Gazeta Pomorska
 1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
Obwodnica Golubia-Dobrzynia juś niedługo.
~Gość~
wpis 16.01.2010, 13:49:11
Wpis #1
Goście

Na spotkaniu Noworocznym samorządowców Powiatu, z ust Marszałka naszego Województwa, P. Całbeckiego, padło potwierdzenie, publiczne, tego co mówił wcześniej Tasarz, że w najbliższym czasie ruszy budowa obwodnicy G-D. Oby tak się stało. Z mojej wiedzy wynika, że podpisanie umowy na budowę ma nastąpić wiosną tego roku. Po kilkudziesięciu latach pustej gadaniny wreszcie jakiś konkret. Czy wiadomo na kiedy jest planowane rozpoczęcie prac budowlanych , a na kiedy zakończenie?
Go to the top of the pageraport

+Quote Post
~Gość~
wpis 16.01.2010, 15:19:09
Wpis #2
Goście

Jeżeli z takim małym mostkiem na Szosie Rypińskiej drogowcy nie potrafią sobie poradzić to aż strach myśleć jak długo będzie trwała budowa mostu przez Drwęce no i ciekawe jak szybko miastu uda się wykupić teren pod planowaną obwodnice?

+Quote Post
~Gość~
wpis 16.01.2010, 15:43:58
Wpis #3
Goście

Kiedy to zmieniło nazwę ze "średnicówki" na "obwodnica"?

+Quote Post
~Gość~
wpis 16.01.2010, 18:04:05
Wpis #4
Goście

CYTAT(Gość @ 16.01.2010, 15:43:58) *
Kiedy to zmieniło nazwę ze "średnicówki" na "obwodnica"?

A jakie to ma znaczenie dla kierowców, dla wyprowadzenia ruchu z centrum miasta?

+Quote Post
~Gość~
wpis 16.01.2010, 18:38:14
Wpis #5
Goście

A wiecie może gdzie będzie ona przebiegała?? bo wersji jest wiele

+Quote Post
~:(~
wpis 16.01.2010, 18:39:18
Wpis #6
Goście

CYTAT(Gość @ 16.01.2010, 18:04:05) *
A jakie to ma znaczenie dla kierowców, dla wyprowadzenia ruchu z centrum miasta?

Ano takie, że zawsze się można przyczepić sad.gif Jak już nie ma do czego - to do nazwy. Jak ktoś chce psa uderzyć, zawsze kij znajdzie, nie znasz tego???

+Quote Post
~Gość~
wpis 16.01.2010, 19:24:42
Wpis #7
Goście

Już to kiedyś było mówione. Z mojej wiedzy to obwodnica pobiegnie z ul. PTTK w dół nowo wybudowanym mostem przez Drwęcę i na Szosę Rypińską wyjdzie ul. Twardowskiego, koło PUPu, a następnie do ul. Sokołowskiej w okolicy targowisk, a dalej do Lipnowskie za strażą nad rz. Ruziec.

+Quote Post
~bog~
wpis 18.01.2010, 12:09:40
Wpis #8
Goście

CYTAT(Gość @ 16.01.2010, 19:24:42) *
Już to kiedyś było mówione. Z mojej wiedzy to obwodnica pobiegnie z ul. PTTK w dół nowo wybudowanym mostem przez Drwęcę i na Szosę Rypińską wyjdzie ul. Twardowskiego, koło PUPu, a następnie do ul. Sokołowskiej w okolicy targowisk, a dalej do Lipnowskie za strażą nad rz. Ruziec.

Trzymam za tę inwestycję kciuki. A gdy już będzie, to koniecznie dla ciężkich samochodów musi być zakaz wjazdu na dzisiejszą Hallera, no chyba że dostawa.

+Quote Post
~Gość~
wpis 21.01.2010, 21:14:16
Wpis #9
Goście

Ja tez mam nadzieję, ze ta obwodnica juś niedługo będzie.

+Quote Post
~Gość~
wpis 22.01.2010, 22:20:26
Wpis #10
Goście

CYTAT(Gość @ 21.01.2010, 21:14:16) *
Ja tez mam nadzieję, ze ta obwodnica juś niedługo będzie.

Widziałem TVK jak marszałek województwa sam mówił o budowie obwodnicy G-D, więc to jest prawda. Jeśli tak, to będzie super.

+Quote Post
~Gość~
wpis 23.01.2010, 00:00:59
Wpis #11
Goście

CYTAT(Gość @ 22.01.2010, 22:20:26) *
Widziałem TVK jak marszałek województwa sam mówił o budowie obwodnicy G-D, więc to jest prawda. Jeśli tak, to będzie super.

A ja tam im ni wierzę. Moż to wszystko pod wybory?

+Quote Post
~Gość~
wpis 23.01.2010, 01:00:47
Wpis #12
Goście

CYTAT(Gość @ 23.01.2010, 00:00:59) *
A ja tam im ni wierzę. Moż to wszystko pod wybory?

A może jesteś człowiekiem małej wiary? Pożyjemy, zobaczymy. Ja wierzę, że Marszałek i Burmistrz nie rzucaliby słów na wiatr.

+Quote Post
~droga~
wpis 23.01.2010, 08:46:50
Wpis #13
Goście

CYTAT(:( @ 16.01.2010, 18:39:18) *
Ano takie, że zawsze się można przyczepić sad.gif Jak już nie ma do czego - to do nazwy. Jak ktoś chce psa uderzyć, zawsze kij znajdzie, nie znasz tego???

Kolego. Obwodnica to droga, która omija miasto. Średnicówka to droga przecinająca miasto, by szybciej z niego wyjecać. Poza tym czym Wy się podniecacie. Jest rok wyborczy. Na radnych sejmiku też głosujemy, to zaczynają punktować. Poza tym sama procedura poprzedzająca budowę trwa wieki. Popatrm,y ma obweonicę Kowalewa. o którą walczą od lat. Spójrzmy na obwodnicę Wąbrzeźna, która kosztowała grube miliony. Nawet jeśli sięgniemy po środki z zewnątrz to skąd weżniemy na wkład własny??? Przypominam, że niedawno upadła sprawa sprzedaży PEC i trzeba będzie szukać pieniędzy z innych źródeł.

+Quote Post
~Gość~
wpis 23.01.2010, 12:05:42
Wpis #14
Goście

CYTAT(droga @ 23.01.2010, 08:46:50) *
Kolego. Obwodnica to droga, która omija miasto. Średnicówka to droga przecinająca miasto, by szybciej z niego wyjecać. Poza tym czym Wy się podniecacie. Jest rok wyborczy. Na radnych sejmiku też głosujemy, to zaczynają punktować. Poza tym sama procedura poprzedzająca budowę trwa wieki. Popatrm,y ma obweonicę Kowalewa. o którą walczą od lat. Spójrzmy na obwodnicę Wąbrzeźna, która kosztowała grube miliony. Nawet jeśli sięgniemy po środki z zewnątrz to skąd weżniemy na wkład własny??? Przypominam, że niedawno upadła sprawa sprzedaży PEC i trzeba będzie szukać pieniędzy z innych źródeł.

To, że jest rok wyborczy, tylko uwiarygadnia sprawę. Mi tam obojetnie z jakiej motywacji powstanie obwodnica, byle powstała. I jeśli będzie to za sprawa Całbeckiego i Tasarza, to nawet chociażby za to, oddam na nich głos. Ty tak piszesz, jakbyś nie chciał tej obwodnicy. Ze nazwa nie ta, że rok wyborczy, a Kowalewo to długo, Wąbrzeżno dużo pieniędzy... To wszystko zgoda, ale więcej optymizmu . To tylko świadczy o tym, że sprawa nie jest łatwa, jak niektórzy mówią ,że tak jest. Podpiszą umowę, zastrzegą w niej terminy i podział finansowania, ustalą kary za nie wywiązanie się stron z umowy, to już bęzie konkret. A z tego co wiem Kowalewo wytycza trasę, m y ją już mamy. Coś czuję, że to G-D wcześniej rozpocznie swą budowę. Czemu tak niektórzy się zachwycali, że kowalewo zaczyna dyskutować o obwodnicy? Jak wytykali ,że my nie. Gdy jest informacja wiarygodna, że wiosną tego roku będzie podpisana umowa na budowę, to jakby niektórym nie w smak. Tak przynajmniej odebrałem wpis 'drogiego". Jeśli się mylę, to prze[praszam.

+Quote Post
~Gość~
wpis 23.01.2010, 12:37:51
Wpis #15
Goście

ha ha piękne hasło wyborcze z tą obwodnicą, wprawdzie mocniejsze niż oklepane hasło z basenem, bo w to po ośmiu latach obietnic już nikt nie wierzy więc obwodnica króluje nam po raz pierwszy i tak może znowu się uda dwie kadencje na haśle obwodnicy pociągnąć biggrin.gif gratuluje poczucia humoru

+Quote Post
~Gość~
wpis 23.01.2010, 12:59:38
Wpis #16
Goście

CYTAT(Gość @ 16.01.2010, 19:24:42) *

Czekam na podpisanie umowy. Mam nadzieję, że dojdzie do skutku. A że to kosztowna inwestycja, to wiadomo, więc rozumię, że realizacja trochę potrwa, ale w umowie powini być przedstawiony harmonogram prac, aby wszyscy mogli widzieć co , gdzie i kiedy.

+Quote Post
~Gość~
wpis 23.01.2010, 13:34:03
Wpis #17
Goście

CYTAT(Gość @ 23.01.2010, 12:37:51) *
ha ha piękne hasło wyborcze z tą obwodnicą, wprawdzie mocniejsze niż oklepane hasło z basenem, bo w to po ośmiu latach obietnic już nikt nie wierzy więc obwodnica króluje nam po raz pierwszy i tak może znowu się uda dwie kadencje na haśle obwodnicy pociągnąć biggrin.gif gratuluje poczucia humoru

Tasarz ma nowe hasło wyborcze obwodnica. Ja mu nie wierzę przed wyborami PO obieca wszystko bo poparcie spada. A jaka jest pewność, że ten marszałek co obiecał to po tegorocznych wyborach będzie marszałkiem nadal. Miał razem z Tasarzem całą kadencję na rozpoczęcie reaizacji ( czasu było tyle,że mogli ją już wybudować) a teraz pod konieć kadencji to niech nie obiecują gruszek na wierzbie.

Najpierw osiołek a teraz obwodnica PANIE BURMISTRZU WSTYD GADAĆ TAKIE GŁUPOTY

+Quote Post
~radny~
wpis 23.01.2010, 19:54:40
Wpis #18
Goście

CYTAT(Gość @ 23.01.2010, 12:59:38) *
Czekam na podpisanie umowy. Mam nadzieję, że dojdzie do skutku. A że to kosztowna inwestycja, to wiadomo, więc rozumię, że realizacja trochę potrwa, ale w umowie powini być przedstawiony harmonogram prac, aby wszyscy mogli widzieć co , gdzie i kiedy.

Wiem, że prac wykonawcze, budowa, już w przyszłym roku. W tym przygotowanie projektów wykonawczych.

+Quote Post
~ziut~
wpis 23.01.2010, 20:00:15
Wpis #19
Goście

CYTAT(Gość @ 23.01.2010, 12:05:42) *
To, że jest rok wyborczy, tylko uwiarygadnia sprawę. Mi tam obojetnie z jakiej motywacji powstanie obwodnica, byle powstała. I jeśli będzie to za sprawa Całbeckiego i Tasarza, to nawet chociażby za to, oddam na nich głos. Ty tak piszesz, jakbyś nie chciał tej obwodnicy. Ze nazwa nie ta, że rok wyborczy, a Kowalewo to długo, Wąbrzeżno dużo pieniędzy... To wszystko zgoda, ale więcej optymizmu . To tylko świadczy o tym, że sprawa nie jest łatwa, jak niektórzy mówią ,że tak jest. Podpiszą umowę, zastrzegą w niej terminy i podział finansowania, ustalą kary za nie wywiązanie się stron z umowy, to już bęzie konkret. A z tego co wiem Kowalewo wytycza trasę, m y ją już mamy. Coś czuję, że to G-D wcześniej rozpocznie swą budowę. Czemu tak niektórzy się zachwycali, że kowalewo zaczyna dyskutować o obwodnicy? Jak wytykali ,że my nie. Gdy jest informacja wiarygodna, że wiosną tego roku będzie podpisana umowa na budowę, to jakby niektórym nie w smak. Tak przynajmniej odebrałem wpis 'drogiego". Jeśli się mylę, to prze[praszam.

Nie startuję i sukces Tasarza w sprawie obwodnicy, będzie i moim sukcesem. A gdyby władze samorządowe miały się zmienić, np. w województwie, to UMOWY zawierają Urzędy a nie osoby prywatne , a jest tzw. ciągłośc władzy, czyli odpowiedzialności i obowiązków prawnych. Ale lepiej, aby się nie zmieniały.

+Quote Post
~droga~
wpis 23.01.2010, 20:11:26
Wpis #20
Goście

CYTAT(ziut @ 23.01.2010, 20:00:15) *
Nie startuję i sukces Tasarza w sprawie obwodnicy, będzie i moim sukcesem. A gdyby władze samorządowe miały się zmienić, np. w województwie, to UMOWY zawierają Urzędy a nie osoby prywatne , a jest tzw. ciągłośc władzy, czyli odpowiedzialności i obowiązków prawnych. Ale lepiej, aby się nie zmieniały.

Każdy chciałby obwodnicy, ale ten Wasz optymizm mnie poraża. Dajecie się nabierać na sztuczki polityków
Podaj jakieś szczegóły, dokument, podpis...cokolwiek, co potwierdziłoby informację o obwodnicy!
Już w pierwszym poście czytamy tylko o jakimś forum samorządowym, czyli czymś, co nawet nie jest określone w żadnej ustawie. I na tym forum pan Całbecki "zapewnia" że w Golubiu będzie obwodnica. Co to znaczy "padło zapewnienie"?
To nic nie znaczy.
Co do ciągłości władzy to nie osłabiajcie mnie. Przykład? Reforma służby zdrowia. Najpierw kasy chorych, potem jeden fundusz, teraz jeden fundusz, a oddziały regionalne. A już mówiło się o prywatyzacji... Gdzie tu ciągłość? Każda ekipa rządzi po swojemu.
Chcesz "przykład z dołu"? Proszę bardzo- sprawa stopnia wodnego w Nieszawie. Co minister to inna odpowiedź, taktyka i koncepcje.

+Quote Post

1 2 3 > » 
Fast ReplyReply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 11.03.2010 - 22:55

Portal www.pomorska.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez internautów. Więcej informacji w regulaminie forum.

Media Regionalne sp. z o. o. zastrzega, że dalsze rozpowszechnianie materiałów opublikowanych w portalu www.pomorska.pl jest zabronione bez zachowania warunków korzystania z treści. Podstawa prawna: art. 25 ust. 1 pkt 1 b ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.

Wszelkie prawa zastrzeżone. Media Regionalne sp. z o.o. w Warszawie. 2001-2009.

Skin designed by H-Designer, Copyright 2007, All rights reserved. www.H-Designer.com