Gazeta Pomorska
 1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
Basen w Golubiu-Dobrzyniu., Kiedy?
~kasiuniaa185~
wpis 25.01.2010, 17:46:08
Wpis #1
Goście

Mam takie pytanie. Burmistrz naszego miasta obiecuje nam basen. Czekam już ponad 2 lata i jakoś nie mogę się Go doczekać. Czy ktoś wiesz, kiedy on będzie?
Go to the top of the pageraport

+Quote Post
~Gość~
wpis 25.01.2010, 18:07:56
Wpis #2
Goście

CYTAT(kasiuniaa185 @ 25.01.2010, 17:46:08) *
Mam takie pytanie. Burmistrz naszego miasta obiecuje nam basen. Czekam już ponad 2 lata i jakoś nie mogę się Go doczekać. Czy ktoś wiesz, kiedy on będzie?

Głosowałem na Tasarza i o ile dobrze pamiętam, basen nie był priorytetem. Nie było za to gospodarki wodno-ściekowej w takim zakresie jak jest przyjęte do realizacji. Czyli,że zakres prac jest kompleksowy i większy niż pierwotnie planowano/ 0k 40 mln zł./, w tym najbardziej kosztowna budowa oczyszczalni ścieków i ujęcie wody. Mnie najbardziej cieszy kanalizacji deszczowa na Placu Tysiąclecia i ul. Szkolnej i Działyńskich. Słyszałem też, że ulice, w których będą prace kanalizacyjne i wodociągowe, otrzymają nową nawierzchnię.

+Quote Post
~filemon~
wpis 25.01.2010, 18:54:02
Wpis #3
Goście

A ja tam wole hale sportową, z której będą mogli wszyscy korzystać przez cały rok. A na basen to można do sąsiadów jechać, np. w Wąbrzeźnie to ludzi na basenie na palcach jednej ręki można policzyć. Można tam jechać i będziesz się czuł jak byś na prywatnym basenie pływał.

+Quote Post
~GOŚĆ.~
wpis 25.01.2010, 19:00:25
Wpis #4
Goście

Koszty budowy basenu są bardzo wyskiee, ale to pikuś w porównaniu z kosztami utrzymania, tj wymiany wody, ogrzania wody i pomieszczeń, kosztami energii elektrycznej , kosztem obsługi to musi być kilka osób. Wyjdzie, że kompiel 1 osoby będzie kosztować ok 100zł. Taka jest rzeczywistość i takie są koszty.

+Quote Post
~nie kandydat~
wpis 25.01.2010, 19:47:13
Wpis #5
Goście

Wąbrzeźno ma lepszego burmistrza i lepszą rade miasta i nie ma co nad tym dyskutować, mają obwodnice, mają basen i myślą o rewitalizacji starówki, a u nas? Rewitalizacja starówki część pierwsza teraz będzie druga i trzecia a basen i obwodnica może za 10 lat biggrin.gif inna kolejność działania tam robią coś dla mieszkańców a dopiero dla turystów u nas dokładnie odwrotnie najpierw dla turystów dopiero dla mieszkańców utrzymujących rade miasta i burmistrza i w tym miejscu aż się prosi o wymiane radnych i burmistrza w najbliżsych wyborach

+Quote Post
~~mieszkaniec G-D~~
wpis 25.01.2010, 20:40:39
Wpis #6
Goście

Z tym burmistrzem i obecną radą nigdy!!!.Czy ta odpwiedź cię zatysfakcjonuje?

+Quote Post
~Gość~
wpis 25.01.2010, 20:48:30
Wpis #7
Goście

CYTAT(~mieszkaniec G-D~ @ 25.01.2010, 20:40:39) *

A ja ci odpowiem, że z póki co to basen nie powinien powstać z żadną radą i z żadnym burmistrzem, bo stan naszej oczyszczalni ścieków jest taki, że tylko samobójca i idiota by się zdecydował na budowę basenu. Oczyszczalnia jest mniej sztandarowa ale bardziej potrzebna i ja liczę na to, że najpierw powstanie nowa oczyszczalnia albo ta będzie porządnie zmodernizowana, zanim ktokolwiek wpadnie na pomysł, żeby basen w mieście budować.

+Quote Post
~przeciw~
wpis 25.01.2010, 20:52:50
Wpis #8
Goście

A ja nie chcę żadnego basenu. Po cholerę nam basen? Koszty olbrzymie tylko i nic poza tym,bo na utrzymanie tego dziadostwa to potrzeba strasznych pieniędzy. Jestem przeciw basenowi i tyle. Pewno zaraz sie tu larum podniesie, ale mi się nigdy ten pomysł z basenem nie podobał. Są inne rzeczy potrzebne w mieście , a nie jakieś tam baseny.

+Quote Post
~Gość~
wpis 25.01.2010, 20:54:30
Wpis #9
Goście

A co ma oczyszczalnia do basenu? blink.gif

+Quote Post
~NN~
wpis 25.01.2010, 20:55:37
Wpis #10
Goście

CYTAT(~mieszkaniec G-D~ @ 25.01.2010, 20:40:39) *

JOOO... ZA TO Z TOBĄ TO NA PEWNO, NIE ???

+Quote Post
~gosc~
wpis 25.01.2010, 21:46:09
Wpis #11
Goście

CYTAT(nie kandydat @ 25.01.2010, 19:47:13) *
Wąbrzeźno ma lepszego burmistrza i lepszą rade miasta i nie ma co nad tym dyskutować, mają obwodnice, mają basen i myślą o rewitalizacji starówki, a u nas? Rewitalizacja starówki część pierwsza teraz będzie druga i trzecia a basen i obwodnica może za 10 lat biggrin.gif inna kolejność działania tam robią coś dla mieszkańców a dopiero dla turystów u nas dokładnie odwrotnie najpierw dla turystów dopiero dla mieszkańców utrzymujących rade miasta i burmistrza i w tym miejscu aż się prosi o wymiane radnych i burmistrza w najbliżsych wyborach

do basenu niestety trzeba dokladac. miasto nam pieknieje, golubska czesc ozywia sie, brakuje jeszcze jakis punktow z pamiatkami, zakladow rzemiosla artystycznego gdzie turysci mogliby wydac pieniadz. brak rowniez porzadnego zaplecza gastronomicznego oraz bazy noclegowej a przede wszystkim porzadnego kibla biggrin.gif

+Quote Post
~Gość~
wpis 25.01.2010, 22:33:35
Wpis #12
Goście

CYTAT(nie kandydat @ 25.01.2010, 19:47:13) *

Zgadzam się,po rewitalizacji starówki Golub umiera,teraz to już kona...Rajcy naszego miasteczka stawiają na turystów,jakich?Ich można policzyć w okresia letnim na palcach .A gdzie reszta roku?Jak są to stoją na środku Rynku i i pytają to wszystko?No taka prawda...Pracowałam na Rynku to wiem ,nieraz byłam świadkiem uwag typu :zamek przereklamowany i drogo,nie ma gdzie zjeśc bo jeszcze pozamykane,a gdzie możemy kupić pamiątki itp

+Quote Post
~Gość~
wpis 25.01.2010, 22:40:26
Wpis #13
Goście

CYTAT(Gość @ 25.01.2010, 22:33:35) *
Zgadzam się,po rewitalizacji starówki Golub umiera,teraz to już kona...Rajcy naszego miasteczka stawiają na turystów,jakich?Ich można policzyć w okresia letnim na palcach .A gdzie reszta roku?Jak są to stoją na środku Rynku i i pytają to wszystko?No taka prawda...Pracowałam na Rynku to wiem ,nieraz byłam świadkiem uwag typu :zamek przereklamowany i drogo,nie ma gdzie zjeśc bo jeszcze pozamykane,a gdzie możemy kupić pamiątki itp

TY MASZ RACJĘ - CZEMU RADA I BURMISTRZ NIE OTWORZĄ KNAJPY I SKLEPU Z PAMIATKAMI ?????????????????????????????????????

+Quote Post
~tutjszy~
wpis 25.01.2010, 23:18:39
Wpis #14
Goście

CYTAT(Gość @ 25.01.2010, 22:33:35) *

Powoli, chłopcy i dziewczęta. Takie rzeczy nie dzieją się z dnia na dzień. Już niedługo, po byłym banku, powstanie hotel. Ludzie z pomysłami zaczną inwestowac. Czyja to wina, że jak ktoś przyzwyczaił się handlowac kartoflami, to już musi do końca swoich dni? A co do ruchu na rynku, to próbowaliście czasem w lato, jesienią lub wiosną tam zaparkowac? Bo ja tak i nie zawsze mogłem znależc miejsca, mimo opłaty parkingowej. Może nie wszyscy to turyści, ale ruch jest. No i mamy w mieście sławne na cały świat PTTK, może i tam kiedyś nastąpią jakieś zmiany i wezmą się za obsługę ruchu turystycznego?

+Quote Post
~Ań~
wpis 25.01.2010, 23:22:39
Wpis #15
Goście

Jestem za tym, aby basen powstał. Tak się mówi można dojechać do Wąbrzeźna, ale na dojazd też się czasu trochę traci.
A tutaj na miejscu. Wiadomo, że utrzymanie basenu jest bardzo drogie, ale z basenu korzystano by całym rokiem. I na pewno byłaby duża ilość chętnych. Fajnie jak by zorganizowano lekcje w-f na basenie. I myślę, że także pobliskie wsie by korzystały z takiej atrakcji. wink.gif

+Quote Post
~inno~
wpis 25.01.2010, 23:31:47
Wpis #16
Goście

CYTAT(Ań @ 25.01.2010, 23:22:39) *
Jestem za tym, aby basen powstał. Tak się mówi można dojechać do Wąbrzeźna, ale na dojazd też się czasu trochę traci.
A tutaj na miejscu. Wiadomo, że utrzymanie basenu jest bardzo drogie, ale z basenu korzystano by całym rokiem. I na pewno byłaby duża ilość chętnych. Fajnie jak by zorganizowano lekcje w-f na basenie. I myślę, że także pobliskie wsie by korzystały z takiej atrakcji. wink.gif

Najlepiej gdyby budową basenu zajął się powiat, angażując w inwestycje wszystkie gminy, bo przecież i tak by z niego korzystały. Koszty budowy i utrzymania, byłyby mniejsze. Może przy okazji budowy szkoły rolniczej, która pono jest w planach?

+Quote Post
~Ań~
wpis 25.01.2010, 23:43:56
Wpis #17
Goście

Najprawdopodobniej "rolnik" będzie miał nowy budynek w okolicach Straży Pożarnej. Ale jak dobrze pamiętam to Szkoła Podstawowa nr 2 ma teren na basen i już miała projekt, który był przedstawiony i na kablówce i w gazecie "NOWOŚCI" było to chyba z 2 lata temu. smile.gif

+Quote Post
~inno~
wpis 25.01.2010, 23:52:15
Wpis #18
Goście

CYTAT(Ań @ 25.01.2010, 23:43:56) *
Najprawdopodobniej "rolnik" będzie miał nowy budynek w okolicach Straży Pożarnej. Ale jak dobrze pamiętam to Szkoła Podstawowa nr 2 ma teren na basen i już miała projekt, który był przedstawiony i na kablówce i w gazecie "NOWOŚCI" było to chyba z 2 lata temu. smile.gif

Czy to, że pokazano koncepcję basenu przy SP2 , przeszkadza w czymś, aby powiat projektując obiekt szkoły, zaprojektował basen powiatowy?Taka inwestycja miałaby większy sens ekonomiczny. Wszystkie samorządy solidarnie dzielą się kosztami budowy, utrzymania i ewentualnymi zyskami, ale tych raczej nie bedzie.

+Quote Post
~Ań~
wpis 25.01.2010, 23:59:40
Wpis #19
Goście

A czy wspomniałam, że nie. Powiedziałam tylko o projekcie smile.gif Nie mam nic przeciwko.

+Quote Post
~zielone jest dobre~
wpis 26.01.2010, 08:19:38
Wpis #20
Goście

A pomyślał jeden z drugim mądrala - taki basen - ile to zmarnotrawionej wody? Il trzeba wlać, a potem wylewać i wymieniać? Ile wody się marnuje? A wody na Ziemi mamy coraz mniej!!! Mamy w pobliżu naturalne zbiorniki wodne, które od lat służą jako kąpieliska. Czy to mało? Morsy to nawet w mrozy z nich korzystają ( jak zamarznięte to w przeręblach - sam widziałem w Okoninie parę dni temu )

+Quote Post

1 2 3 >
Fast ReplyReply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 21.03.2010 - 12:13

Portal www.pomorska.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez internautów. Więcej informacji w regulaminie forum.

Media Regionalne sp. z o. o. zastrzega, że dalsze rozpowszechnianie materiałów opublikowanych w portalu www.pomorska.pl jest zabronione bez zachowania warunków korzystania z treści. Podstawa prawna: art. 25 ust. 1 pkt 1 b ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.

Wszelkie prawa zastrzeżone. Media Regionalne sp. z o.o. w Warszawie. 2001-2009.

Skin designed by H-Designer, Copyright 2007, All rights reserved. www.H-Designer.com