2020 - 05:13:23

to juz od dawna, od poczatku






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych