Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

CIECHOCINEK z dawnych lat...

700 odpowiedzi w tym temacie

#1 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 28 luty 2011 - 12:17:46

macie jakieś stare fajne fotki Ciechocinka-milo było by powspominać..
Dołączona grafika
Basen
Dołączona grafika
Budowa szkoły
Dołączona grafika
dworzec
WSTAWCIE STARE FOTKI-I PODZIELCIE SIĘ HISTORIA STAREGO DOBREGO Ciechocinka.

#2 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 01 marzec 2011 - 20:44:08

Piękna idea oraz odskocznia od tych wszystkich politycznych wojen . Poszukam może też coś znajdę w domowych zakamarkach.Warto by było coś takiego upowszechnić.Inne miasta o znacznie mniejszej randze mają bogatszą bazę ikonograficzną online niż to nasze Uzdrowisko.

#3 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 01 marzec 2011 - 21:51:21

Bardzo fajny temat
wiele miast ma podobny,ale myślę ze w Ciechocinku raczej on nie ma szans ,tu tylko ble,ble i złośliwości i mądrości i kto więcej komu dokopie dziwne miasto i dziwna społeczność.
Tez poszukam fotek.

#4 ~Sonia~

~Sonia~
  • Goście

Napisano 03 marzec 2011 - 17:30:42

fajne!!! mam nadzieję że spotka się z należytym oddźwiękiem

#5 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 22 marzec 2011 - 13:47:26

Pomysł super,gratuluję!

#6 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 31 marzec 2011 - 18:44:04

Taki fajny pomysł i temat , a zainteresowanie małe.Jakoś większe wzajemnym obmawianiem i przysłowiowym szukaniem iły w stgu siana.Pozdrawiam atora pomysłu ,to naprawdę super sprawa.

#7 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 04 kwiecień 2011 - 13:59:25

Aldona nocna niezłe się zna na historii ciechocinka! Super książkę napisała!!

#8 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 04 kwiecień 2011 - 16:42:55

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 04 kwiecień 2011 - 13:59:25 napisał

Pod jakim tytułem? Gdzie ją można kupić?

#9 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 04 kwiecień 2011 - 19:37:37

JAK TU MOŻNA WSTAWIĆ ZDJĘCIE?

#10 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 04 kwiecień 2011 - 21:31:06

Ciehocinek z dawnych lat!

#11 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 05 kwiecień 2011 - 17:15:17

Ach te dawne lata,jak tu było pięknie a jak spokojnie.

#12 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 05 kwiecień 2011 - 19:24:45

Czy coś zostanie z tego poza pocztówkami ?

#13 ~gość~

~gość~
  • Goście

Napisano 05 kwiecień 2011 - 21:17:36

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 04 kwiecień 2011 - 13:59:25 napisał

Wielkoduszna łaskwość Pani Gierkowej, żony posiadacza wielkiej wszechnicy wiedzy historycznej Ciechocinka,
jest tajemnicą wszechwiedzy Pani Aldony Nocnej, która od kilku lat korzystając z księgozbioru śp. Pana
Gierko, ani razu nie zająknęła się, że ma takie zródło wiedzy.
Stąd ( nie ujmując Jej biegłości w operowaniu językiem literacko - historycznym ) znajduje uznanie u np u
w/wym,
który stwierdza,że "Aldona Nocna niezle się zna na historii Ciechocinka".
Dalej też zachwyt "gościa", że "super książkę napisała".
Mając TAKIE unikalne materiały zródłowe równie dobrze ożywiłbym wspomnienia lat minionych, jednakże z
nieodłącznym wskazaniem na korzystanie z materiałów zródłowych o co się prosi elementarna znajomość zasad
publikacji prasowej. Ponieważ śp. Pan Gierko nie może już nic w tej sprawie, to zabiegam o minimum
szacunku dla wielkości Jego dokonań w historii Ciechocinka i nie przypisywać sobie tylko, Jemu należnych
dokonań.

#14 ~MIESZKANKA~

~MIESZKANKA~
  • Goście

Napisano 06 kwiecień 2011 - 06:50:23

Wyświetl postUżytkownik gość dnia 05 kwiecień 2011 - 21:17:36 napisał

Wielkoduszna łaskwość Pani Gierkowej, żony posiadacza wielkiej wszechnicy wiedzy historycznej Ciechocinka,
jest tajemnicą wszechwiedzy Pani Aldony Nocnej, która od kilku lat korzystając z księgozbioru śp. Pana
Gierko, ani razu nie zająknęła się, że ma takie zródło wiedzy.
Stąd ( nie ujmując Jej biegłości w operowaniu językiem literacko - historycznym ) znajduje uznanie u np u
w/wym,
który stwierdza,że "Aldona Nocna niezle się zna na historii Ciechocinka".
Dalej też zachwyt "gościa", że "super książkę napisała".
Mając TAKIE unikalne materiały zródłowe równie dobrze ożywiłbym wspomnienia lat minionych, jednakże z
nieodłącznym wskazaniem na korzystanie z materiałów zródłowych o co się prosi elementarna znajomość zasad
publikacji prasowej. Ponieważ śp. Pan Gierko nie może już nic w tej sprawie, to zabiegam o minimum
szacunku dla wielkości Jego dokonań w historii Ciechocinka i nie przypisywać sobie tylko, Jemu należnych
dokonań.
Z CAŁYM SZACUMKIEM DAL P ŚP WŁODZIMIERZA GERKO I DLA P ANITY GERKO ///GIRREK KOJARZY SIĘ Z INNĄ EPOKĄ ///

#15 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 06 kwiecień 2011 - 09:39:15

Wyświetl postUżytkownik MIESZKANKA dnia 06 kwiecień 2011 - 06:50:23 napisał

Z CAŁYM SZACUMKIEM DAL P ŚP WŁODZIMIERZA GERKO I DLA P ANITY GERKO ///GIRREK KOJARZY SIĘ Z INNĄ EPOKĄ ///
Mnie też Gierek kojarzy się z inną epoką i to dużo lepszą epoką!!!Wtedy i Ciechocinek miał się lepiej.

#16 ~gość~

~gość~
  • Goście

Napisano 06 kwiecień 2011 - 10:29:05

Wyświetl postUżytkownik MIESZKANKA dnia 06 kwiecień 2011 - 06:50:23 napisał

Zapytam, czy warto było tak wcześnie rano zadawać sobie ból, przywoływaniem "pierwszego" z minionej epoki,
aby zwrócić mi uwagę na błąd jaki popełniłem, co z trudem sam sobie mogę wybaczyć.
Pani "MIESZKANKO", wykrzykuje Pani dużymi literami poprawność nazwiska "GERKO", aby dalej podpierając
niesławnym sekretarzem, popełnić swój niezwykle oryginalny błąd ( "GIRREK" ), który jest z gatunku
banalnych, nie mniej wstrząśnięta Pani emocjami nie zapanowała nad klawiaturą.
Licząc się z ewentualnością odzewu na moje zastrzeżenia co do rozległej znajomości historii Ciechocinka przez
Panią Nocną, spodziewałem się odniesienia do faktów, czyli bezgranicznego dostępu do księgozbioru śp.
Pana G E R K O , a nie do błędu niewiele znaczącego dla personifikacji posiadacza skarbnicy wiedzy
historycznej miasta.
W rzeczy samej chodzi o to, że korzystając z materiałów zródłowych należy o tym napisać.
Brak takiej informacji jest uzurpatorstwem do całkowitego autorstwa publikacji, czego świadkami jesteśmy
na łamach "Gazety Pomorskiej".
Dopełnieniem arogancji płynącej z jednego zdania jest przywoływanie sekretarza z minionej niehlubnej epoki
" GIRREK ", aby odwrócić uwagę od istoty faktów.
Liczą się fakty, Pani " MIESZKANKO ", tylko fakty, a nie banalny błąd, który także z Pani udziałem karykaturalnie
obnaża Pani nerwowość reakcji na moją krytykę.
Do rzeczy proszę, do rzeczy, bo historia Pani tego nie wybaczy nie zapominając o śp. Panu GERKO.

#17 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 06 kwiecień 2011 - 10:37:14

Nie wierzę w to że Ciechocinek uzdrowisko o renomie Europejskiej ma przeszłość mniej barwną niż Osięciny

#18 ~MIESZKANKA~

~MIESZKANKA~
  • Goście

Napisano 06 kwiecień 2011 - 15:32:33

Wyświetl postUżytkownik gość dnia 06 kwiecień 2011 - 10:29:05 napisał

Zapytam, czy warto było tak wcześnie rano zadawać sobie ból, przywoływaniem "pierwszego" z minionej epoki,
aby zwrócić mi uwagę na błąd jaki popełniłem, co z trudem sam sobie mogę wybaczyć.
Pani "MIESZKANKO", wykrzykuje Pani dużymi literami poprawność nazwiska "GERKO", aby dalej podpierając
niesławnym sekretarzem, popełnić swój niezwykle oryginalny błąd ( "GIRREK" ), który jest z gatunku
banalnych, nie mniej wstrząśnięta Pani emocjami nie zapanowała nad klawiaturą.
Licząc się z ewentualnością odzewu na moje zastrzeżenia co do rozległej znajomości historii Ciechocinka przez
Panią Nocną, spodziewałem się odniesienia do faktów, czyli bezgranicznego dostępu do księgozbioru śp.
Pana G E R K O , a nie do błędu niewiele znaczącego dla personifikacji posiadacza skarbnicy wiedzy
historycznej miasta.
W rzeczy samej chodzi o to, że korzystając z materiałów zródłowych należy o tym napisać.
Brak takiej informacji jest uzurpatorstwem do całkowitego autorstwa publikacji, czego świadkami jesteśmy
na łamach "Gazety Pomorskiej".
Dopełnieniem arogancji płynącej z jednego zdania jest przywoływanie sekretarza z minionej niehlubnej epoki
" GIRREK ", aby odwrócić uwagę od istoty faktów.
Liczą się fakty, Pani " MIESZKANKO ", tylko fakty, a nie banalny błąd, który także z Pani udziałem karykaturalnie
obnaża Pani nerwowość reakcji na moją krytykę.
Do rzeczy proszę, do rzeczy, bo historia Pani tego nie wybaczy nie zapominając o śp. Panu GERKO.
Drogi Panie nie chciałam Panu nic sugerować ,wiele osób nie zna pisowni tego nazwiska [Gerko] W rozmowie słyszy się Gierko I niech Pan się nie obawia o rozliczanie mnie z historii Jestem urodzoną Ciechocinianką i znam trochę ludzi z tamtej epoki A co do rodziny P Gerków wybaczą mi chowałam się na ich podwórku i szanuję ich do dziś

#19 ~gość~

~gość~
  • Goście

Napisano 06 kwiecień 2011 - 17:06:38

Wyświetl postUżytkownik MIESZKANKA dnia 06 kwiecień 2011 - 15:32:33 napisał

Drogi Panie nie chciałam Panu nic sugerować ,wiele osób nie zna pisowni tego nazwiska [Gerko] W rozmowie słyszy się Gierko I niech Pan się nie obawia o rozliczanie mnie z historii Jestem urodzoną Ciechocinianką i znam trochę ludzi z tamtej epoki A co do rodziny P Gerków wybaczą mi chowałam się na ich podwórku i szanuję ich do dziś
Do Pani, "MIESZKANKA" -
Aby nie zamęczać się przekonywaniem do czegoś co jest oczywistością skłonny jestem do zakończenia tego wątku,
i w dalszym ciągu liczę jednak na właściwą adresatkę moich spostrzeżeń ( Pani Aldona Nocna ), która ma
sposobność napisać coś od siebie w poruszonym temacie.

#20 ~gość~

~gość~
  • Goście

Napisano 06 kwiecień 2011 - 17:35:20

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 06 kwiecień 2011 - 09:39:15 napisał

Mnie też Gierek kojarzy się z inną epoką i to dużo lepszą epoką!!!Wtedy i Ciechocinek miał się lepiej.

A ty "gościu", gdzie się jeszcze uchowałeś mając takie stare spruchniałe poglądy, które określają
dzisiejszych ideologicznych betonowych złamasów.
To ty jesteś opoką minionej epoki i jak dinozaur wkrótce skruszejesz jak zakąskowy śledzik marynowany.
Jeżeli byłeś jednym z sekretarzyków zdyskredytowanej partii zmanipulowanej przez moskiewski ośrodek zła
to twoja nostalgia stała się twoją b.ciężką nieuleczalną chorobą.
Proszę nie ciągnij dalej o minionej epoce bo nie o tym jest temat tutejszej dyskusji.
To nie zebranie partyjne towarzyszu!!!!.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

użytkowników, gości, anonimowych