Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

Belfer pracuje mało, a zarabia całkiem sporo :: zobacz komentowany artykuł

5 odpowiedzi w tym temacie

#1 ~Nauczyciel~

~Nauczyciel~
  • Goście

Napisano 23 wrzesień 2011 - 08:52:09

Tak! Chcę! Dajcie mi 40 h tydzień pracy!

Dajcie mi 40 h tydzień pracy i wystrzelcie w kosmos raz na zawsze kartę nauczyciela..... Będę naprawdę szczęśliwy, obiecuję!!.

Będę sobie pracował od 8:00 – 16:00.

Odbierzcie mi wychowawstwo i sami sobie wychowajcie swoje poryte bachory! Nie będę musiał trzaskać się z tym, co wyście im spieprzyli w życiu goniąc za złotówami!.
Nie będę ustami wychowanków musiał wysłuchiwać waszego domowego słownika, o przemocy, alkoholizmie rodziców!
Nie będę musiał wąchać smrodów waszych milusińskich, którym dotąd nie wytłumaczyliście jak obsługiwać mydło, ręcznik, szczoteczkę do zębów, zmieniać bieliznę…
Nie będzie mnie nic obchodziła ciągle pijana mamusia i tatuś oraz wysłuchiwanie związanego z tym płaczu waszych dzieci! Nie!

Odbierzcie mi te ferie i wakacje, bo chcę wolne mieć wtedy, gdy będzie odpowiadało mojej rodzinie. Tak jak wy chcę korzystać z tanich ofert posezonowych.

I żadnych też telefonów „w sprawie dziecka” po godzinach pracy!! Wali mnie to!! Mój czas!

Szkolenia i kursy, rady, zebrania, wypisywanie ocen, świadectw i inne zawracanie doopy nie po lekcjach, ale w godzinach pracy, a jak nie to nadgodziny proszę.

Na konkursy przedmiotowe sami sobie z dziećmi jedźcie.

Dyskoteki, wycieczki i wszelkie imprezy integracyjne proszę do 16:00 za późniejsze proszę o wypłatę nadgodzin i stosowne dodatki za szkodliwość... W swoich firmach za brak dopłaty lecicie do PIP albo waszych związkowców...

Chcę pracować do 65 roku życia, tylko płaćcie mi za 40 godzin!

Za kilkudniowe wycieczki płaćcie delegację, nadgodziny, rozłąkę z rodziną, opłaćcie dodatkowych opiekunów, bo podczas wycieczki autokarem kierowcy się zmieniają, co 10 godzin… Ja też chcę!
Kupcie mi komputer, podręczniki, foliogramy, doposażcie pracownię, bo to, czego się w niej dorobiłem zabieram do domu, bo moje!!

Nauczyciel, 23.09.2011

Ktoś zręcznie manipuluje kampanią wyborczą.
Używając prostej socjotechniki odgrzewa stary temat by odciągnąć wyborców od spaskudzonych programów wyborczych...
Skutkiem będzie ponowny wybór obecnego bałaganu...

#2 ~kovalenko~

~kovalenko~
  • Goście

Napisano 23 wrzesień 2011 - 13:18:34

też widzę, że czasem wybiera się niektóre zawody jako takie do bicia i pokazywania, że proszę "nauczyciel leń".

tak jest z nauczycielami, lekarzami, adwokatami, przedstawicielami handlowymi... pracuje w sprzedazy 15 lat i rzadko czytam pozytywny artykuł o tym, że to dobra i wartościowa praca i przy tym można w niej sporo zarobić, dziennikarze powtarzają tylko slogany "że jest ciężko", "że wciskanie kitu", "że marne pieniądze" itp.

tak samo jest z nauczycielami, zapomina się, że ta praca wymaga wysiłku, dużo pracy i przede wszystkim koncentracji, a częściej pisze się o "długich wakacjach", "przerwach świątecznych" i "krótkim tygodniu pracy"... a to nieprawda

#3 ~Jagoda~

~Jagoda~
  • Goście

Napisano 23 wrzesień 2011 - 17:25:17

Oj, uwielbiamy wytykać innym ich zarobki czy czas pracy. Taki sport narodowy Polaków. Bo to przecież my jesteśmy tacy biedni, zapracowani i niedoceniani. Ale za to inni... Ci to mają dobrze! I co chwilkę czyta się i słyszy, że nauczyciel to tylko 18 godzin, że pani w sklepie to tylko od 8.00 do 16.00, że lekarz to przyjdzie, posiedzi i pójdzie, że drogowcy to pracują w systemie: jeden przy łopacie a inni patrzą, że górnikówi to ciągle mało (bo tak fajnie, nawiasem mówiąc, jest pod ziemią, gdy nad głową kilka kilometrów skał i ziemi), że urzędnik to tylko siedzi i kawkę popija, że... No właśnie. Jeszcze by tak długo można. A ja dorzucę swoje "trzy grosze". Tak siedzę sobie i myślę, że jeszcze żaden dziennikarz nie napisał o... dziennikarzu. A to przecież, pomyślcie Państwo sami, dopiero jest zawód! Taki dobry. doświadczony redaktor to przecież artykulik wysmaży w ciągu godziny. Bo to w 15 minut wymyśli, w pół godziny napisze i jeszcze kwadrans na korektę zostanie! A potem? A potem to już cały dzień wolny. Tylko czy taka jest rzeczywistość nauczycielu, ekspedientko, lekarzu, dziennikarzu? Nie wiem. I mam do tego prawo. Poza własną profesją nie znam się na żadnym innym zawodzie i nie uzurpuję sobie prawa do wytykania cudzych zarobków ani czasu i organizacji pracy. I tylko tak w głębi sumienia coś mi puka mówiąc, że skoro w mojej pracy nie jest tak łatwo i "pieniężnie" - to może inni też mają swoje kłopoty i wcale im nie jest lepiej! A stare porzekadło mówi przecież, że "papier wszystko przyjmie"

#4 ~Jaro~

~Jaro~
  • Goście

Napisano 23 wrzesień 2011 - 19:56:40

Zastanawia mnie tylko jedno,skoro nauczyciel tak mało zarabia nieadekwatnie do własnego widzi mi się,dlaczego nie zmieni pracy na inną?.

#5 ~BuBu~

~BuBu~
  • Goście

Napisano 25 wrzesień 2011 - 12:12:40

I żaden nauczyciel (prawie żaden) nie zostanie ani chwili dłużej bez zapłaty! Jedynie młodzi zostają aby np. troszkę popracować z dziećmi, coś zorganizować. A starzy (stażem) mają wszystko i wszystkich w d.... Szybko lekcje, reszta zadane do domu i .... myk, już ich nie ma. I nie oszukujmy się. Wszelkie dokształcanie im się opłaca bo za to dostają dodatki i premie. I nie chodzi mi o to, że zarabiają nie wiadomo jakie kokosy ale, że za te godziny pracy to zarabiają sporo. I jakoś nikt nie podaje i żaden nauczyciel się nie chwali ile dostaje dodatków, premii, czy jak to zwać.

#6 ~młody nauczyciel~

~młody nauczyciel~
  • Goście

Napisano 16 październik 2011 - 22:53:40

Wyświetl postUżytkownik BuBu dnia 25 wrzesień 2011 - 12:12:40 napisał

I żaden nauczyciel (prawie żaden) nie zostanie ani chwili dłużej bez zapłaty! Jedynie młodzi zostają aby np. troszkę popracować z dziećmi, coś zorganizować. A starzy (stażem) mają wszystko i wszystkich w d.... Szybko lekcje, reszta zadane do domu i .... myk, już ich nie ma. I nie oszukujmy się. Wszelkie dokształcanie im się opłaca bo za to dostają dodatki i premie. I nie chodzi mi o to, że zarabiają nie wiadomo jakie kokosy ale, że za te godziny pracy to zarabiają sporo. I jakoś nikt nie podaje i żaden nauczyciel się nie chwali ile dostaje dodatków, premii, czy jak to zwać.
BuBu Ty masz rzeczywiście rewelacyjne wiadomości na temat pracy i zarobków nauczycieli - a to,że 14.10 to dzień wolny, a to ,że za dokształcanie -dodatki, premie -koniecznie podaj źródło tych rewelacji, bo czuje się wykorzystywany." za te godziny pracy zarabiają sporo" Za jakie godziny pracy ? Tu też masz jakieś rewelacje?

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

użytkowników, gości, anonimowych