Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

42 odpowiedzi w tym temacie

#1 ~ania~

~ania~
  • Goście

Napisano 11 luty 2012 - 09:37:17

Adam "BERDYSIAK" prosze poprawić

#2 ~Marek~

~Marek~
  • Goście

Napisano 11 luty 2012 - 09:47:14

Ciekawe co zaproponuje swoim wyborcom kandydat Berdysiak. Może nowe monopolowe 24h? A może obniżki w swoim sklepie z trunkami? Dla mnie to niezrozumiała kandydatura, niby dlaczego solecczanie mieliby na niego głosować? Za nijakość i ujawnianie się jedynie podczas wyborów samorządowych? Z kolei kandydat Rydel pewnie zaproponuje swoim wyborcom podwyżki nieudolnie uczącym nauczycielom.

#3 ~Ksawery~

~Ksawery~
  • Goście

Napisano 13 luty 2012 - 00:32:32

Panie Marku, Pan jest najlepszym przykładem nieudolności soleckiej edukacji...

#4 ~przedsiebiorca~

~przedsiebiorca~
  • Goście

Napisano 15 luty 2012 - 13:10:51

szok,jak tacy obywatele moga stawac do fotela,co oni prezentuja soba,mialem nie isc na wybory ale w takim przypadku musze sie zerwac z urlopu i zaglosowac na osobe kompetentna,wiarygodna kulturalna itp.czyli sz.p SUBSTYK,bo nie mozna pozwolic aby gownazeria rzadzila solcem,ciekawe jaki maja program(moze walka z alkoholizmem)co w przypadku jednego z pseudokandydatow jest paranoja. nie i jeszcze raz nie dla reszty kandydatow,znam ich i wiem ze nie maja pojecia o rzadzeniu swoim zyciem a co dopiero solcem.mam nadzieje ze solecczanie podzielaja moje uwagi i nie bedzie przypadkowego burmistrza.

#5 ~przedsiębiorca 2~

~przedsiębiorca 2~
  • Goście

Napisano 16 luty 2012 - 10:02:10

Również miałem nie iść na wybory. Jednak tego typu wpisy mocno mnie mobilizują. Z przyjemnością zagłosuję na kandydata, który jest mi nieznany, który nie wpisał się jeszcze swoją twarzą w krajobraz soleckich „elit”. Takie delikatne dobrodziejstwo demokracji.

#6 ~Solec~

~Solec~
  • Goście

Napisano 17 luty 2012 - 09:58:25

Co takiego się stało, że "Porozumienie dla Solca" wystawia aż 2 kandydatów na fotel burmistrza?
Panowie stoją ramię w ramię po lewicy na zdjeciu do wyborów 2010, gdzie kandydowała p.Wysocka
http://mihu.webd.pl/.../index.php?id=5
Jest tam tez p. Pietruszyńska, która bez powodzenia kandydowała na ten sam fotel. "Porozumienie przegrywających wybory" ?

Czy Panowie podzielą się starym dobrym programem wyborczym z 2010 i powstaną 2 "programy w 5 punktach" ?

Całkiem powaznie pisząc to dla mnie jest tylko 2 poważnych kandydatów. Pan Adam ma za mało doświadczenia życiowego, żeby zarządzać gminą. Już nasi młodzi radni pokazali co potrafią, a raczej czego nie potrafią. Stawiam na doświadczenie.

Byle do wyborów.

#7 ~Pan~

~Pan~
  • Goście

Napisano 17 luty 2012 - 12:14:44

Kandydatura Berdysiaka to jakas kpina, ktos kto ma byc burmistrzem zbieral podpisy w sklepie monopolowym.... Rece opadaja. I jak ktos taki mialby reprezentowac nasze miasto, moze gosci z zewnatrz tez by przyjmowal na zeglarskiej i to 24h na dobe przeciez.

DO A.B.:

KOŃCZ WAŚĆ WSTYDU OSZCZĘDŹ

#8 ~solecczanin~

~solecczanin~
  • Goście

Napisano 20 luty 2012 - 19:56:46

Pytania do sztabu p.Substyk:
-czy pani plakaty wyborcze na płocie przedszkola na os. Torunskim (publicznego) są zgodne z ordynacją?
-czy "dobrowolne" podpisy pracowników administracji w gimnazjum (publicznym)pod pani kandydaturą to dobrowolna akcja dyrekcji gimnazjum czy akcja sztabu?
-czy ma pani zgodę na "postawienie" tablicy reklamującej pani kandydaturę na terenie os. Toruńskiego ?

#9 ~Asia S~

~Asia S~
  • Goście

Napisano 21 luty 2012 - 16:36:35

Do Pan. Rzeczywiście zbierał podpisy w sklepie,ale czy jest w tym coś złego? Sama wpisałam się na listę. Pewnie nie jest panu znane jak podpisy zbierane były na panią Substyk. Otóż zbierały je osoby w sposób ściśle związany z gminą i tak dla przykładu pan dyrektor Zbigniew W kazał swoim pracownikom podpisać listę nie pytając czy tego chcą. U moich rodziców na ulicy Toruńskiej pani zbierała podpisy na panią Substyk rozdając rachunki za wodę.Widać że ludzie związani z urzędem boją się o swoje stołki.

#10 ~Rysiu z Klanu~

~Rysiu z Klanu~
  • Goście

Napisano 21 luty 2012 - 19:27:41

Pani W i Pan W "musza" stymulować poglądy polityczne podwładnych - w innych przypadku może czekać na nich wiosenna, zielona łączka - stąd te "apolityczne" zaangażowani :-)

#11 ~kolega Antoniego~

~kolega Antoniego~
  • Goście

Napisano 22 luty 2012 - 09:17:00

Czytając te wpisy chcę zwrósić uwage tylko na doświadczenie kandydatów w zarządzaniu a wniosek sam się wyłoni.
Miastu potrzebna jest kontynuacja polityki poprzedniego Burmistrza ze względu na rozpoczęte już inwestycje,i nowe
wizje rozwoju moga byc za kilka lat.A swoją drogą nowy(a) burmistrz powinien(a) przewietrzyć trochę Ratusz i otoczenie,bo
część personelu zachowuje się jak zasiedziałe "kwoki" co siedzą na gnieżdzie i są nie do ruszenia a tylko dlatego,
że poprzednik miał za "dobre serce ".W ratuszu należy przypomnieć zasadę, żę urzędnik jest dla obywateli a nie
odwrotnie.

#12 ~maniek~

~maniek~
  • Goście

Napisano 23 luty 2012 - 11:58:44

Podobno Pan Rydel nakleił plakaty w miejscu wykupionym przez Pania Substyk. Byla nawet policja. Ktos cos slyszał?

#13 ~Keff~

~Keff~
  • Goście

Napisano 24 luty 2012 - 02:07:43

Tak, ktoś słyszał - z całą pewnością nie nakleił, nie były "wykupione", a wizyta policji też była "przypadkowa".
Wyjaśnienia w ciągu najbliższych dni na stronie http://www.rydel2012.pl/
Zachęcam do głosowania na Marcina, solecczanin

#14 ~Solecczanin~

~Solecczanin~
  • Goście

Napisano 24 luty 2012 - 12:26:24

Jako starszy solecczanin jestem bardzo oburzony to co się wyrabia przed wyborami i jaką się szerzy nienawiść i propaguje kłamstwa . Jadąc wczoraj samochodem i to co zobaczyłem to po prostu mnie oburzyło bo od kiedy można ruszać cudze plakaty przewieszając je niżej i zawieszając swojego kandydata wyżej kiedyś to było karygodne chodzi mi o ludzi którzy wieszali plakaty pana Lucjana Rydel przewieszając niżej pani Teresy Substyk .Czytając plan wyborczy pana Lucjana który znalazłem w skrzynce pocztowej przypomniał mi zaraz czasy PRLu jeśli wstawia się znak orła białego to na dzisiejsze czasy powinien mieć koronę i od kiedy pan Lucjan Rydel jest bezpartyjny.Posty niżej oczerniają panią Substyk jak były zbierane poparcia to może niech się wypowiedzą też ci który zbierali podpisy na pana Rydel i Pana Berdysiaka

#15 ~Ę?!~

~Ę?!~
  • Goście

Napisano 24 luty 2012 - 13:42:35

Wyświetl postUżytkownik Solecczanin dnia 24 luty 2012 - 12:26:24 napisał

Jako starszy solecczanin jestem bardzo oburzony to co się wyrabia przed wyborami i jaką się szerzy nienawiść i propaguje kłamstwa . Jadąc wczoraj samochodem i to co zobaczyłem to po prostu mnie oburzyło bo od kiedy można ruszać cudze plakaty przewieszając je niżej i zawieszając swojego kandydata wyżej kiedyś to było karygodne chodzi mi o ludzi którzy wieszali plakaty pana Lucjana Rydel przewieszając niżej pani Teresy Substyk .Czytając plan wyborczy pana Lucjana który znalazłem w skrzynce pocztowej przypomniał mi zaraz czasy PRLu jeśli wstawia się znak orła białego to na dzisiejsze czasy powinien mieć koronę i od kiedy pan Lucjan Rydel jest bezpartyjny.Posty niżej oczerniają panią Substyk jak były zbierane poparcia to może niech się wypowiedzą też ci który zbierali podpisy na pana Rydel i Pana Berdysiaka

Mam gdzieś Panią Substyk, która w swojej dotychczasowej działalności opierała się na kolesiostwie i znajomościach. Przykład? Dom przy ulicy Bydgoskiej na przeciwko pierwszych bloków. Mieszkający tam do niedawna pan S. bezskutecznie przez kilka lat walczył o remont budynku, za który płacił. Teraz, kiedy został przeprowadzony, w świeżo wyremontowanym budynku został zakwaterowany dyrektor szkoły.

Niech się do rządzenia weźmie ktoś, kto jeszcze "przy korycie" nie był. Zauważ, że nigdzie w mieście nie ma żadnego plakatu Berdysiaka. Pytam się więc JAK zbierane były podpisy na Berdysiaka czy Rydla? Bo osoby odpowiedzialne za zbieranie podpisów na "Miłościwie Nam Panującą" informowały otwarcie, że wpisanie się na listę jednego kandydata powoduje brak możliwości wpisania się na listę popierającą innego pretendenta. I to jest uczciwa zagrywka? Okłamywanie nieświadomych obywateli? Czy lista podstawiana "pod ryj" w przypadku OSiR-u?

#16 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 24 luty 2012 - 16:55:19

I to jest uczciwa zagrywka? Okłamywanie nieświadomych obywateli? Czy lista podstawiana "pod ryj" w przypadku OSiR-u?
a czy jest uczciwe wyłożenie listy na poparcie dla pana Rydla w firmie SOLBET i podpisuj nie masz wyjścia

#17 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 24 luty 2012 - 17:07:19

Wyświetl postUżytkownik Ę?! dnia 24 luty 2012 - 13:42:35 napisał

Mam gdzieś Panią Substyk, która w swojej dotychczasowej działalności opierała się na kolesiostwie i znajomościach. Przykład? Dom przy ulicy Bydgoskiej na przeciwko pierwszych bloków. Mieszkający tam do niedawna pan S. bezskutecznie przez kilka lat walczył o remont budynku, za który płacił. Teraz, kiedy został przeprowadzony, w świeżo wyremontowanym budynku został zakwaterowany dyrektor szkoły.

Niech się do rządzenia weźmie ktoś, kto jeszcze "przy korycie" nie był. Zauważ, że nigdzie w mieście nie ma żadnego plakatu Berdysiaka. Pytam się więc JAK zbierane były podpisy na Berdysiaka czy Rydla? Bo osoby odpowiedzialne za zbieranie podpisów na "Miłościwie Nam Panującą" informowały otwarcie, że wpisanie się na listę jednego kandydata powoduje brak możliwości wpisania się na listę popierającą innego pretendenta. I to jest uczciwa zagrywka? Okłamywanie nieświadomych obywateli? Czy lista podstawiana "pod ryj" w przypadku OSiR-u?
ten pan to może by mieszkał tam dłużej gdyby sam tego budynku nie doprowadził do ruiny ale Ę o czym ty wogóle piszesz weź się lepiej za robotę a nie krytykujesz innych ciekawe czy byłbyś wstanie ciągnąć dalej to wszystko co jest rozpoczęte jakbyś nic o tym nie wiedział jako świeżak do tego są właśnie potrzebne znajomości i kolesiostwo jak to nazywasz a co do zbierania podpisów na jednego pana w sklepie nie będę pisał

#18 ~Ę?!~

~Ę?!~
  • Goście

Napisano 24 luty 2012 - 17:10:43

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 24 luty 2012 - 16:55:19 napisał

I to jest uczciwa zagrywka? Okłamywanie nieświadomych obywateli? Czy lista podstawiana "pod ryj" w przypadku OSiR-u?
a czy jest uczciwe wyłożenie listy na poparcie dla pana Rydla w firmie SOLBET i podpisuj nie masz wyjścia

Oczywiście, że nie jest. Wychodzi więc, że najbardziej uczciwym kandydatem jest Pan Berdysiak, który:
a) Nikomu NIE KAZAŁ podpisywać swojej listy
B) Informował oficjalnie, że istnieje możliwość wpisu na listę kontrkandydata
c) Nie obwiesza miasta plakatami, billboardami
d) Czeka na informacje od mieszkańców, co chcieliby tu w Solcu zmienić i dopiero te prośby uwzględni w swoim programie.

Kampania Berdysiaka jest cicha. Powiedziałbym, że aż ZA CICHA.
(Ale przynajmniej nie czepia się Go nikt, że przewiesza czy niszczy plakaty pozostałej dwójki)

#19 ~Ę?!~

~Ę?!~
  • Goście

Napisano 24 luty 2012 - 17:15:54

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 24 luty 2012 - 17:07:19 napisał

ten pan to może by mieszkał tam dłużej gdyby sam tego budynku nie doprowadził do ruiny ale Ę o czym ty wogóle piszesz weź się lepiej za robotę a nie krytykujesz innych ciekawe czy byłbyś wstanie ciągnąć dalej to wszystko co jest rozpoczęte jakbyś nic o tym nie wiedział jako świeżak do tego są właśnie potrzebne znajomości i kolesiostwo jak to nazywasz a co do zbierania podpisów na jednego pana w sklepie nie będę pisał

Może by mieszkał, może nie, tylko pytanie brzmi dlaczego dopiero po Jego wyprowadzce pojawiły się ekipy remontowe, a w mieście w którym całe mnóstwo biednych ludzi czeka za jakimkolwiek lokalem socjalnym cały dom dostaje jakiś zamiejscowy maestro, który pojawił się w Solcu jako dyrektor nowej szkoły?

Sugerujesz więc, że trzeba tolerować kolesiostwo i znajomości , tym samym trzymając jedną i tą samą ekipę przy korycie , bo nikt inny nie da sobie rady? Antek był dobrym burmistrzem, prawdopodobnie lepszego mieć nie będziemy, ale dajmy spróbować komuś innemu, a nie zarozumiałej Pani Substyk.

#20 ~jestem za a nawet przeciw~

~jestem za a nawet przeciw~
  • Goście

Napisano 24 luty 2012 - 18:17:03

Przypadek OSiR-u nie jest wyjątkiem. Małżonka pana W. nakazała podpisać listę poparcia dla kandydat Substyk pracownikom administracji gimnazjum, w którym "dyrektoruje". Są swiadkowie, są listy jako dowody :-)

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

użytkowników, gości, anonimowych