Wybory 2010 Unisław
|
![]() ![]() |
Wybory 2010 Unisław
|
| ~lokalny patriota~ |
11.11.2009, 19:12:21
Wpis
|
|
Goście |
Witam
Prawda jest taka, że za rok wybory. Czy macie juz jakieś swoje typy na nowego wójta w Unisławiu. Kto nim powinien zostać? Czy czas na radykalne zmiany? |
|
|
|
| ~plecak10~ |
11.11.2009, 22:24:15
Wpis
|
|
Goście |
Czas zastanowić się szanowni Państwo co dalej z tą biedną mieściną.
W przyszłym roku wybory, zatem należało by popatrzeć na bieżącą kadencję zarówno radnych jak i wójta. Pomyśleć i przedyskutować kogo wybrać a kogo wybierać ponownie nie należy. Jeżeli znacie dobrych kandydatów na radnych lub na wójta piszcie i proponujcie. Jeżeli macie spostrzeżenia co do obecnych radnych i wójta piszcie również. |
|
|
|
| ~oświatowiec~ |
12.11.2009, 13:17:07
Wpis
|
|
Goście |
Czas zastanowić się szanowni Państwo co dalej z tą biedną mieściną. W przyszłym roku wybory, zatem należało by popatrzeć na bieżącą kadencję zarówno radnych jak i wójta. Pomyśleć i przedyskutować kogo wybrać a kogo wybierać ponownie nie należy. Jeżeli znacie dobrych kandydatów na radnych lub na wójta piszcie i proponujcie. Jeżeli macie spostrzeżenia co do obecnych radnych i wójta piszcie również. |
|
|
|
| ~oświatowiec~ |
12.11.2009, 13:21:19
Wpis
|
|
Goście |
Jeszcze 15 lczy 20 lat temu Unisław był niekwestionowanym liderem regionu. Miejscowość aspirująca do statusu miasta. Dzisiaj szary ogon patrząc choćby na sąsiadów Dąbrowe, Łubiankę czy Kijewo zostaliśmy daleko w tyle - zatem wnioski nasówają się same.
|
|
|
|
17.11.2009, 08:38:49
Wpis
|
|
Nowy![]() Grupa: Użytkownicy Wpisów: 1 Dołączył: 17.11.2009 Nr użytkownika: 2855 |
Jestem zdecydowanym przeciwnikiem wyboru na stanowisko wójta gminy Unisław obecnego wójta. Uważam że jest on osobą praktycznie nieaktywną działającą rutynowo w złym tego słowa znaczeniu, niereformowalną a tym samym nierozwojową oraz mało ambitną. Wymieniłbym jeszcze szereg innych negatywnych ocen, które potwierdzały by moje przekonanie , lecz juz te podane wyżej przeze mnie opinie prowadzą do faktu, że ogólnie gmina Unisław jest na szarym końcu pod każdym względem w województwie kujawsko-pomorskim.
Nowo wybrany wójt powienien być przede wszystkim odpowiednio wyedukowany co do pozyskiwania środków unijnych na rozwój gminy, mieć w tym kierunku doświadczenie praktyczne, powinien cechować sie ambicją, pracowitością i nowym spojrzeniem na rzeczywistość jaka istnieje w gminie,powiecie, województwie, kraju i w całej Unii Europejskiej. Powinien równiez znac teoretycznie, a w szczególności praktycznie zasady pracy samorządowej. Według mojego rozeznania dwie, trzy osoby odpowiadają podanym przeze mnie cechom, a jako głównego kandydata rekomenduję z czystym sumieniem wszystkim mieszkańcom naszej gminy pana Jakuba Danielewicza obecnie bardzo dobrze działającego w Radzie Powiatu. |
|
|
|
| ~LOKALNY~ |
17.11.2009, 22:15:49
Wpis
|
|
Goście |
Zgodzam się w 90% z przedmówcą. W Unisławiu potrzebny jest jednak dobry i mobilny gospodarz a nie przedłużenie jednej czy drugiej partii politycznej. Jaskółki ćwierkają o kilku osobach i kilka z nich jest faktycznie godnych uwagi, jednak pewne jest, że nie może to być osoba jak w tym przypaku powiązana silnie partyjnie.
|
|
|
|
| ~kajak~ |
18.11.2009, 12:55:38
Wpis
|
|
Goście |
Uważam, że przynależność partyjana, powiązania i sympatie polityczne w wyborach w takiej skali nie mają żadnego znaczenia. Głosować będziemy na człowieka, a nie jego sympatie. Potrzebny jest dobry gospodarz.
|
|
|
|
| ~Gość~ |
18.11.2009, 17:04:59
Wpis
|
|
Goście |
Oddamy Wam naszego z gminy Chełmża. Co jak co ale Kopiec będziecie mieli jak w banku
|
|
|
|
| ~KIER~ |
20.11.2009, 21:10:27
Wpis
|
|
Goście |
Oczywiście źe przynależność partyjna w takich wyborach nie ma żadnego znaczenia, zgadzam się, że głosujemy na człowieka a nie na partię. Znam wielu wójtów, którzy mają "legitymację partyjną" a Gminy, w których są włodarzami rewelacyjnie prosperują.
|
|
|
|
| ~leem~ |
21.11.2009, 14:11:30
Wpis
|
|
Goście |
Wcześnie zaczynacie dyskusję na ten temat ale to dobrze. Moim zdaniem wystarczy aby Wójt wziął się wreszcie za normalną robotę, a tak nie jest i już w tej kadencji nie będzie. "Gdy kota nie ma myszy harcują" - cały personel UG do galopu i będzie dużo lepiej. Nie spodziewajmy się, że pojawi się cudotwórca i jednym pociągnięciem różczki odmieni naszą gminę. Zmiany są jednak konieczne, bo aktualny marazm jest rozbrajający. Najgorsze dla mnie jest "utrącanie" wszelkich inicjatyw i ludzi aktywnych z powodów uporu i "klap na oczach" Naszych włodarzy a przede wszystkim Wójta.
|
|
|
|
| ~Gość~ |
27.11.2009, 18:38:02
Wpis
|
|
Goście |
Podam Wam listę osób o których słyszałem, że mają zamiar startować w wyborach na stanowisko wójta:
jednakże nie są to informację z pierwszej ręki zatem należy podejć do listy z pena tolerancją/; Wiesław Kamiński Roman Misiaszek Beata Krzemińska Mariusz Bartkowski Jakub Danielewicz Maria Pałucka ...... Tomaszewski czy znacie może inne nazwiska? |
|
|
|
| ~pijak~ |
7.01.2010, 14:40:19
Wpis
|
|
Goście |
co do kandydatur na ójta w Unisławiu, to żaden "gołębiarz" nie może być!!!Tomaszewski jest nie przygotowany zawodowo, bez "jaj". Mamy na naszym terenie wykształconych ludzi, w kierunku samorządowców, więc sie zdecydujcie np. na Pana Kamińskiego lub podobnych. Jakiś Danielewicz , no cóz , a co on reprezentuje?Nowy Wójt powinien byc w miarę młody, energiczny,no i nie z Grzybna!!!!
|
|
|
|
| ~monte_verdi~ |
7.01.2010, 20:15:08
Wpis
|
|
Goście |
a słyszeliscie o tym nauczycielu Majewskim, ktoryy tez jest radnym? podobno daje wojtowi popalic na sesjach, koniec koncow i tak wybierzecie Misiszka chocbyscie nie wiadomo jk na niego wyzywali tak jest co wybory
|
|
|
|
| ~sceptyk_b~ |
14.01.2010, 17:08:30
Wpis
|
|
Goście |
Majewski? Z nauczycieli Bartkowski lepszy, przynajmniej z chórem ma wyniki. I bractwo historyczne, które tyle projektów wygrało. Zgadzam się też z przedmówcą, że Unisław i tak spowrotem wybierze Misiaszka.
|
|
|
|
| ~~ada~~ |
29.01.2010, 02:15:14
Wpis
|
|
Goście |
Dnielewicz na wójta- facet na poziomie
|
|
|
|
| ~Gość~ |
30.01.2010, 00:43:29
Wpis
|
|
Goście |
Ja słyszałem o takm nauczycielu - był moim wychowawcą.
NIECH ŚLEPY LOS BRONI UNISŁAW PRZED NIM I JEGO KOMPLEKSAMI |
|
|
|
| ~Gość~ |
1.02.2010, 08:27:35
Wpis
|
|
Goście |
Moim zdaniem jedyny w miarę rozsżdny kandydat z tej listy wspaniałych to Bartkowski. Ale jedno jest pewne - Każdy z nich chyba lepszy niż obency wójt. No może poza Krzemińską!!!.
|
|
|
|
| ~mobilny?~ |
1.02.2010, 10:25:08
Wpis
|
|
Goście |
To który jest taki zakompleksiony? Majewski czy Bartkowski? Bo ja mam wrażenie, że obaj. I cięzko uznać który bardziej. Zgadzam się że koniec końców i tak wybierzecie Misiaszka
|
|
|
|
| ~unislawianka~ |
1.02.2010, 10:52:17
Wpis
|
|
Goście |
Żadnego nauczyciela!!! Niech zaczną porządnie uczyc dzieci i młodzież. Bartkowski ze swoimi wyzwiskami niech dalej macha przed chórem / nie pamiętam nazwy/.
|
|
|
|
| ~autentyk~ |
1.02.2010, 16:26:25
Wpis
|
|
Goście |
Szanowni forumowicze!!!
Czytając cały ten wątek od początku miałem wrażenie, że w końcu kulturalni ludzie zaczynają pisać coś poważnego i na poważnie. Ale jak widać nie trwało to długo. Zaraz jakiś anonimowy internauta, zaczyna wypisywać inwektywy i oszczerstwa i z fajnego wątku wkraczamy na byle jaką przepychankę ludzi, których jedynym atutem jest anonimowość. Znajdżcie sobie coś na wp i tam dajcie upust czemuś czego osobiście nie rozumię. A co do wyborów to nie wiem, czy to już ostateczna lista ludzi, z których będziemy wybierać, mysle, że wyłoni się jeszcze jakiś "czarny koń" tych wyborów. Pewne jest jedno nie można patrzeć na ludzi w powyższy sposób, że ten nauczyciel a tamten patyjny. Oceniajcie ludzi po tym, co o nich wiemy. Zgadzam się z tymi przedmówcami, którzy widzą, że te rządy (mam tu na myśli p. Misiaszka) do niczego dobrego nie prowadzą. Czas zmianę pokoleń. Dal mnie na tej liście tylko dwa rozsądne nazwiska : Bartkowski i Danielewicz. |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.03.2010 - 20:54 |
Portal www.pomorska.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez internautów. Więcej informacji w regulaminie forum.
Media Regionalne sp. z o. o. zastrzega, że dalsze rozpowszechnianie materiałów opublikowanych w portalu www.pomorska.pl jest zabronione bez zachowania warunków korzystania z treści. Podstawa prawna: art. 25 ust. 1 pkt 1 b ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Wszelkie prawa zastrzeżone. Media Regionalne sp. z o.o. w Warszawie. 2001-2009.