Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

1% dla fundacji prozwierzęcej

107 odpowiedzi w tym temacie

#1 pani_kota

pani_kota

Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 90 postów

Napisano 21 luty 2011 - 16:41:24

Dzięki Państwa hojności z zeszłorocznego 1% otrzymaliśmy na Grudziądz 2 tysiące złotych. W ubiegłym roku udało się nam wysterylizować ponad 50 kotek. Koszt jednego zabiegu 140 zł, czyli 7000 tysięcy- 3 tysiące zapłacił Urząd Miasta weterynarzom za zabiegi. Resztę pokrywa Fundacja i osoby, które dopłaciły do sterylizacji jako indywidualni "sponsorzy" zabiegów. Część naszego długu pokryjemy ze sprzedaży kalendarzy i gadżetów typu lizaki, breloki itp. Dziękujemy pracownikom i pensjonariuszom Domu Pomocy Społecznej przy ul. Nadgórnej, którzy podarowali ozdoby świąteczne na jarmarku św.Mikołaja.

Wszystkim, którzy nas wsparli SERDECZNE DZIĘKUJĘ! Dobro powraca!

Zapraszam do wsparcia działalności grudziądzkiego oddziału Fundacji For Animals poprzez odpisanie 1% podatku w tym roku. Nasze dane
KRS: 0000265307 - oraz nazwa: Fundacja For Animals Oddział Grudziądz
Wpłat można także dokonywać na nasze konto Bank DnB Nord 49 1370 1170 0000 1706 4855 2204 , tytułem wpłaty należy wpisać cel np. sterylizacje, karma dla bezdomniaków, pomoc lekarska dla chorych zwierząt, działalność statutowa itp. na który zechcieliby Państwo przeznaczyć wpłatę.

Koty do sterylizacji zgłaszać należy w gabinetach weterynaryjnych ul. Kalinkowa 1, ul. Krzyżowa (koło stacji benzynowej na Paderewskiego i w klinice na os. Rządz.

#2 wien

wien

Swojak

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 3001 postów

Napisano 21 luty 2011 - 21:31:12

Szczytna idea.Te bezdomne,zwierzeta czekaja na pomoc ludzi.Nie pozostanmy
obojetni.Kilka cyfr i liter na koncu PIT-a wpisanych na fundacje pozwoli
im lzej zyc.Popieram.Dołączona grafika
Prawda boli, Szczerość rani, Kłamstwo uzależnia.

#3 ~pies na panią-kota~

~pies na panią-kota~
  • Goście

Napisano 22 luty 2011 - 00:21:45

A kiedy zajmiecie się menelami spod Lidla i Kauflandu. Obrzygane wejścia i zakichane obejścia.
Kot - kot da sobie radę, to dziko żyjące zwierzę, tylko nawiedzeni muszą je sterylizować.
50 kotów - ha,ha! ale mi ilość, jeśli tego kociostwa żyje na wolnośći!!! kilka tysięcy, łapiąc szczury
i zjadając padnięte ptaszki.

#4 ~szmatek64~

~szmatek64~
  • Goście

Napisano 22 luty 2011 - 01:41:25

Wyświetl postUżytkownik pies na panią-kota dnia 22 luty 2011 - 00:21:45 napisał

A kiedy zajmiecie się menelami spod Lidla i Kauflandu. Obrzygane wejścia i zakichane obejścia.
Kot - kot da sobie radę, to dziko żyjące zwierzę, tylko nawiedzeni muszą je sterylizować.
50 kotów - ha,ha! ale mi ilość, jeśli tego kociostwa żyje na wolnośći!!! kilka tysięcy, łapiąc szczury
Odwal się od menelów to ich życie a biedne koty potrzebują naszej pomocy i nie ma dziko żyjących kotów one też potrzebują miłości a tobie potrzeba chyba sanatorium na Syberi.Nie ma nic milszego jak szczęśliwy kociak a ty tego nie pojmujesz dla Ciebie to tylko jakiś przedmiot a to żywe stworzonko jest naszym przyjacielem!!!

#5 ~Karol~

~Karol~
  • Goście

Napisano 22 luty 2011 - 10:15:30

Szmatek64 - tobie chyba potrzebne sanatarium, ale bliżej w Świeciu. Do kotka z pieszczotą
, a do człowieka co ma inne zdanie z ryjem?

#6 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 22 luty 2011 - 11:16:57

Wyświetl postUżytkownik Karol dnia 22 luty 2011 - 10:15:30 napisał

Szmatek64 - tobie chyba potrzebne sanatarium, ale bliżej w Świeciu. Do kotka z pieszczotą
, a do człowieka co ma inne zdanie z ryjem?
Chyba nie można porównywać menela z nalewką w łapie z kotem czy psem. Ten pierwszy nawet na miano zwierzęcia nie zasługuje.

#7 Nonkonformista

Nonkonformista

Swojak

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 965 postów

Napisano 22 luty 2011 - 11:20:18

Reklamozercom dziekujemy.
Widocznie bez tych 2 tysiakow nie moga sie obejsc.
Musza w programie wykazac swoj udzial finansowy.
I tak w koncu forsa trafia do prywatnych kieszeni.
Moze nie fatygowac sie pisaniem reki tak umeczonej wznoszeniem kieliszkow.

To co sie dzieje w Grudziadzu przypomina kurnik.
Ci co siedza na gorze sraja na tych, co sa nizej
i dziobia tych obok.
Ci z dolu mysla natomiast o tym,
jak wskoczyc na gorna grzede.

#8 monami

monami

Swojak

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 426 postów

Napisano 22 luty 2011 - 11:21:35

Wolę swój 1% przekazać na stowarzyszenia/fundacje/instytucje ratujące życie ludzkie.

Osobiście będę chciała przekazać stowarzyszeniu, które pomaga wypełniać/kompletować wnioski o dotacje/dofinansowania z UE. Jest takowe w Grudziądzu i swego czasu dużo mi pomogło. Podpowiedzą, a nawet pojadą z zainteresowanym do Urzędu i pokażą do których drzwi pukać :)

Pozdrawiam

PS. nie lubię kotów..... :/
PS2. Tak wiem, jestem nieczuła/zimna jak lód obojętna jak głaz....
TYLKO KANIBAL NIE GARDZI CZŁOWIEKIEM

#9 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 22 luty 2011 - 11:26:46

Wyświetl postUżytkownik monami dnia 22 luty 2011 - 11:21:35 napisał

Wolę swój 1% przekazać na stowarzyszenia/fundacje/instytucje ratujące życie ludzkie.

Osobiście będę chciała przekazać stowarzyszeniu, które pomaga wypełniać/kompletować wnioski o dotacje/dofinansowania z UE. Jest takowe w Grudziądzu i swego czasu dużo mi pomogło. Podpowiedzą, a nawet pojadą z zainteresowanym do Urzędu i pokażą do których drzwi pukać :)

Pozdrawiam

PS. nie lubię kotów..... :/
PS2. Tak wiem, jestem nieczuła/zimna jak lód obojętna jak głaz....
Przecież nikt rozumny nie powinien mieć o to do Ciebie pretensji. Osobiście chce przekazać swój jeden procent na pomoc zwierzetą i też mam do tego prawo.

#10 monami

monami

Swojak

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 426 postów

Napisano 22 luty 2011 - 11:30:24

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 22 luty 2011 - 11:26:46 napisał

Przecież nikt rozumny nie powinien mieć o to do Ciebie pretensji. Osobiście chce przekazać swój jeden procent na pomoc zwierzetą i też mam do tego prawo.

No nikt nie powinien mieć pretensji ale zdarzają się fanatycy.....

PS. ZwierzętOM ;)
TYLKO KANIBAL NIE GARDZI CZŁOWIEKIEM

#11 wien

wien

Swojak

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 3001 postów

Napisano 22 luty 2011 - 11:44:37

Wyświetl postUżytkownik pies na panią-kota dnia 22 luty 2011 - 00:21:45 napisał

Musisz byc czlowiekiem o znacznym uposledzeniu umyslowym skoro zadajesz takie pytanie.
Fundacja For Animals-zajmuje sie zwierzetami.Dlaczego wiec mialaby pomagac jak to
nazwales menelom spod marketow.Nawet w tym miescie sa instytucje ktore swiadcza taka
usluge dla tych ludzi.Ale widocznie wola takie zycie.Ich wybor.
Jesli zas chcesz im pomoc to sam zaloz fundacje np.Dla grudziadzkich pijaczkow.
A za zebrane pieniadze kupuj i obdarowuj ich winem,nalewka,papierosami.
Powodzenia.Napewno zyskasz uznanie w oczach mieszkancow.
Do monami-nie sadze aby ktokolwiek mial pretensje do Ciebie za Twe slowa.
Twa ide tez jest szczytna,a zastanawiac moze tylko to dlaczego tak
wiele instytucji w tym kraju potrzebuje wsparcia obywateli.
ps.bardzo lubie koty. :)

#12 pani_kota

pani_kota

Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 90 postów

Napisano 22 luty 2011 - 13:38:03

Sterylizacja 50 kotek to,zakładając,że kotka ma tylko dwa mioty rocznie, po przypuśćmy pięć kociąt to mamy wynik 5X2=10 X50= NIE URODZIŁO SIĘ DZIĘKI TEJ AKCJI 500 KOCIĄT. Nie urodziło, nie cierpiało, nie chorowało i nie umierało z głodu.

Każdy może dysponować swoimi pieniędzmi jak chce. Ja zajmuję się tym problemem, a ponieważ są to czyjeś pieniądze podarowane FFA -publicznie oświadczam, co z nimi się dzieje. Daję też możliwość do wsparcia tej inicjatywy dla ludzi, którym nie jest obojętny los zwierząt. W naszym mieście nie ma innej instytucji, która prowadzi taką dziłalność. Robię co uważam za słuszne i wykorzystuję każdą złotówkę dla poprawy losu zwierząt niczyich, którzy właśnie ludziom "zawdzięczają" swój nieszczęsny los.

Najbardziej zadziwiające jest to, że krytykują i wyśmiewają tę idee ludzie, którzy sami nic dla nikogo nie robią.

#13 ~szmatek64~

~szmatek64~
  • Goście

Napisano 22 luty 2011 - 14:51:59

Wyświetl postUżytkownik pani_kota dnia 22 luty 2011 - 13:38:03 napisał

Sterylizacja 50 kotek to,zakładając,że kotka ma tylko dwa mioty rocznie, po przypuśćmy pięć kociąt to mamy wynik 5X2=10 X50= NIE URODZIŁO SIĘ DZIĘKI TEJ AKCJI 500 KOCIĄT. Nie urodziło, nie cierpiało, nie chorowało i nie umierało z głodu.

Każdy może dysponować swoimi pieniędzmi jak chce. Ja zajmuję się tym problemem, a ponieważ są to czyjeś pieniądze podarowane FFA -publicznie oświadczam, co z nimi się dzieje. Daję też możliwość do wsparcia tej inicjatywy dla ludzi, którym nie jest obojętny los zwierząt. W naszym mieście nie ma innej instytucji, która prowadzi taką dziłalność. Robię co uważam za słuszne i wykorzystuję każdą złotówkę dla poprawy losu zwierząt niczyich, którzy właśnie ludziom "zawdzięczają" swój nieszczęsny los.

Najbardziej zadziwiające jest to, że krytykują i wyśmiewają tę idee ludzie, którzy sami nic dla nikogo nie robią.
Popieram Pani działalność i oczywiście każdy decyduję o swoich pieniądzach,ale nie rozumiem tych co sobie jaja robią z tego,że ktoś pomaga kotom jeśli ktoś jest obojętny na cierpienie zwierzaczków to podejrzewam,że los ludzi go też nie obchodzi!!!ps.w ubiegłym roku pisałem Pani,że moje marzenie to Norweski Leśny i to mi się spełniło mam ślicznego Norwesia jest po prostu cudowny.Pozdrawiam i życzę powodzenia w swej działalności.

#14 pani_kota

pani_kota

Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 90 postów

Napisano 22 luty 2011 - 19:17:23

Proszę pochwalić się zdjęciem swojego pupila :), norwegi są cudne! Pozdrawiam i mam nadzieję, że spotkamy się już niedługo na kolejnym pokazie kotów rasowych w Grudziądzu, dziękuję za poparcie :D

#15 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 22 luty 2011 - 23:11:07

Wyświetl postUżytkownik wien dnia 21 luty 2011 - 21:31:12 napisał

Szczytna idea.Te bezdomne,zwierzeta czekaja na pomoc ludzi.Nie pozostanmy
obojetni.Kilka cyfr i liter na koncu PIT-a wpisanych na fundacje pozwoli
im lzej zyc.Popieram.Dołączona grafika
Pisz po polsku ą, ę. Twoja interpunkcja jest be....Po przecinku, kropce: spacja!
Kilka lekcji przy czytaniu Pit^a - sprawdź jak tam stawiane są znaki interpunkcyjne.
Czytaj więcej, miast bawić się "kompem" i kotkami.

#16 wien

wien

Swojak

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 3001 postów

Napisano 22 luty 2011 - 23:51:02

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 22 luty 2011 - 23:11:07 napisał

Pisz po polsku ą, ę. Twoja interpunkcja jest be....Po przecinku, kropce: spacja!
Kilka lekcji przy czytaniu Pit^a - sprawdź jak tam stawiane są znaki interpunkcyjne.
Czytaj więcej, miast bawić się "kompem" i kotkami.
Ja nie bawie sie compem.Moje posty swiadcza o tym ,ze nie zachorowalem na znieczulice.
Pisze ang.literowka bo tak mi jest wygodniej.Wszyscy doskonale rozumieja tekst
pisany przeze mnie.A Ty chcesz czyms zablysnac i wytykasz mi takie bledy i to
ze nie jestem obojetny na los bezpanskich zwierzat.Jestes zalosny!
A- nie musisz sie wylogowywac.Wiem kim jestes.Tam odstawiasz zenade to
tu chcesz sie dowartosciowac?
Dwie godz.wertowania wikipedi i cos zes splodzil.Zadowolony?
Wracaj na swoja strone.

#17 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 23 luty 2011 - 13:04:24

hop :P

#18 ~szmatek64~

~szmatek64~
  • Goście

Napisano 23 luty 2011 - 17:27:24

Wyświetl postUżytkownik pani_kota dnia 22 luty 2011 - 19:17:23 napisał

Proszę pochwalić się zdjęciem swojego pupila :), norwegi są cudne! Pozdrawiam i mam nadzieję, że spotkamy się już niedługo na kolejnym pokazie kotów rasowych w Grudziądzu, dziękuję za poparcie :D
Jeszcze nigdy nie wstawiałem zdjęć na fora i mam z tym problem bo nie wiem jak to zrobić.Pozdrawiam

#19 pani_kota

pani_kota

Bywalec

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 90 postów

Napisano 24 luty 2011 - 09:34:59

Dołączona grafika

1. na www.fotosik.pl umieszczasz zdjęcie
2. w zakładce "pobierz inne kody" klikasz na "miniaturka na forum' poz.2
3. w swojej odpowiedzi na tym forum kopiujesz adres z kodem i wklejasz tu jako link
i włala! Oto mój Edric Grey Shadow.PL -maincoon i Axla-syberyjka

Użytkownik pani_kota edytował ten post 24 luty 2011 - 09:39:01

#20 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 24 luty 2011 - 18:35:05

hop

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

użytkowników, gości, anonimowych