Czy warto było...?
#1 ~Dendrolog vel temida3~
Napisano 17 luty 2012 - 16:55:40
Były dwa Rządy, które starły się realizować politykę prospołeczną, z ukazaniem Europie, ze
..." my polacy nie gęśi...
To był Rząd olszewskiego( chwilę próbował rządzić, ale nie pozwolili Mu!) i Rząd Kaczyńskiego, który w swoich dobrych pomysłach na gospodarkę, na próbę uniezależnienia się od " kurka putinowskiego", obrał dobry kurs, lecz zatrudnił na I szego z-cę kapitana(...) człowieka nieodpowiedniego... Bo jak my( znający zasady ze Starego testamentu)wiemy, nie można chcieć być sędzią w dzień, a wnocy zakradać się do sąsiada po ( nie ważne, że tylko) drób...
P.S.
Zapomniałem o wyjątkowym( bo maratończyku zarazem) sterniku naszych finansów(!)
jakim był W-ce Premier Kołodko(!)
Jako przedsiebiorca , a przy tym legalista( nie wzorujący się na zawołaniu -b. Premiera J.K. Bieleckiego...)- uważałem i do dziś nie zmieniłem zdania;
ze to On( W-ce Premier rzadu SLD-PSL) miał wizje rozwoju gospodarczego( w ukł. wielości sektorów) Polski(!) , a nie wypełniania dyrektyw konsorcjum " europejczyków"(Sic!).
Panowie z P.O.:
żal mi Waszej niezłomności w latach PRL-u.
Zarówno w l. 1997-2001 ( co najmniej dwu reform - " na wyrost", a więc niepotrzebnych i złych!)
tak i teraz chyba zmarnowaliscie nasze wsparcie...
A szkoda...
Pamiętajcie, że potencjał pomysłów na przypodobanie się "europejczykom" nie powinien być z dziedziny tych;
..." swiętszych od Papieża pomysłów" :-(((
#2 ~To ja~
Napisano 17 luty 2012 - 17:10:31
http://biznes.onet.p...41,1,news-detal
#3 ~Gość~
Napisano 17 luty 2012 - 18:12:54
Użytkownik To ja dnia 17 luty 2012 - 17:10:31 napisał
http://biznes.onet.p...41,1,news-detal
#4 ~Gość~
Napisano 17 luty 2012 - 20:11:21
Użytkownik Dendrolog vel temida3 dnia 17 luty 2012 - 16:55:40 napisał
Były dwa Rządy, które starły się realizować politykę prospołeczną, z ukazaniem Europie, ze
To był Rząd olszewskiego( chwilę próbował rządzić, ale nie pozwolili Mu!) i Rząd Kaczyńskiego, który w swoich dobrych pomysłach na gospodarkę, na próbę uniezależnienia się od " kurka putinowskiego", obrał dobry kurs, lecz zatrudnił na I szego z-cę kapitana(...) człowieka nieodpowiedniego... Bo jak my( znający zasady ze Starego testamentu)wiemy, nie można chcieć być sędzią w dzień, a wnocy zakradać się do sąsiada po ( nie ważne, że tylko) drób...
P.S.
Jako przedsiebiorca , a przy tym legalista( nie wzorujący się na zawołaniu -b. Premiera J.K. Bieleckiego...)- uważałem i do dziś nie zmieniłem zdania;
ze to On( W-ce Premier rzadu SLD-PSL) miał wizje rozwoju gospodarczego( w ukł. wielości sektorów) Polski(!) , a nie wypełniania dyrektyw konsorcjum " europejczyków"(Sic!).
Panowie z P.O.:
Zarówno w l. 1997-2001 ( co najmniej dwu reform - " na wyrost", a więc niepotrzebnych i złych!)
A szkoda...
Pamiętajcie, że potencjał pomysłów na przypodobanie się "europejczykom" nie powinien być z dziedziny tych;
#5 ~c.d.~
Napisano 17 luty 2012 - 20:31:07
Użytkownik Gość dnia 17 luty 2012 - 18:12:54 napisał
Kontynuacji " dojenia" nie było końca. Ale ta afera( " paliwowe przekręty" -przebiła wszyskie...
Wg. PIPP( Polska Izba Paliw Płynnych ) osiagnęła "stan zagrabienia" ze S.P. > 65 mld zł...
Pan Minister( obecnej Koalicji) M. Sawicki - będąc w opozycji( do Rządu Millera; Belki) : stawiał" na ok. 90 mld zł...
Poczytajcie jakich " wytrychów" uzywano, aby ...
(Dz. U. Nr 119 z dnia 28 grudnia 2000 r. - poz. 1259 Dz. U. Nr 29 z dnia 6 kwietnia 2001 r poz. 324 - od 12.04.01, Nr 126 poz. 1388 - od 31.10.01, Nr 135 poz. 1520 - od 10.12.2001
§ 29. 1. W okresie do dnia 31 grudnia 2001 r. zwalnia się od podatku akcyzowego sprzedaż:
>5) oleju napędowego i opałowego, dokonywaną przez producenta tego paliwa na zamówienie:
a) Polskiego Koncernu Naftowego "Orlen" S.A.,
c) Przedsiębiorstwa Usług Morskich "SHIP-SERVICE" S.A.,
d) Porta Baltic Service S.A.,
z przeznaczeniem na zaopatrzenie podmiotów posiadających środki transportu morskiego oraz armatorów rybołówstwa morskiego, w celu zużycia do napędu silników środków transportu morskiego lub jednostek rybołówstwa morskiego tych podmiotów,
2. Zwolnienie, o którym mowa w ust. 1 pkt 4-7, ma zastosowanie w przypadku, gdy do zamówienia zostanie załączone oświadczenie stwierdzające, że zakupione paliwa zostaną zużyte do celów uprawniających zastosowanie zwolnienia podatkowego.
3. Zwolnienie, o którym mowa w ust. 1 pkt 4 i 5, stosuje się również w przypadku importu paliwa lotniczego, paliwa do silników turbospalinowych, oleju napędowego i opałowego, importowanego bezpośrednio przez wymienione podmioty lub na ich pisemne zamówienie; przepis ust. 2 stosuje się odpowiednio.
P.S.
" boltem" podkreśliłem pewną firmę, której prezesem był ???? ;
z b. wysoka osobistoscią ...spokrewniony...
W 2005 r- nawet został aresztowany...
A co się potem stało?
Czy ktoś ma wiedzę?
Pamietam artykuły po aresztowaniu pewnego generała Policji( ze Sląska) , o ....
Czy wiemy ( po latach) jaki był finał - najwiekszego dojenia Budżetu ...?
#6 ~Gość~
Napisano 18 luty 2012 - 06:34:56
Użytkownik c.d. dnia 17 luty 2012 - 20:31:07 napisał
Wg. PIPP( Polska Izba Paliw Płynnych ) osiagnęła "stan zagrabienia" ze S.P. > 65 mld zł...
Pan Minister( obecnej Koalicji) M. Sawicki - będąc w opozycji( do Rządu Millera; Belki) : stawiał" na ok. 90 mld zł...
(Dz. U. Nr 119 z dnia 28 grudnia 2000 r. - poz. 1259 Dz. U. Nr 29 z dnia 6 kwietnia 2001 r poz. 324 - od 12.04.01, Nr 126 poz. 1388 - od 31.10.01, Nr 135 poz. 1520 - od 10.12.2001
§ 29. 1. W okresie do dnia 31 grudnia 2001 r. zwalnia się od podatku akcyzowego sprzedaż:
>5) oleju napędowego i opałowego, dokonywaną przez producenta tego paliwa na zamówienie:
z przeznaczeniem na zaopatrzenie podmiotów posiadających środki transportu morskiego oraz armatorów rybołówstwa morskiego, w celu zużycia do napędu silników środków transportu morskiego lub jednostek rybołówstwa morskiego tych podmiotów,
2. Zwolnienie, o którym mowa w ust. 1 pkt 4-7, ma zastosowanie w przypadku, gdy do zamówienia zostanie załączone oświadczenie stwierdzające, że zakupione paliwa zostaną zużyte do celów uprawniających zastosowanie zwolnienia podatkowego.
3. Zwolnienie, o którym mowa w ust. 1 pkt 4 i 5, stosuje się również w przypadku importu paliwa lotniczego, paliwa do silników turbospalinowych, oleju napędowego i opałowego, importowanego bezpośrednio przez wymienione podmioty lub na ich pisemne zamówienie; przepis ust. 2 stosuje się odpowiednio.
P.S.
A co się potem stało?
Czy ktoś ma wiedzę?
podobno walczyłeś.A byłeś choć internowany?
Czego się Ty dorobiłeś?Widać,że nie udało się i taki jesteś rozgoryczony.
#7 ~Gość~
Napisano 18 luty 2012 - 10:26:43
Użytkownik Gość dnia 18 luty 2012 - 06:34:56 napisał
podobno walczyłeś.A byłeś choć internowany?
Czego się Ty dorobiłeś?Widać,że nie udało się i taki jesteś rozgoryczony.
No to teraz realizuje się na forumach.
#8 ~Gość~
Napisano 18 luty 2012 - 10:46:15
Użytkownik Dendrolog vel temida3 dnia 17 luty 2012 - 16:55:40 napisał
P.S.
Panowie z P.O.:
A szkoda...
http://wtemaciemaci....olebica-smierci
#9 ~Gość~
Napisano 18 luty 2012 - 15:03:16
Użytkownik c.d. dnia 17 luty 2012 - 20:31:07 napisał
P.S.
A co się potem stało?
Czy ktoś ma wiedzę?
http://wiadomosci.on...,wiadomosc.html
#10 ~tioCir sponsories~
Napisano 18 luty 2012 - 15:51:01
#11 ~Temida3 vel Dendrolog~
Napisano 18 luty 2012 - 18:16:54
Użytkownik Gość dnia 18 luty 2012 - 15:03:16 napisał
Będąc kobietą i na Jej miejscu wziąłabym(..>) z Nim ( moze nie rozwód) ale urlop na czas NIEOKREŚLONY już w 1995 r -po zafa.... wyborach.
Bohaterowie " Komu bije dzwon" rzekli by:
..." zafajdam jego m...."...
Po tym jak przegrywając wybory 1995 r , oddał Polskę w ...
I własnie od tamtego przełomu, mielismy " wysyp niecnosci, pazernosci etc...." , o których powyżej!
#12 ~Gość~
#13 ~Gość~
Napisano 18 luty 2012 - 21:48:46
Użytkownik Temida3 vel Dendrolog dnia 18 luty 2012 - 18:16:54 napisał
Bohaterowie " Komu bije dzwon" rzekli by:
..." zafajdam jego m...."...
Po tym jak przegrywając wybory 1995 r , oddał Polskę w ...
I własnie od tamtego przełomu, mielismy " wysyp niecnosci, pazernosci etc...." , o których powyżej!
Niech zbyt wielu z was nie uchodzi za nauczycieli, moi bracia, bo wiecie, iż tym bardziej surowy czeka nas sąd. Wszyscy bowiem często upadamy. Jeśli kto nie grzeszy mową, jest mężem doskonałym, zdolnym utrzymać w ryzach także całe ciało. Jeżeli przeto zakładamy koniom wędzidła do pysków, by nam były posłuszne, to kierujemy całym ich ciałem. Oto nawet okrętom, choć tak są potężne i tak silnymi wichrami miotane, niepozorny ster nadaje taki kierunek, jak odpowiada woli sternika. Tak samo język, mimo że jest małym organem, ma powód do wielkich przechwałek. Oto mały ogień, a jak wielki las podpala. Tak i język jest ogniem, sferą nieprawości. Język jest wśród wszystkich naszych członków tym, co bezcześci całe ciało i sam trawiony ogniem piekielnym rozpala krąg życia. Wszystkie bowiem gatunki zwierząt i ptaków, gadów i stworzeń morskich można ujarzmić i rzeczywiście ujarzmiła je natura ludzka. Języka natomiast nikt z ludzi nie potrafi okiełznać, to zło niestateczne, pełne zabójczego jadu. Przy jego pomocy wielbimy Boga i Ojca i nim przeklinamy ludzi, stworzonych na podobieństwo Boże. Z tych samych ust wychodzi błogosławieństwo i przekleństwo. Tak być nie może, bracia moi."
#14 ~Gość~
Napisano 18 luty 2012 - 22:15:43
Użytkownik tioCir sponsories dnia 18 luty 2012 - 15:51:01 napisał
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
użytkowników, gości, anonimowych

Zgłoś do usunięcia