Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

Najnowsze tematy

Wyświetl nową zawartość »

Mięso z marketów jest trujące


Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 14 luty 2020 - 19:32:17

Rodzinne gospodarstwa wypierane są przez ogromne korporacje. Udają one, że produkt jest z Polski. Jednak wszystkie komponenty i antybiotyki wprowadzane są do zakładu zza granicy. Przykładem może być tucz nakładczy. Tam przywożone są świnie i pasza z Danii, ale hodowane są one w naszym kraju. Czy jest to produkt polski?

Wyniki badań

Marcin Bustowski specjalnym miernikiem zbadał kilka produktów kupionych w polskich sklepach, ale także „ekologiczną kiełbasę”. Wyniki porażają. Miernik sprawdza zawartość na azotyny i azotany.

  • Ekologiczna kiełbasa za 40 zł/kg

1575 mg norma 200

  • Hot dog na stacji benzynowej

1124 mg norma 200

  • Mięso wieprzowe z supermarketu

710 mg norma 200

 





Dodaj odpowiedź



  


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych